Race to 5G: Uppdatering frÄn augusti 2019

Race to 5G: Uppdatering frÄn augusti 2019

I slutet av juli leder Verizon fortfarande Race till 5G i USA, med flest tillgÀngliga enheter och ett vÀxande antal 5G-stÀder. Det har fÄtt hjÀlp av Sprints schema som saktar ner tack vare sin samgÄende med T-Mobile.

Vi har uppdaterat vĂ„ra Race to 5G-poĂ€ng för att Ă„terspegla nya tillgĂ€ngliga enheter och det faktum att 5G-nĂ€tverken börjar snabbt, med nedladdningshastigheter mycket snabbare Ă€n 4G. Ingen av transportörerna har Ă€nnu nĂ„gra poĂ€ng för tĂ€ckning, eftersom ingen av dem Ă€nnu tĂ€cker ens fem miljoner mĂ€nniskor – vilket visar hur framvĂ€xande dessa nĂ€tverk fortfarande Ă€r.

TrÄdlösa bÀrare 5G-meddelanden 2019

HÀr Àr allt som hÀnde och allt vi lÀrde oss om 5G den hÀr mÄnaden.

Verizon lanserade fyra nya mobila 5G-stÀder: Atlanta, Detroit, Indianapolis och Washington, DC. Verizons nÀtverk i Providence, Rhode Island var först med att erbjuda 5G för uppladdningar sÄvÀl som nedladdningar, och vÄra tester visade att byte frÄn 4G till 5G mer Àn fördubblade uppladdningshastigheter.

Verizon lade ocksÄ till sin första hotspot, Inseego MiFi M1000. Jag testade det i Providence och fann att det inte drabbas av de överhettningsproblem som vi har sett pÄ första generationens 5G-telefoner, men det har nÄgra hastighetsgrÀnsproblem som förmodligen kan ÄtgÀrdas med en programuppgradering.

Jag kom ut till Las Vegas för att göra fler tester av AT & Ts och T-Mobile 5G-nÀtverk. AT&T erbjuder fortfarande tjÀnster till företag endast pÄ inbjudan och verkar vara smart inriktade pÄ affÀrscentra och evenemang som NBA Summer League.

T-Mobile, Ä andra sidan, tar bara millimetervÄg 5G pÄ befintliga cellplatser, vilket gör det som kÀnns som slumpmÀssig tÀckning i Las Vegas.

Sprint lanserade sitt nÀtverk i Chicago, dess femte stad, i juli, men jag har inte fÄtt testa det Ànnu.

Genomsnittlig nedladdningshastighet juni / juli

Peak Verizon 5G nedladdningshastigheter

NÀr 5G expanderade runt om i vÀrlden tittade vi pÄ de amerikanska 5G-serviceplanerna jÀmfört med operatörer i Europa, Sydkorea och Australien. Och dÄliga nyheter: USA: s planer Àr hemska.

VÄra transportörer tar ut mer pengar för mer restriktiva hotspot-dataplaner Àn nÄgot annat 5G-land i vÀrlden. NÄgra av vÄra planer motsÀger till och med varandra: Verizon erbjuder obegrÀnsad hotspot-anvÀndning pÄ sin 5G-telefonplan, men ett tak pÄ 50GB pÄ sin hotspotplan. Det Àr som att vÄra transportföretag inte Àr uppmÀrksamma.

Tilldelningar av 5G-delning av data

I Storbritannien har 5G-konkurrensen dock blivit mycket mer aggressiv. O2 har sagt att man planerar att lansera 5G i oktober, och Three har sagt att de kommer att erbjuda serviceplaner som kostar ungefÀr en fjÀrdedel av vad amerikanska 5G-anvÀndare med en linje betalar.

HÀr Àr statusen för 5G för var och en av de stora transportörerna i början av augusti.

AT&T har fortfarande 5G i “19 stĂ€der”, men det Ă€r bara inbjudan för företagskunder och utvecklarkunder. AT&T publicerar inte tĂ€ckningskartor och tĂ€ckningen Ă€r mycket begrĂ€nsad. Företaget gör lite hand med sitt relativt lilla antal 5G-kunder för att se till att de vet vad de kan förvĂ€nta sig. Det Ă€r frĂ€mst fokuserat pĂ„ att ta reda pĂ„ vad framtida 5G-applikationer ska vara, snarare Ă€n att sĂ€lja telefoner till tidiga anvĂ€ndare. AT&T sĂ€ljer för nĂ€rvarande en 5G-telefon, Samsung Galaxy S10 5G och en hotspot, Netgear Nighthawk.

Sprint underpresterar efter en stark start i maj. Med mid-band 5G har Sprint mycket bredare tÀckning i sina fem stÀder (Atlanta, Chicago Dallas, Houston och Kansas City) Àn de andra transportörerna gör. Men det lovade lanseringar i ytterligare fyra stÀder i slutet av juni, och det har inte levererats. Det kan delvis bero pÄ att företagets fulla energi Àr inriktad pÄ att försöka absorberas av T-Mobile. Det federala justitieministeriet godkÀnde sammanslagningen i slutet av juli, men det sitter fortfarande fast eftersom det stÀms av 13 statsregeringar, inklusive Texas. Sprint sÀljer tvÄ 5G-telefoner, Samsung Galaxy S10 5G och LG V50 5G, och en hotspot, HTC 5G Hub.

T-Mobile har 5G i sex stĂ€der med en telefon, Samsung Galaxy S10 5G. Det erbjuder viss tĂ€ckning i Atlanta, Cleveland, Dallas, Las Vegas, Los Angeles och New York. Till skillnad frĂ„n AT&T och Verizon, de andra millimetervĂ„gbĂ€rarna, erbjuder T-Mobile ocksĂ„ tĂ€ckningskartor för att visa hur begrĂ€nsad dess 5G-tĂ€ckning för nĂ€rvarande Ă€r. Det Ă€r lite strategiskt, för T-Mobile vill spela ner sitt nuvarande kortfristiga erbjudande till förmĂ„n för den “rikstĂ€ckande” 5G som den tĂ€nker lansera tidigare nĂ€sta Ă„r.

Verizon Àr den nuvarande 5G-ledaren, med viss tÀckning i Ätta stÀder: Atlanta, Chicago, Denver, Detroit, Indianapolis, Minneapolis / St. Paul, Providence och Washington, DC. Transportören sÀljer ocksÄ de flesta 5G-enheter: Samsung Galaxy S10 5G och LG V50-telefoner, en 5G Moto Mod som passar pÄ Moto Z3 och Moto Z4-telefoner och Inseego M1000-hotspot. Men Verizon slÀpper frustrerande fortfarande inte tÀckningskartor för sina 5G-stÀder. Vi har skapat nÄgra av vÄra egna.

Verizon 5G Cell Site i Providence

Ska du köpa en 5G-telefon just nu? Nej. Alla amerikanska operatörer har förbundit sig att lÀgga till 5G-rÀckvidd med lÀngre rÀckvidd baserat pÄ en teknik som kallas lÄgband FDD, som ingen av de nuvarande enheterna stöder. Men bÄde AT&T och T-Mobile har sagt att de kommer att ha telefoner som stöder denna nya teknik senare i Är. Det Àr den telefonen du borde fÄ, om du inte vill vÀnta pÄ effektivare telefoner 2020.

Vi förvÀntar oss nÄgra stora 5G-nyheter i augusti, eftersom Samsung Galaxy Note 10+ ansluter sig till 5G-telefonerna. Kommer det att vara en Verizon-exklusiv? Vi fÄr snart reda pÄ det.