Qualcomm attackerar Intel: Nya Snapdragon 1000-chipset syftar till att driva ultrabooks!

Lejongap

En erfaren tillverkare av mobila chipsets och allt som är relaterat till dem på något sätt börjar arbeta med en helt ambitiös nyhet. Den här gången kommer Snapragon 1000 inte att utformas för smartphones, utan för tekniskt avancerade bärbara datorer, som vi kallar ultrabooks.

Hon kom med denna inofficiella men väldigt intressanta information GSMArena. Den berömda tekniska webbplatsen hänvisar dock till Qualcomms kinesiska jobbbjudande, där man letar efter nya människor att arbeta med utvecklingen av en ny chipset för bärbara datorer.

Qualcomms Snapdragon 1000-chip kan bekämpa Intel på ultrabook-marknaden https://t.co/GqmXMuEX58 pic.twitter.com/mxF1R57oxt

– GSMArena.com (@gsmarena_com) 1 juni 2018

Vi vet inte mycket om detta initiativ än. Det kan sägas att vi nästan inte vet någon ytterligare information som skulle avslöja numren på den tekniska specifikationen, inklusive prestanda eller energieffektivitet. Vi vet inte heller vilken tillverkningsteknik Qualcomm avser att använda.

Vi kan dock rimligen förväntas att vi inte väntar länge. De kommande månaderna kommer utan tvekan att medföra ett antal läckor, tack vare vilka vi kommer att lära oss de saknade delarna av detta pussel.

Ankomsten av ultrabooks med Snapdragon 1000-chipsetet på räknarna kan förväntas någon gång i slutet av 2018 och början av nästa, dvs. cirka 8 till 12 månader före oss. Den första biten som den amerikanska nyheten tar bort borde också vara den förväntade taiwanesiska bärbara datorn från ASUS, kodnamnet Primus.

Relaterade Artiklar

Back to top button