Qualcomms nya billiga chip Àr för smartphones, inte flip-telefoner

Qualcomms nya billiga chip Àr för smartphones, inte flip-telefoner

Qualcomms nya Snapdragon 215-chipset, som tillkÀnnages idag, ger ett gÀng avancerade funktioner till billiga smartphones. Men Qualcomms ambition hÀr verkar sluta lite kort: Àven om den hÀr nya chipset kan vara helt fantastisk för nÀsta generation av flip-telefoner, vill företaget inte Äka dit.

Till viss del handlar mitt perspektiv pÄ 215 om PCMag och vem vi skriver för; $ 100-smartphones som anvÀnder Qualcomms chips i 200-serien Àr till exempel en enorm affÀr i Indien. Men hÀr i USA tenderar vÄra lÄgtelefoner (som Moto E5) att anvÀnda antingen konkurrerande MediaTek-enheter eller Qualcomms nÀsta steg upp, processorerna i 400-serien.

Smartphones med 215 kommer att kosta frÄn $ 75 till $ 120 i förvÀg, berÀttade Qualcomm för oss. NÀsta steg upp, Snapdragon 429, kommer att driva telefoner frÄn 120 $.

Vad vi fortfarande behöver hÀr i USA Àr solida alternativ som inte Àr smarttelefoner med fantastisk röstkvalitet, och 215 ger kritiska förbÀttringar jÀmfört med Snapdragon 205 som anvÀnds i amerikanska flips som Doro 7060, Sonim XP3 och Alcatel Go Flip.

Telefoner som drivs av 215 stöder EVS-codec, vilket mÀrkbart förbÀttrar röstkvaliteten, liksom 802.11ac trÄdlöst, vilket innebÀr mer solida Wi-Fi-samtal. En 50 procent snabbare CPU innebÀr mÀrkbart mindre tröga anvÀndargrÀnssnitt. Och en ny DSP förlÀnger batteriets livslÀngd kraftigt om du anvÀnder telefonen som en musikspelare.

Allt detta Àr fantastiska saker, och de skulle uppskattas av de 17 procent av amerikanerna som fortfarande hÄller fast vid icke-smartphones. Men eftersom det Àr tiotals miljoner kunder, Àr det inte förvÄnande att Qualcomm istÀllet fokuserar pÄ hundratals miljoner lÄgpresterande smarttelefonköpare i Asien.

Driva bÀttre billiga smartphones

SÀtt en Snapdragon 215 i en $ 100-smartphone, och den fÄr alla möjliga funktioner som vi inte ofta ser vid den prispunkten Àn.

215 stöder extra höga 720p-skÀrmar, 1080p videoinspelning, dubbla kameror med 13-megapixel fotoinspelning och Google Pay. Packad i en $ 100-smartphone som kör en 64-bitarsversion av Android Go, det Àr mycket kraft och mycket vÀrde.

Det Àr ocksÄ ett försök att komma ikapp med och övertrÀffa konkurrerande erbjudanden frÄn MediaTek. Medan detta Àr den första 200-serien Snapdragon med en 64-bitars processor har MediaTek erbjudit billiga 64-bitarslösningar ett tag nu, med mÄnga MediaTek 6737-baserade telefoner som nu kostar mindre Àn 100 dollar. 6737 har samma fyrkÀrniga ARM Cortex-A53 CPU som Snapdragon 215 gör, men den stöder inte 1080p videoinspelning eller EVS-samtal.

Medan Qualcomm sÀger att 215 kommer till enheter i Nordamerika, kommer det förmodligen att ses mycket oftare utomlands. Telefoner som drivs av 215 visas i Är.