Qualcomm introducerar Snapdragon 8cx-processor med 7 nm design för datorer

Qualcomm, Qualcomm Snapdragon 8cx, Snapdragon 8cx för PC, Snapdragon 8cx-processor, Snapdragon 8cx-processor för datorer, Snapdragon 8cx 5G, Snapdragon 8cx-processor lanserad Qualcomm introducerar Snapdragon 8cx-processor med 7 nm design för datorer.

Qualcomm har introducerat Snapdragno 8cx-processorn med en 7 nanometer (nm) design, som är design för persondatorer. Qualcomm tillkännagav den nya processorn vid sitt årliga teknologitoppmöte på Hawaii.

Snapdragon 8cx Compute Platform är världens första 7 nm PC-plattform. Den nya Qualcomm Snapdragon 855-processorn för mobiler har också en 7 nm design. Den nya PC-processorn kommer också att ha Qualcomm Adreno 680 GPU för grafik.

Qualcomm säger att minnesgränssnittet har fördubblats från 64-bitars till 128-bitars brett på Snapdragon 8cx, vilket kommer att säkerställa bättre prestanda jämfört med tidigare datorchipsatser från företaget.

Kommersiella enheter med Snapdragon 8cx kommer att vara redo för leverans under tredje kvartalet 2019, säger företaget. Qualcomm säger att processorn för närvarande samlas till kunder.

“Som den snabbaste Snapdragon-plattformen någonsin kommer Snapdragon 8cx att tillåta våra kunder att erbjuda en kraftfull datorupplevelse med flera dagars batteritid och multi-gigabit-anslutning, i ny tunn, lätt och fläktlös design för konsumenter och företag,” Alex Katouzian , senior vice president och general manager för mobil för Qualcomm Technologies, sade i ett pressmeddelande.

Snapdragon 8cx är en åtta-kärnig processor med Qualcomms nya Kryo 495 CPU, som har en större cache-storlek än tidigare beräkningsplattformar från företaget, och därmed möjliggör bättre produktivitet och snabbare multitasking. Den levereras också med Qualcomm Snapdragon X24 LTE-modem för att stödja Gigabit LTE.

Företaget hävdar också att Snapdragon 8cx har förbättrad batteriförbrukning och möjliggör flerdagars batteritid och alltid anslutning. Processorn är också redo för redo för Windows 10-företagskunder, vilket är en första från Qualcomm.

Vidare är detta den första Qualcomm-datorplattformen som stöder företagets Quick Charge 4+ -teknik, som hittills har varit begränsad till smartphones.

Den nya PC-processorn kommer också med Qualcomm Aqstic-ljudteknik, som har en serie avancerade ljud- och röstprogramvaruteknologier. Enligt Qualcomm kan detta hjälpa datorer “att leverera trådlöst högupplöst Bluetooth-ljud och ytterligare ökar tillgängligheten och valet av röstassistenter som Cortana och Alexa.”

Den levereras också med stöd av andra generationens USB 3.1 över typ C och tredje generationens PCI-E för gränslösa kringutrustning. Användare kan ansluta upp till två 4K High Dynamic Range (HDR) -skärmar till PC med Snapdragon 8cx.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button