Race to 5G: The Era of Slow 5G Begins

Race to 5G: The Era of Slow 5G Begins

5G blir större, bredare och mer förvirrande Àn nÄgonsin, nu nÀr tvÄ amerikanska operatörer har 5G-nÀtverk som inte Àr övertygande snabbare Àn 4G. AT & Ts lÄgband 5G-nÀtverk tÀcker nu minst 32 miljoner mÀnniskor, vilket ger sex poÀng för tÀckning i vÄr Race to 5G-ranking. Den har inte den 200 miljoner personers, rikstÀckande tÀckningen av T-Mobiles lÄgband 5G-nÀtverk, men det Àr den första AT&T 5G som har varit tillgÀnglig för konsumenterna.

HÀr Àr dock twist: Det Àr inte mÀrkbart snabbare Àn 4G. Enligt Ookla Speedtest Intelligence har AT & T: s lÄgbands 5G-system genomsnittliga nedladdningshastigheter pÄ 77,7 Mbps och uppladdningshastigheter pÄ 18,11 Mbps nÀr de anvÀnds med Galaxy Note 10+ 5G-telefonen. Galaxy Note 10+ LTE-telefoner rikstÀckande med AT & T-genomsnitt 61,7 Mbps ner och 10,35 Mbps upp. (Obs: Ookla Àgs av Ziff Davis, PCMag.coms moderbolag.)

SĂ„ det Ă€r en hastighetsökning pĂ„ 25 procent nĂ€r man gĂ„r frĂ„n AT & T: s “5G E” (namnet pĂ„ den mest avancerade 4G) till vanlig gammal 5G. Det faller lĂ„ngt under de 723 Mbps ner som AT & T: s millimetervĂ„gsnĂ€t har levererat pĂ„ Galaxy S10 5G-telefoner.

T-Mobils totala 5G-hastigheter har ocksÄ sjunkit den hÀr mÄnaden pÄ grund av dess lÄngsammare lÄgbandssystem. Enligt Speedtest Intelligence Àr det nu ner till 61,25 Mbps nedladdningar pÄ 5G, vilket gör T-Mobile till den lÄngsammaste 5G-bÀraren och lÄngsammare Àn mÄnga 4G-system vÀrlden över.

Det hĂ€r Ă€r precis vad som hĂ€nder nĂ€r du sĂ€tter 5G i smala smĂ„ kanaler som liknar de som anvĂ€nds för 4G – det fungerar som 4G. AT & Ts nya 5G-nĂ€tverk körs pĂ„ 5-10MHz-kanaler huggna av det traditionella 850MHz-mobilbandet, har jag hört. 5G Ă€r inte en magisk kula; för att uppnĂ„ stora hastigheter behöver det mycket spektrum, och amerikanska operatörer har bara inte det spektrum tillgĂ€ngligt i dessa lĂ„ga band. Snarare pumpar de ut en lĂ„ngsam 5G-upplevelse sĂ„ att mĂ€nniskor kan fĂ„ den ikonen pĂ„ sina telefoner.

5G-poÀng för januari: vem vinner?

I vÄr Race to 5G-rÀknare, som kombinerar hastighet, enheter och tÀckning, leder T-Mobile för nÀrvarande pÄ grund av massiv tÀckning, Àven om hastigheten gick tillrÀckligt lÄngt för att den förlorade alla sina poÀng dÀr. Verizon kommer pÄ andra plats pÄ grund av hög hastighet, men jag ger det bara en poÀng för tÀckning. AT&T och Sprint tar upp det bakre just nu.

(AT&T och Verizon berÀttar inte hur mÄnga mÀnniskor deras nÀtverk tÀcker, sÄ jag mÄste uppskatta baserat pÄ folkrÀkningsdata.)

Ingen transportör har hastighetstÀckning. Det Àr möjligt att göra det; 5G-vÀrlden kommer att ha det. Men vi kan inte se den balansen förrÀn vÄra operatörer möjliggör mer mellanbandsspektrum för 5G, oavsett om det Àr senare i Är eller 2021.

Vad Àr 5G, hur som helst?

Det Ă€r viktigt att komma ihĂ„g att 5G inte Ă€r en frekvens, en hastighet eller en upplevelse. Det Ă€r en uppsĂ€ttning servicestandarder och teknologidokument som realiseras av en form av radiokodning – 5G NR.

5G NR har en massa fördelar jÀmfört med 4G, och det kommer att ha fler i framtiden. Men det mÄste implementeras ordentligt för att konsumenterna ska se dessa fördelar. I smala kanaler och icke-fristÄende lÀge, det Àr dÀr vi befinner oss med dessa lÄgbandsnÀtverk i USA just nu, kÀnns det precis som 4G.

Den nuvarande omgĂ„ngen av lĂ„gbandiga 5G-telefoner – Samsung Galaxy Note 10+ och OnePlus 7T Pro 5G McLaren – kan inte heller komma Ă„t de snabbare millimetervĂ„gnĂ€ten som bĂ„da operatörerna har skapat i vissa stĂ€der.

SÄ varför gör 5G alls utöver marknadsföring? FramtidssÀker. Multibandstelefoner kommer att börja i februari. FristÄende lÀge kommer senare 2020 och frigör 5G-nÀtverk frÄn att behöva handskaka med 4G, vilket möjligen sÀnker latensen och ökar antalet adresserbara enheter i ett litet omrÄde. Nytt spektrum kommer att bli tillgÀngligt 2020 och 2021 för att möjliggöra snabbare hastigheter och bindning till dessa lÄgbandskanaler. Det handlar inte riktigt om upplevelsen denna mÄnad; det handlar om upplevelsen nÀsta Är.

T-Mobile och AT&T 5G-kartor jÀmfört - LA

LÄgband 5G-upplevelsen kommer att förbÀttras nÄgot nÀr dynamisk spektrumdelning blir tillgÀnglig senare i Är, sÄ att 5G-anvÀndare och 4G-anvÀndare delar samma band. Men för att bÀrare verkligen ska balansera hastighet och tÀckning för nya upplevelser behöver de stora bitar av mellanbandsspektrum. Sprint Àr det enda amerikanska transportföretaget som finns tillgÀngligt just nu, och resten av transportföretagen fÄr inte chansen att köpa nÄgot förrÀn potentiellt sent pÄ 2020.

Verizon slog 31 stÀder med millimetervÄg 5G förra mÄnaden och uppfyllde ett löfte om att göra 30 i slutet av Äret. Den har ett halvt dussin telefoner tillgÀngliga och nÄgra (men inte alla) tÀckningskartor för sina stÀder. Ett test av Verizons karta i New York visade att det var lite överoptimistiskt, men prestanda i tÀckta omrÄden kom lÄngt under förvÀntningarna.

Verizon 5G-karta, 23 december

Sprint vÀntar under tiden till resultatet av sin fusionsprov för att göra ytterligare 5G-drag.

Med all denna 5G-förvirring Ă€r det inte konstigt att Kina övertrĂ€ffar USA pĂ„ 5G-telefonförsĂ€ljning. Enligt Counterpoint Research har Kina och USA ungefĂ€r samma premiummarknad i premiumstorlek – cirka 85 miljoner hĂ€r jĂ€mfört med cirka 100 miljoner i Kina – men kinesiska operatörer har sĂ„lt upp till 17 gĂ„nger antalet 5G-telefoner per vecka som amerikanska operatörer har varit gör, enligt dataleverantören M Science. Till skillnad frĂ„n USA anvĂ€nder Kina frĂ€mst mellanbandsspektrum, och dess tre operatörer har kompatibla 5G-nĂ€tverk med mĂ„nga tillgĂ€ngliga telefoner.

Januari, februari kommer att medföra stora förÀndringar

NĂ„gra av de mest frustrerande problemen med 5G kan börja lösa sig sjĂ€lva de nĂ€rmaste tvĂ„ mĂ„naderna. Avslutande argument för T-Mobile / Sprint-fusionsprocessen Ă€r instĂ€llda till 15 januari. NĂ€r domaren bestĂ€mmer, kommer Sprints logjam att bryta – antingen kommer den att bli den nya T-Mobile, eller sĂ„ kommer den att slĂ€ppa lös sin plan B för en oberoende 5G rulla ut.

I mitten av februari – de senaste rykten sĂ€ger den 11 februari – kommer Samsung att tillkĂ€nnage Galaxy S11, som förvĂ€ntas vara den första smarttelefonen som kommer att fungera med alla landets 5G-frekvenser. Det Ă€r förmodligen ocksĂ„ nĂ€r AT&T kommer att göra sitt mystiska millimetervĂ„gsnĂ€tverk tillgĂ€ngligt för konsumenterna snarare Ă€n att fortsĂ€tta att begrĂ€nsa det till en liten grupp affĂ€rskunder.

Sedan finns det Mobile World Congress, vÀrldens största mobilbranschmÀssa, som börjar den 24 februari. T-Mobile Àr förmodligen pÄ vÀg att göra en stor ny T-Mobile-presentation dÀr.

Det Ă€r vĂ€rt att sĂ€ga att 5G bara har börjat. Stora flaggskeppsfunktioner i den nya tekniken har Ă€nnu inte implementerats av nĂ„got amerikanskt nĂ€tverk – saker som fristĂ„ende nĂ€tverk, nĂ€tverksskivning, extremt tillförlitlig kommunikation eller 5G-heminternet. I mĂ„nga lĂ€nder har nĂ€tverken inte startat alls. SĂ„ ingen av dessa första misstag tjĂ€nar till att fördöma 5G – bara för att sĂ€ga att kanske vĂ„ra transportföretag har marknadsfört det innan det var helt bakat.