Race to 5G: TĂ€ckning vs. hastighet

Race to 5G: TĂ€ckning vs. hastighet

Hastighet eller tĂ€ckning? Du kan inte ha bĂ„da. Jag upptĂ€ckte den grundlĂ€ggande kampen för US 5G nĂ€r jag gick pĂ„ New Yorks gator i oktober och kartlade Sprints och Verizons utlovade tĂ€ckning i en av Verizons senaste 5G-stĂ€der. Sprint har bred men lĂ„ngsam tĂ€ckning över hela stadsdelar; Verizon gĂ„r snabbare framĂ„t, men bara i “hotspots” av nĂ„gra kvarter.

Amerikanska 5G-nÀtverk fortsÀtter att expandera, bara inte sÄ snabbt. I oktober lade Verizon till Dallas och Omaha till sin 5G-mix för totalt 15 stÀder (som du kan se pÄ kartan pÄ vÄr Race to 5G-sida). Men bara Sprint lovar en viss mÀngd befolkning som tÀcks, till ett vÀrde av 16 miljoner mÀnniskor i 9 tunnelbanor. Det beror pÄ att de tre andra transportörerna fortfarande bara anvÀnder millimetervÄg 5G, som har mycket kort rÀckvidd och inte gör ett bra jobb som tÀcker hela stÀder.

AT&T och Verizon leder fortfarande i vÄr Race to 5G ranking eftersom deras 5G inte Àr allmÀnt tillgÀnglig, men det Àr Ätminstone en annan upplevelse Àn 4G. Sprints genomsnittliga 5G-hastigheter sjönk under 200 Mbps den hÀr mÄnaden, vilket orsakade att operatören tappade de enda hastighetspoÀng som den fick i vÄr ranking. AT&T och Verizon visade under tiden medelvÀrden pÄ 684 Mbps respektive 890 Mbps, med flera enheter som fick hastigheter pÄ 1 Gbps eller högre pÄ flera dagar i oktober. Sprint Àr den enda operatören som fÄr poÀng för tÀckning, men 16 miljoner mÀnniskor Àr fortfarande inte mycket av Amerika.

US 5G lanseras i november 2019

AT&T och Verizon har hittat ett bra stÀlle att sÀtta millimetervÄg pÄ: arenor. Det visar sig att det snabba, korta rÀckviddssystemet Àr perfekt för basketarenor och NFL-stadier, sÄ AT&T och Verizon har anslutit dem. I stort handlar det inte om att lÄta fans liveströmma spel frÄn lÀktaren (Àven om det sÄ smÄningom kommer att bli); det handlar om trÄdlös videoöverföring runt arenan med professionell utrustning.

T-Mobile har under tiden vÀnt sig till en potentiell stor ny lansering i november eller december. Transportören har sagt att den avser att tÀcka 200 miljoner mÀnniskor med ett 5G-nÀtverk med lÄgt band i slutet av Äret, vilket innebÀr att man aktiverar 5G-tjÀnster med mÄnga av sina befintliga Band 71 LTE-cellplatser. Det nÀtverket kommer sannolikt inte att bli blÀndande snabbt, eftersom 31MHz av spektrum T-Mobile bara tÀnker anvÀnda har teoretiska maxhastigheter runt 180Mbps.

Sprint DFW 5G TĂ€ckning

Google hoppar över 5G, för nu

NÀr det gÀller 5G-telefoner tog Google en sida frÄn Apple och bestÀmde sig för att inte inkludera 5G i sin Pixel 4 eftersom det, enligt produktchefens ord, inte Àr en mogen teknik Ànnu. I motsats till rykten frÄn Japan Àr vÄr nuvarande satsning att tvÄ av nÀsta Ärs iPhones, inte tre, kommer att ha 5G.

OnePlus, Ä andra sidan, kliver upp med sin andra amerikanska 5G-telefon, den obekvÀmt namngivna OnePlus 7T Pro 5G McLaren (visas ovan). McLaren kommer att vara en av de tvÄ första telefonerna som stöder T-Mobils kommande lÄgbandsnÀtverk, och det kommer att stödja Sprints nÀtverk om operatörerna gÄr samman, men det stöder inte det befintliga högbandsnÀtverket som T-Mobile har pÄ sex stÀder.

Under tiden slÄr 5G ut utomlands tack vare mer förnuftiga statliga spektrumtilldelningar och transportörer som inte Àr fÄngade i fusionshelvetet. Den kinesiska tillverkaren Xiaomi sa att den planerar att lansera mer Àn 10 5G-telefoner nÀsta Är för att tillgodose efterfrÄgan i Europa och Asien, men vi förvÀntar oss inte att en enda av dem kommer till USA.

Race to 5G leaderboard kan verkligen förÀndras nÀsta mÄnad om T-Mobile sprÀnger 5G-signalen över 200 miljoner mÀnniskor. Det skulle vÀlva T-Mobile i ledningen i 5G-svep, Àven om den inte vinner förrÀn den ocksÄ kan visa spelförÀndrande hastigheter. Vi kommer tillbaka nÀsta mÄnad med nÀsta sammanfattning.