Purism avslöjar Librem Mini integritetsfokuserad dator

Purism är ett företag som är dedikerat till att erbjuda oss enheter med fokus på programvarufrihet, säkerhet och integritet, och det tillkännagav precis en ny stationär dator som levererar på alla dessa fronter i ett litet paket.

Denna nya, lilla formfaktor-dator heter Purism Librem Mini, och den mäter bara 5 gånger 5 gånger 3,8 tum i storlek och väger 2,2 pund, vilket är mindre och lättare än en Mac mini. Inuti hittar du 8: e generationens Whisky Lake Core i7-8565U med fyra kärnor (åtta trådar) som körs på 1,8 GHz, vilket ökar upp till 4,6 GHz. Den kan specificeras med upp till 64 GB DDR4 RAM och erbjuder SATA- och M.2-anslutningar för lagring.

Portarna inkluderar HDMI 2.0, DisplayPort 1.2, ett 3,5 mm kombinationsljuduttag, Gigabit Ethernet, Bluetooth 4.0, fyra USB 3.0-portar, två USB 2.0-portar och en enda USB 3.1 Type-C-port. 802.11n Wi-Fi är också tillgängligt genom att lägga till en Atheros ATH9K-modul.

Librem Mini kör PureOS, som klassas som en “helt gratis” Linux-distribution baserad på Debian och använder GNOME-skrivbordet. Det inkluderar endast programvara och appar som är gratis / fri och öppen källkod. Lägg till den Purismens säkra startprocess som heter Pureboot och Librem Key för att hantera lösenord, tillhandahålla multifaktorautentisering och BIOS-integration för att stoppa manipulering, och du har en mycket säker och öppen liten skrivbordsdator.

Purism anser att Librem Mini är perfekt för alla som behöver ett kapabelt skrivbord för allmänt ändamål, en mediecenter-dator eller en miniserver. Priserna börjar vid $ 699, vilket ger dig 8 GB RAM och en 250 GB SATA-enhet, men ingen trådlös. Om du vill ha 64 GB RAM-minne, en 1 TB M.2 SSD och trådlös, ökar priset till $ 1 506.

För att säkra en Librem Mini måste du välja en specifikation och göra en förbeställning. Purism har ett finansieringsmål på 50 000 USD före lansering för att möta genom förbeställningar. Efter att ha träffats börjar leverans en månad senare. I skrivande stund ligger målsumman på 2 712 dollar.

Relaterade Artiklar

Back to top button