Qualcomm retar jÀtte fingeravtryckssensor under displayen

Qualcomm retar jÀtte fingeravtryckssensor under displayen

HAWAII — Qualcomms ultraljudssensor för fingeravtryck under visningen var en av Samsung Galaxy S10: s flaggskeppsfunktioner, men den hade en stenig debut efter att den visades att skĂ€rmskydd kunde orsaka funktionsfel. Idag pĂ„ Qualcomms Snapdragon Tech Summit tillkĂ€nnagav företaget en större och potentiellt sĂ€krare sensor, Qualcomm 3D Sonic Max. Kommer Samsung att plocka upp det för S11?

De flesta enheter med fingeravtryckssensorer under displayen, som OnePlus 7-linjen, anvĂ€nder optiska sensorer, frĂ€mst frĂ„n ett kinesiskt företag som heter Goodix. Optiska sensorer tar en bild av ditt finger. Under de senaste Ă„ren har Qualcomm kĂ€mpat för en annan teknik – ultraljudsavkĂ€nning, som enligt den fĂ„ngar en sĂ€krare 3D-bild av ditt finger. Galaxy S10 och S10 + var de första amerikanska telefonerna som antog Qualcomms sensormetod.

Men de bĂ€st upplagda planerna överlever ofta inte kontakten med fienden – eller, i detta fall, miljoner fingrar. Efter lanseringen av S10 fann anvĂ€ndarna att telefonfodral och skĂ€rmskydd med ett luftspalt mellan skĂ€rmen och skyddet skulle fĂ„ enheten att autentisera med vilket finger som helst, nĂ„got som Samsung senare löste med en programvarupatch. En koreansk telekomtjĂ€nsteman som citerades i kritiken kritiserade skannerns sĂ€kerhet, med en analytiker som höjde möjligheten att Samsung skulle kunna flytta ifrĂ„n ultraljudskannrarna.

Under-display sensorer tenderar ocksÄ att vara smÄ, vilket krÀver en exakt positionering av ett finger pÄ ett utrymme som inte Àr tydligt angivet. Det kan vara frustrerande för mÀnniskor som har svÄrt att hitta fingeravtrycksmÄlet.

Detta hindrar inte Qualcomm. Med 30 mm x 20 mm Àr den nya Qualcomm 3D Sonic Max 17 gÄnger storleken pÄ Qualcomms befintliga fingeravtryckssensor under displayen, vilket gör att telefoner autentiseras med flera fingrar samtidigt, sÀger Alex Katouzian, SVP och chef för mobil pÄ Qualcomm.

“Det gör det mycket mer exakt och fĂ„ngar en mycket högre upplösning i 3D-fingeravtryck som gör anti-spoof Ă€nnu bĂ€ttre”, sĂ€ger Katouzian. “Vi kommer att lĂ€gga till Ă€nnu mer maskininlĂ€rningsförmĂ„ga i fingeravtrycket [sensor] för nu har vi en stor databas med fingeravtryck [examples.] AnvĂ€ndarupplevelsen kommer att bli bĂ€ttre och bildkvaliteten kommer att bli bĂ€ttre, sade han.

Den större sensorn lÄter Qualcomm rikta sig mot medicinsk utrustning, med hjÀlp av den nya sensorn för att upptÀcka blodflödet och andra aspekter av hÀlsotillstÄndet, sÀger Katouzian. Men först mÄste de övertyga sina kunder om att sensorn Àr sÀker.

Vi kommer att höra om en massa nya Qualcomm-teknologier den hÀr veckan pÄ Snapdragon Tech Summit. De kommande Samsung Galaxy S11 och nya LG-telefoner kommer förmodligen att innehÄlla mÄnga av dem. Vi mÄste se tidigt nÀsta Är om Samsung och LG tar ett flygblad pÄ Qualcomms nya fingeravtryckssensor.