Race to 5G: Sprint Now Leads i US 5G-täckning

SEPTEMBER UPPDATERING – De stora nyheterna för 5G-utbyggnaden förra månaden var täckning. Sprint fick de första poängen för täckning på vår Race to 5G meter, nu när den påstår sig täcka 11 miljoner människor med sitt 5G-nätverk i nio städer: Atlanta, Dallas, Houston, Kansas City, Los Angeles, New York, Phoenix och Washington , DC.

Sprint har nytta av att ha en enklare väg till 5G än resten av de amerikanska tjänsteleverantörerna. Liksom operatörer i resten av världen installerar Sprint 5G på “mid-band” -spektrum – den övre halvan av dagens befintliga 4G-frekvenser. Det betyder att Sprint kan använda sina befintliga cellplatser snarare än att behöva installera tusentals nya antenner för millimetervågfrekvenser med kort räckvidd, och potentiella 5G-telefoner kan använda befintliga antenner snarare än dyra, finiga millimetervågsarrayer.

Den sista biten innebär att Sprint också kunde ta in en ny 5G-telefonleverantör, OnePlus. OnePlus 7 Pro 5G kostar $ 840, en betydande rabatt från $ 999 LG V50 och $ 1,299 Samsung Galaxy S10 5G. Tidigare har OnePlus sagt att de bara vill arbeta med 5G-bärare som undviker millimetervåg, och Sprint passar räkningen.

Sprints lansering i de senaste städerna försenades lite, främst på grund av sin leverantör Nokia. Men det är igång, och enligt Ookla Speedtest Intelligence levererar det genomsnittliga hastigheter runt 227 Mbps över de nio städerna det täcker. (Obs: Ookla ägs av Ziff Davis, PCMag.coms moderbolag.)

5G-hastigheter från Speedtest.net

Det finns gnugga för Sprints tillvägagångssätt. Bäraren har mycket mindre spektrum vid mittband än andra bärare gör i millimetervåg, vilket innebär att den inte kan nå de gigabit-hastigheter som andra bärare har lovat. Å andra sidan, spelar gigabit-hastigheter någon roll om du inte alls kan träffa nätverket?

Verizon och AT&T utökade också sin täckning med framstående städer. Verizon ökade sin stadsräkning till nio (det står 10, men egentligen är Minneapolis / St. Paul ett tunnelbanaområde) genom att lägga till Phoenix. Men precis som vi har sett i dess andra städer är täckningen mycket begränsad – i princip några viktiga områden i centrala Phoenix och ASU-campus, medan Sprint täcker större delen av Phoenix breda spridning. Verizon lade till två nya enheter: Inseego M1000-hotspot och Samsung Galaxy Note 10+ -telefon.

Verizon leder fortfarande i vår Race to 5G-rankning genom att ha det snabbaste nätverket och erbjuda flest enheter. Verizons nätverk är kompatibelt med två Motorola-telefoner, två Samsung-telefoner, en LG-telefon och en hotspot, och det klockade genomsnittliga hastigheter över en gigabit denna månad.

AT&T gick upp till 21 städer genom att lägga till New York. Men, vi är fortfarande inte säkra på var i dessa städer. AT&T behåller sitt 5G-nätverk endast för affärs- och utvecklarkunder. Transportören sa att den kommer att stödja Galaxy Note 10+ 5G senare i år, men den telefonen kommer bara att fungera med ett kommande, långsammare 5G-nätverk med bred räckvidd, inte det befintliga snabba kortdistansnätverket som det har spenderats hela året.

T-Mobile är fast vid sex städer för tillfället, med endast Galaxy S10 + 5G-telefonen. Det kommer också att släppa Galaxy Note 10+ 5G i sin långsammare version med längre räckvidd, som inte kommer att kunna hantera befintliga nätverk i sina sex städer. Enligt en berättelse i Light Reading har transportören fryst sina inköp av ny nätverksutrustning för att istället fokusera på att driva sin fusion med Sprint. Den sista som någon på T-Mobile berättade för mig, transportören planerar fortfarande att lansera lite 5G-band i år, men det kanske förändras.

5G-nätverk, band och enheter

Inga 5G-frälsare ännu

Jag förväntade mig att Samsung Galaxy Note 10+ 5G skulle rensa upp vår 5G lågbands / högbandsförvirring genom att vara den första telefonen som hanterade alla olika smaker i 5G-nätverket. Det ser ut som att det inte händer, så för närvarande har vi fortfarande olika inkompatibla 5G-nätverk, mestadels med knappast någon täckning och konstiga serviceplaner, med enheter som inte kommer att kunna hantera framtida byggnader.

Så är inte fallet i resten av världen, som snabbt förmörkar USA på 5G. Vi var först, men Europas fokus på enkla mid-band-uppbyggnader innebär att dess städer blir snabba, utbredda 5G med serviceplaner en bråkdel av priset för oss.

Några av USA: s problem är att vi satsar på mmWave, som visar sig vara en taggig, svår teknik att använda jämfört med mid-band 5G. En del av det, jag är ganska säker på, är att Sprint och T-Mobile båda har försenats av hur fokuserade de är på sina sammanslagningar snarare än på att förnya och konkurrera.

Jag hoppas att några meddelanden senare i år kommer att börja jämna ut spelplanen. Qualcomm lovar integrerade chipsets som kan göra det lättare att arbeta med mmWave, och jag har hört att det finns minst en mer framträdande 5G-telefonlansering före årets slut. Vi fortsätter att spåra Race to 5G här på PCMag, så håll dig uppdaterad.

Relaterade Artiklar

Back to top button