PS5 lanserar semester 2020 med Haptic Feedback Controllers

PS5 lanserar semester 2020 med Haptic Feedback Controllers

Vi lÀr oss lÄngsamt mer om nÀsta generation av spelkonsolhÄrdvara och Sony avslöjade bara nÄgra viktiga detaljer om PlayStation 5 inklusive lanseringsfönstret.

Som Wired rapporterar kommer PS5 att lanseras för semestern 2020, vilket sannolikt betyder ett slÀppdatum i november i USA. PS4 lanserades den 15 november 2013 och PS3 den 11 november 2006. Vi vet inte hur konsolen kommer att se ut Àn, men Àven om kontrollerna Àr en liten iteration pÄ designen av DualShock 4, tekniken inuti Àr helt annorlunda.

Sony har bekrĂ€ftat att den rumble-teknik vi har blivit sĂ„ vana vid i PlayStation-kontroller ersĂ€tts med haptisk feedback. Genom att göra detta, förklarar Sony, “du kĂ€nner verkligen ett bredare utbud av feedback, sĂ„ att du kraschar in i en vĂ€gg i en racerbil kĂ€nns mycket annorlunda Ă€n att göra en tackling pĂ„ fotbollsplanen. Du kan till och med fĂ„ en kĂ€nsla för en mĂ€ngd olika strukturer springa genom grĂ€smarker eller plundra genom lera. “

LÀgg till det inkluderingen av adaptiva utlösare, vilket Àndrar hur L2 och R2 utlösare fungerar. De har nu motstÄnd programmerat av utvecklare per spelbasis, vilket möjliggör en kÀnslig kÀnsla. Sony ger exempel pÄ att dra tillbaka en bÄge för att avfyra en pil eller pÄskynda ett fordon med motstÄndet som Àndras beroende pÄ terrÀngtyp. Förutom det vet vi att högtalaren pÄ styrenheten Àr mycket förbÀttrad och anslutningen för laddning kommer att vara USB-C.

NÀr det gÀller vad som finns inuti konsolen har systemarkitekt Mark Cerny nu bekrÀftat att GPU som Sony anvÀnder kommer att inkludera ray-tracing-acceleration. Solid state-enheten som vi redan visste ersatte hÄrddisken för lagring introducerar ocksÄ nÄgra andra fördelar. Cerny förklarar SSD: er möjliggör effektivare lagring av data och mindre duplicering, vilket tyder pÄ att spel kan vara mindre nÀr det gÀller storlek pÄ enhet eller större nÀr det gÀller innehÄll. Installationerna kommer ocksÄ att vara olika och du kommer att kunna lagra delar av ett spel (till exempel multiplayer- eller enspelarkampanjer) eller allt. Det Àr upp till dig.

PS5 Àr inte en digital konsol och du kan fortfarande köpa spel pÄ en fysisk skiva. De kommer att vara 100 GB optiska skivor som borde möjliggöra mÄnga 4K-tillgÄngar (eller till och med 8K), men Sony bekrÀftade att den optiska enheten kommer att fungera som en 4K Blu-ray-spelare.

En sista avslöjande för tillfÀllet Àr PS5: s anvÀndargrÀnssnitt, som fÄr en större översyn och kommer att se annorlunda ut Àn vad som har kommit tidigare. Ett viktigt fokus har varit att erbjuda spelare mer information om ett spel utan att behöva ladda det, sÄ förvÀnta dig att anvÀndargrÀnssnittet erbjuder mer information om enspelarspel, men ocksÄ tillgÄng till information i realtid om multiplayer-spel, till exempel vilka aktiviteter du kan gÄ med om du laddar spelet just nu.

Helgdagarna 2020 Àr fortfarande lÄngt borta, men det betyder att vi alla kan njuta av detta spel pÄ PS4 och Xbox One med vetskap om att det kommer att vara sista innan vi fÄr ny hÄrdvara. Det kommer sÀkert att finnas fler funktioner avslöjade under det nya Äret, men för tillfÀllet Àr bollen tillbaka i Microsofts domstol för att imponera pÄ oss med nya Project Scarlett-detaljer.