Prototyp Nintendo Play Station som ska auktioneras

Prototyp Nintendo Play Station som ska auktioneras

UPPDATERING: Prototypenheten sÄldes för $ 360 000 och lockade 57 bud, inklusive Oculus VR-grundare Palmer Luckey. Men köparen vill vara anonym.

Originalhistoria:
1991 fick vi nÀstan en Nintendo Play Station, men i slutÀndan skapades bara 200 prototypenheter och bara en överlever idag. Nu Àr Àgaren redo att auktionera ut den och priset kan vara astronomiskt.

Videospelens historia skulle vara mycket annorlunda idag om ett föreslaget partnerskap mellan Nintendo och Sony inte hade slutat i tvist redan 1991. De tvÄ japanska företagen planerade att lansera en ny spelkonsol bestÄende av en Super Nintendo med en CD-ROM. kör. Det skulle kallas Nintendo Play Station.

Som Kotaku rapporterar Àgs Play Station-prototypen av Terry Diebold som köpte en mystery box-parti 2009 som dök upp efter att Advanta Corporation ansökte om konkurs. Det visar sig att grundare, första president och verkstÀllande direktör för Sony Computer Entertainment, Inc., Olaf Olaffson, arbetade dÀr och han hade lÀmnat den enda ÄterstÄende prototypen hos Advanta nÀr han lÀmnade för att gÄ med i Time Warner. Inom partiet Diebold köpte fanns prototypen, som lagrades vederbörligen pÄ hans vind tills hans son hittade den 2015. CD-ROM-enheten fungerade inte, men har sedan dess reparerats av den kÀnda ingenjören Ben Heck.

Sedan dess har Terry och hans son turnerat med Play Station, men tjĂ€nade tydligen inga pengar pĂ„ det. I sjĂ€lva verket har de tappat pengar, och Terry har förklarat för Kotaku: “Jag kan inte fortsĂ€tta att förlora pengar … Jag har lagt mycket arbete pĂ„ detta genom att resa med dem och vi har inte gjort nĂ„got Ă„t ​​det. Varje en resa som … vi har tagit med oss ​​har kostat oss pengar i fickan. “

Med detta i Ätanke tog de beslutet att sÀlja prototypen och kommer att göra det genom Heritage Auctions den 27 februari nÀsta Är i Dallas, Texas. Det har inget reservpris och Heritage noterar inte ett uppskattat vÀrde eftersom det inte finns nÄgot att jÀmföra det med. Detta Àr trots allt en unik spelhistoria.

Familjen Diebold har kontaktats med erbjudanden om konsolen tidigare, och Terry hÀvdar att han redan avslog 1,2 miljoner dollar frÄn en intresserad part i Norge. Kan det verkligen nÄ ett sÄ högt pris pÄ auktion?