Race to 5G: Uppdatering från augusti 2019

I slutet av juli leder Verizon fortfarande Race till 5G i USA, med flest tillgängliga enheter och ett växande antal 5G-städer. Det har fått hjälp av Sprints schema som saktar ner tack vare sin samgående med T-Mobile.

Vi har uppdaterat våra Race to 5G-poäng för att återspegla nya tillgängliga enheter och det faktum att 5G-nätverken börjar snabbt, med nedladdningshastigheter mycket snabbare än 4G. Ingen av transportörerna har ännu några poäng för täckning, eftersom ingen av dem ännu täcker ens fem miljoner människor – vilket visar hur framväxande dessa nätverk fortfarande är.

Trådlösa bärare 5G-meddelanden 2019

Här är allt som hände och allt vi lärde oss om 5G den här månaden.

Verizon lanserade fyra nya mobila 5G-städer: Atlanta, Detroit, Indianapolis och Washington, DC. Verizons nätverk i Providence, Rhode Island var först med att erbjuda 5G för uppladdningar såväl som nedladdningar, och våra tester visade att byte från 4G till 5G mer än fördubblade uppladdningshastigheter.

Verizon lade också till sin första hotspot, Inseego MiFi M1000. Jag testade det i Providence och fann att det inte drabbas av de överhettningsproblem som vi har sett på första generationens 5G-telefoner, men det har några hastighetsgränsproblem som förmodligen kan åtgärdas med en programuppgradering.

Jag kom ut till Las Vegas för att göra fler tester av AT & Ts och T-Mobile 5G-nätverk. AT&T erbjuder fortfarande tjänster till företag endast på inbjudan och verkar vara smart inriktade på affärscentra och evenemang som NBA Summer League.

T-Mobile, å andra sidan, tar bara millimetervåg 5G på befintliga cellplatser, vilket gör det som känns som slumpmässig täckning i Las Vegas.

Sprint lanserade sitt nätverk i Chicago, dess femte stad, i juli, men jag har inte fått testa det ännu.

Genomsnittlig nedladdningshastighet juni / juli

Peak Verizon 5G nedladdningshastigheter

När 5G expanderade runt om i världen tittade vi på de amerikanska 5G-serviceplanerna jämfört med operatörer i Europa, Sydkorea och Australien. Och dåliga nyheter: USA: s planer är hemska.

Våra transportörer tar ut mer pengar för mer restriktiva hotspot-dataplaner än något annat 5G-land i världen. Några av våra planer motsäger till och med varandra: Verizon erbjuder obegränsad hotspot-användning på sin 5G-telefonplan, men ett tak på 50GB på sin hotspotplan. Det är som att våra transportföretag inte är uppmärksamma.

Tilldelningar av 5G-delning av data

I Storbritannien har 5G-konkurrensen dock blivit mycket mer aggressiv. O2 har sagt att man planerar att lansera 5G i oktober, och Three har sagt att de kommer att erbjuda serviceplaner som kostar ungefär en fjärdedel av vad amerikanska 5G-användare med en linje betalar.

Här är statusen för 5G för var och en av de stora transportörerna i början av augusti.

AT&T har fortfarande 5G i “19 städer”, men det är bara inbjudan för företagskunder och utvecklarkunder. AT&T publicerar inte täckningskartor och täckningen är mycket begränsad. Företaget gör lite hand med sitt relativt lilla antal 5G-kunder för att se till att de vet vad de kan förvänta sig. Det är främst fokuserat på att ta reda på vad framtida 5G-applikationer ska vara, snarare än att sälja telefoner till tidiga användare. AT&T säljer för närvarande en 5G-telefon, Samsung Galaxy S10 5G och en hotspot, Netgear Nighthawk.

Sprint underpresterar efter en stark start i maj. Med mid-band 5G har Sprint mycket bredare täckning i sina fem städer (Atlanta, Chicago Dallas, Houston och Kansas City) än de andra transportörerna gör. Men det lovade lanseringar i ytterligare fyra städer i slutet av juni, och det har inte levererats. Det kan delvis bero på att företagets fulla energi är inriktad på att försöka absorberas av T-Mobile. Det federala justitieministeriet godkände sammanslagningen i slutet av juli, men det sitter fortfarande fast eftersom det stäms av 13 statsregeringar, inklusive Texas. Sprint säljer två 5G-telefoner, Samsung Galaxy S10 5G och LG V50 5G, och en hotspot, HTC 5G Hub.

T-Mobile har 5G i sex städer med en telefon, Samsung Galaxy S10 5G. Det erbjuder viss täckning i Atlanta, Cleveland, Dallas, Las Vegas, Los Angeles och New York. Till skillnad från AT&T och Verizon, de andra millimetervågbärarna, erbjuder T-Mobile också täckningskartor för att visa hur begränsad dess 5G-täckning för närvarande är. Det är lite strategiskt, för T-Mobile vill spela ner sitt nuvarande kortfristiga erbjudande till förmån för den “rikstäckande” 5G som den tänker lansera tidigare nästa år.

Verizon är den nuvarande 5G-ledaren, med viss täckning i åtta städer: Atlanta, Chicago, Denver, Detroit, Indianapolis, Minneapolis / St. Paul, Providence och Washington, DC. Transportören säljer också de flesta 5G-enheter: Samsung Galaxy S10 5G och LG V50-telefoner, en 5G Moto Mod som passar på Moto Z3 och Moto Z4-telefoner och Inseego M1000-hotspot. Men Verizon släpper frustrerande fortfarande inte täckningskartor för sina 5G-städer. Vi har skapat några av våra egna.

Verizon 5G Cell Site i Providence

Ska du köpa en 5G-telefon just nu? Nej. Alla amerikanska operatörer har förbundit sig att lägga till 5G-räckvidd med längre räckvidd baserat på en teknik som kallas lågband FDD, som ingen av de nuvarande enheterna stöder. Men både AT&T och T-Mobile har sagt att de kommer att ha telefoner som stöder denna nya teknik senare i år. Det är den telefonen du borde få, om du inte vill vänta på effektivare telefoner 2020.

Vi förväntar oss några stora 5G-nyheter i augusti, eftersom Samsung Galaxy Note 10+ ansluter sig till 5G-telefonerna. Kommer det att vara en Verizon-exklusiv? Vi får snart reda på det.

Relaterade Artiklar

Back to top button