Race to 5G: Sprint Now Leads i US 5G-tÀckning

Race to 5G: Sprint Now Leads i US 5G-tÀckning

SEPTEMBER UPPDATERING – De stora nyheterna för 5G-utbyggnaden förra mĂ„naden var tĂ€ckning. Sprint fick de första poĂ€ngen för tĂ€ckning pĂ„ vĂ„r Race to 5G meter, nu nĂ€r den pĂ„stĂ„r sig tĂ€cka 11 miljoner mĂ€nniskor med sitt 5G-nĂ€tverk i nio stĂ€der: Atlanta, Dallas, Houston, Kansas City, Los Angeles, New York, Phoenix och Washington , DC.

Sprint har nytta av att ha en enklare vĂ€g till 5G Ă€n resten av de amerikanska tjĂ€nsteleverantörerna. Liksom operatörer i resten av vĂ€rlden installerar Sprint 5G pĂ„ “mid-band” -spektrum – den övre halvan av dagens befintliga 4G-frekvenser. Det betyder att Sprint kan anvĂ€nda sina befintliga cellplatser snarare Ă€n att behöva installera tusentals nya antenner för millimetervĂ„gfrekvenser med kort rĂ€ckvidd, och potentiella 5G-telefoner kan anvĂ€nda befintliga antenner snarare Ă€n dyra, finiga millimetervĂ„gsarrayer.

Den sista biten innebÀr att Sprint ocksÄ kunde ta in en ny 5G-telefonleverantör, OnePlus. OnePlus 7 Pro 5G kostar $ 840, en betydande rabatt frÄn $ 999 LG V50 och $ 1,299 Samsung Galaxy S10 5G. Tidigare har OnePlus sagt att de bara vill arbeta med 5G-bÀrare som undviker millimetervÄg, och Sprint passar rÀkningen.

Sprints lansering i de senaste stÀderna försenades lite, frÀmst pÄ grund av sin leverantör Nokia. Men det Àr igÄng, och enligt Ookla Speedtest Intelligence levererar det genomsnittliga hastigheter runt 227 Mbps över de nio stÀderna det tÀcker. (Obs: Ookla Àgs av Ziff Davis, PCMag.coms moderbolag.)

5G-hastigheter frÄn Speedtest.net

Det finns gnugga för Sprints tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt. BĂ€raren har mycket mindre spektrum vid mittband Ă€n andra bĂ€rare gör i millimetervĂ„g, vilket innebĂ€r att den inte kan nĂ„ de gigabit-hastigheter som andra bĂ€rare har lovat. Å andra sidan, spelar gigabit-hastigheter nĂ„gon roll om du inte alls kan trĂ€ffa nĂ€tverket?

Verizon och AT&T utökade ocksĂ„ sin tĂ€ckning med framstĂ„ende stĂ€der. Verizon ökade sin stadsrĂ€kning till nio (det stĂ„r 10, men egentligen Ă€r Minneapolis / St. Paul ett tunnelbanaomrĂ„de) genom att lĂ€gga till Phoenix. Men precis som vi har sett i dess andra stĂ€der Ă€r tĂ€ckningen mycket begrĂ€nsad – i princip nĂ„gra viktiga omrĂ„den i centrala Phoenix och ASU-campus, medan Sprint tĂ€cker större delen av Phoenix breda spridning. Verizon lade till tvĂ„ nya enheter: Inseego M1000-hotspot och Samsung Galaxy Note 10+ -telefon.

Verizon leder fortfarande i vÄr Race to 5G-rankning genom att ha det snabbaste nÀtverket och erbjuda flest enheter. Verizons nÀtverk Àr kompatibelt med tvÄ Motorola-telefoner, tvÄ Samsung-telefoner, en LG-telefon och en hotspot, och det klockade genomsnittliga hastigheter över en gigabit denna mÄnad.

AT&T gick upp till 21 stÀder genom att lÀgga till New York. Men, vi Àr fortfarande inte sÀkra pÄ var i dessa stÀder. AT&T behÄller sitt 5G-nÀtverk endast för affÀrs- och utvecklarkunder. Transportören sa att den kommer att stödja Galaxy Note 10+ 5G senare i Är, men den telefonen kommer bara att fungera med ett kommande, lÄngsammare 5G-nÀtverk med bred rÀckvidd, inte det befintliga snabba kortdistansnÀtverket som det har spenderats hela Äret.

T-Mobile Àr fast vid sex stÀder för tillfÀllet, med endast Galaxy S10 + 5G-telefonen. Det kommer ocksÄ att slÀppa Galaxy Note 10+ 5G i sin lÄngsammare version med lÀngre rÀckvidd, som inte kommer att kunna hantera befintliga nÀtverk i sina sex stÀder. Enligt en berÀttelse i Light Reading har transportören fryst sina inköp av ny nÀtverksutrustning för att istÀllet fokusera pÄ att driva sin fusion med Sprint. Den sista som nÄgon pÄ T-Mobile berÀttade för mig, transportören planerar fortfarande att lansera lite 5G-band i Är, men det kanske förÀndras.

5G-nÀtverk, band och enheter

Inga 5G-frÀlsare Ànnu

Jag förvÀntade mig att Samsung Galaxy Note 10+ 5G skulle rensa upp vÄr 5G lÄgbands / högbandsförvirring genom att vara den första telefonen som hanterade alla olika smaker i 5G-nÀtverket. Det ser ut som att det inte hÀnder, sÄ för nÀrvarande har vi fortfarande olika inkompatibla 5G-nÀtverk, mestadels med knappast nÄgon tÀckning och konstiga serviceplaner, med enheter som inte kommer att kunna hantera framtida byggnader.

SÄ Àr inte fallet i resten av vÀrlden, som snabbt förmörkar USA pÄ 5G. Vi var först, men Europas fokus pÄ enkla mid-band-uppbyggnader innebÀr att dess stÀder blir snabba, utbredda 5G med serviceplaner en brÄkdel av priset för oss.

NÄgra av USA: s problem Àr att vi satsar pÄ mmWave, som visar sig vara en taggig, svÄr teknik att anvÀnda jÀmfört med mid-band 5G. En del av det, jag Àr ganska sÀker pÄ, Àr att Sprint och T-Mobile bÄda har försenats av hur fokuserade de Àr pÄ sina sammanslagningar snarare Àn pÄ att förnya och konkurrera.

Jag hoppas att nÄgra meddelanden senare i Är kommer att börja jÀmna ut spelplanen. Qualcomm lovar integrerade chipsets som kan göra det lÀttare att arbeta med mmWave, och jag har hört att det finns minst en mer framtrÀdande 5G-telefonlansering före Ärets slut. Vi fortsÀtter att spÄra Race to 5G hÀr pÄ PCMag, sÄ hÄll dig uppdaterad.