Qualcomm President: Vi kör hÄrt mot 5G iPhone

Qualcomm President: Vi kör hÄrt mot 5G iPhone

HAWAII — Apple och Qualcomm arbetar med att lansera en 5G iPhone ”sĂ„ fort vi kan”, bekrĂ€ftade Qualcomms president Cristiano Amon idag vid Qualcomms Snapdragon Tech Summit.

Amon bröt ner nĂ„gra nya detaljer om de tvĂ„ företagens “flerĂ„riga” licensavtal. Medan den första 5G-iPhone kommer att inkludera Qualcomm-modem, kanske den inte implementerar alla Qualcomms RF-frontĂ€ndar, vilket tycktes vara ett beslut som Ă€r avsett att se till att telefonen kommer ut i tid.

“Prioritet nummer ett i detta förhĂ„llande med Apple Ă€r hur man startar telefonen sĂ„ fort vi kan. Det Ă€r prioriteringen”, sa han.

Apples utvecklingscykler för iPhone Àr tillrÀckligt lÄnga för att nÀr de tvÄ företagen enades om att begrava hatchet i april förra Äret, kan det redan ha varit för sent att Äteruppfinna 5G iPhones radiovÀg för att integrera Qualcomms RF-frontend.

“Vi har ett flerĂ„rigt avtal med [Apple.] Det Ă€r … flerĂ„rigt för vĂ„rt Snapdragon-modem. Vi sĂ€tter inga förvĂ€ntningar pĂ„ fronten, sĂ€rskilt för att vi engagerade det vĂ€ldigt sent, sĂ€ger Amon.

Ta en stund att mÀrka att Amon sÀger att Apple lÄste ner nÄgra av 5G iPhones radiofunktioner 18 mÄnader innan telefonen förvÀntas komma ut i september 2020.

“Vi förlovade oss förmodligen senare Ă€n vi bĂ„da skulle vilja, och jag tror att vi har arbetat tillsammans för att försöka göra sĂ„ mycket som möjligt … sĂ„ att vi faktiskt kan starta en telefon enligt schema med 5G,” Amon sa.

Under 5G-eran har RF-fronten – en tjocklek av antenner, signalmottagare och effektförstĂ€rkare – blivit nyligen viktig som ett sĂ€tt att stĂ€lla in och pressa ut mer signal frĂ„n svĂ„ra nĂ€tverk. Qualcomm kallar sin nya Snapdragon ett “modem-RF-system”, vilket starkt föreslĂ„r att Qualcomms egna RF-frontkomponenter anvĂ€nds med sina modem för att fĂ„ den bĂ€sta signalen.

Apple har alltid varit en mix-and-match-kund med Qualcomm och blandat bland annat Qualcomm-modem med Avago och Skyworks front-end-komponenter i iPhone 7. Men Apple bytte till Intel-modem nÀstan nÀr Qualcomm började skapa sina egna RF-frontÀndar, och modemproducenten argumenterar nu för att dess kuvertspÄrnings- och signaljusteringsfunktioner gör en verklig skillnad i 5G-prestanda.

Apple kommer antagligen att behöva ta nÄgra Qualcomm-frontkomponenter, för just nu gör Qualcomm de enda millimetervÄgsantennmodulerna som fungerar pÄ Verizon och AT & T: s 5G-nÀtverk. Men det kan anvÀnda andra delar av radiovÀgen frÄn andra tillverkare som redan var instÀllda nÀr den förvÀntade sig anvÀnda Intels nu avbrutna 5G-modem. Vi mÄste se om de spelar lika bra som Qualcomms.

Med detta sagt har Apples telefoner historiskt sett inte varit de största radioartisterna, och det har inte spelat nÄgon roll alls för deras försÀljning. Intel-modem som Apple har anvÀnt har typiskt varit bakom de senaste Qualcomm-modemmen nÀr det gÀller LTE-hastighet och signalstyrka, men Apple-fans har inte riktigt mÀrkt det.

“Vi Ă€r vĂ€ldigt nöjda med de framsteg som vi gör, och jag förvĂ€ntar mig att de kommer att ha en bra enhet”, sa Amon.