Race to 5G: Täckning vs. hastighet

Hastighet eller täckning? Du kan inte ha båda. Jag upptäckte den grundläggande kampen för US 5G när jag gick på New Yorks gator i oktober och kartlade Sprints och Verizons utlovade täckning i en av Verizons senaste 5G-städer. Sprint har bred men långsam täckning över hela stadsdelar; Verizon går snabbare framåt, men bara i “hotspots” av några kvarter.

Amerikanska 5G-nätverk fortsätter att expandera, bara inte så snabbt. I oktober lade Verizon till Dallas och Omaha till sin 5G-mix för totalt 15 städer (som du kan se på kartan på vår Race to 5G-sida). Men bara Sprint lovar en viss mängd befolkning som täcks, till ett värde av 16 miljoner människor i 9 tunnelbanor. Det beror på att de tre andra transportörerna fortfarande bara använder millimetervåg 5G, som har mycket kort räckvidd och inte gör ett bra jobb som täcker hela städer.

AT&T och Verizon leder fortfarande i vår Race to 5G ranking eftersom deras 5G inte är allmänt tillgänglig, men det är åtminstone en annan upplevelse än 4G. Sprints genomsnittliga 5G-hastigheter sjönk under 200 Mbps den här månaden, vilket orsakade att operatören tappade de enda hastighetspoäng som den fick i vår ranking. AT&T och Verizon visade under tiden medelvärden på 684 Mbps respektive 890 Mbps, med flera enheter som fick hastigheter på 1 Gbps eller högre på flera dagar i oktober. Sprint är den enda operatören som får poäng för täckning, men 16 miljoner människor är fortfarande inte mycket av Amerika.

US 5G lanseras i november 2019

AT&T och Verizon har hittat ett bra ställe att sätta millimetervåg på: arenor. Det visar sig att det snabba, korta räckviddssystemet är perfekt för basketarenor och NFL-stadier, så AT&T och Verizon har anslutit dem. I stort handlar det inte om att låta fans liveströmma spel från läktaren (även om det så småningom kommer att bli); det handlar om trådlös videoöverföring runt arenan med professionell utrustning.

T-Mobile har under tiden vänt sig till en potentiell stor ny lansering i november eller december. Transportören har sagt att den avser att täcka 200 miljoner människor med ett 5G-nätverk med lågt band i slutet av året, vilket innebär att man aktiverar 5G-tjänster med många av sina befintliga Band 71 LTE-cellplatser. Det nätverket kommer sannolikt inte att bli bländande snabbt, eftersom 31MHz av spektrum T-Mobile bara tänker använda har teoretiska maxhastigheter runt 180Mbps.

Sprint DFW 5G Täckning

Google hoppar över 5G, för nu

När det gäller 5G-telefoner tog Google en sida från Apple och bestämde sig för att inte inkludera 5G i sin Pixel 4 eftersom det, enligt produktchefens ord, inte är en mogen teknik ännu. I motsats till rykten från Japan är vår nuvarande satsning att två av nästa års iPhones, inte tre, kommer att ha 5G.

OnePlus, å andra sidan, kliver upp med sin andra amerikanska 5G-telefon, den obekvämt namngivna OnePlus 7T Pro 5G McLaren (visas ovan). McLaren kommer att vara en av de två första telefonerna som stöder T-Mobils kommande lågbandsnätverk, och det kommer att stödja Sprints nätverk om operatörerna går samman, men det stöder inte det befintliga högbandsnätverket som T-Mobile har på sex städer.

Under tiden slår 5G ut utomlands tack vare mer förnuftiga statliga spektrumtilldelningar och transportörer som inte är fångade i fusionshelvetet. Den kinesiska tillverkaren Xiaomi sa att den planerar att lansera mer än 10 5G-telefoner nästa år för att tillgodose efterfrågan i Europa och Asien, men vi förväntar oss inte att en enda av dem kommer till USA.

Race to 5G leaderboard kan verkligen förändras nästa månad om T-Mobile spränger 5G-signalen över 200 miljoner människor. Det skulle välva T-Mobile i ledningen i 5G-svep, även om den inte vinner förrän den också kan visa spelförändrande hastigheter. Vi kommer tillbaka nästa månad med nästa sammanfattning.

Relaterade Artiklar

Back to top button