Project Titan: Hur Apples stora bilplaner har drabbats

Apple, Apple Project Titan, Apple bil, Apple Car projekt, Apple Project för bil, Apple Självkörande bil, Apple Cars, teknik, teknik nyheter Apples bilprojekt: Ny ledning av initiativet, internt känd som Project Titan, har fokuserat på att utveckla ett autonomt körsystem. (Källa: Reuters)

förbi Mark Gurman och Alex Webb / Bloomberg

Apple Inc har drastiskt minskat sina fordonsambitioner, vilket har lett till hundratals jobbnedskärningar och en ny riktning som för närvarande inte längre inkluderar att bygga en egen bil, enligt personer som är bekanta med projektet. Hundratals medlemmar i bilteamet, som består av cirka 1000 personer, har omfördelats, släppt eller lämnat sin egen vilja under de senaste månaderna, sa folket och bad att inte identifieras eftersom rörelserna inte är offentliga.

Ny ledning av initiativet, internt känt som Project Titan, har fokuserat på att utveckla ett autonomt körsystem som ger Apple flexibilitet att antingen samarbeta med befintliga biltillverkare eller återvända till att designa sitt eget fordon i framtiden, sa folket också. Apple har hållit personalantalet i teamet stabilt genom att anställa människor för att hjälpa till med det nya fokuset, enligt en annan person.

Apples chefer har gett bilteamet en tidsfrist till slutet av nästa år för att bevisa genomförbarheten av det självkörande systemet och besluta om en slutlig riktning, säger två av folket. Apples talesman Tom Neumayr vägrade att kommentera.

Det nya skiftet och tidsfristen kommer efter månader av strategiska meningsskiljaktigheter, ledarskapsflöde och utmaningar i försörjningskedjan i Apples omärkta billaboratorier i Sunnyvale, Kalifornien, en kort bilresa från Cupertinos huvudkontor.

Apple är inte den första som inser behärskning av mobila prylar och mjukvaruuppdateringar är ingen garanti för fordonsframgång. Alphabet Inc.s Google lärde sig utmaningarna med att bygga sina egna fordon och har sökt partners. Dess bilprojekt har också drabbats avgångar. Tekniska investerare är också tvivelaktiga. De är vana vid feta vinstmarginaler, medan biltillverkarna överlever på nettomarginaler långt under 10 procent.

“För en kvalitetsbil från Apple-märket kunde de förmodligen få en bra marginal”, säger Eric Paul Dennis, analytiker vid Center for Automotive Research. “De var förmodligen inte villiga att kompromissa med kvalitetsfrågor” eftersom det kan skada uppfattningen av dess andra produkter, tillade han.

Titta på våra tekniska videor

Apple startade Titan 2014 med stora ambitioner att göra en bucklan i en bilindustri som konsulten McKinsey & Co. uppskattar kommer att vara värt 6,7 biljoner dollar fram till 2030. IPhone-tillverkaren började på en aggressiv anställning, och ett Apple-designat fordon var inriktat på i början av 2020-talet. Förhoppningen var att revolutionera bilar på det sätt som iPhone upphöjde mobilindustrin 2007.

I slutet av 2015 skadades projektet av interna stridigheter. Chefer kämpade om projektets inriktning, enligt personer med kunskap om verksamheten. “Det var ett otroligt misslyckande med ledarskap”, sa en av folket. I början av 2016 lämnade projektledaren Steve Zadesky, en tidigare Ford Motor Co.-ingenjör och tidig iPod-designer, Titan. Zadesky, som fortfarande är hos Apple, vägrade att kommentera.

Zadesky överlämnade tyglarna till sin chef, Dan Riccio, och lade till ansvarsområden som redan inkluderade teknisk årlig uppdatering av iPhone, iPad och Mac. Bob Mansfield, en högt ansedd chef som hjälpte till att utveckla den ursprungliga iPad, återvände i april från en deltidsroll på Apple för att leda laget.

Läs också: Apple iPhone 7 Plus recension: Köp det bara för kameran

Cirka en månad senare tog Mansfield scenen i ett Silicon Valley-auditorium fylld med hundratals Titan-anställda för att tillkännage strategiförändringen, enligt personer som deltog i mötet. Mansfield förklarade att han hade granskat projektet och bestämt att Apple skulle gå från att bygga en direkt konkurrent till Tesla Motors Inc. till en underliggande självkörande plattform.

Avgångar

Under de följande månaderna började ingenjörer lämna. Vissa valde att sluta med tvivel om jobbsäkerhet och skepsis att en Apple-bilprodukt någonsin skulle komma ut på marknaden. Andra klipptes. I augusti släpptes en första våg av anställda, följt av en andra omgång i september.

Mer än 120 mjukvaruutvecklare som arbetade på ett biloperativsystem och testprocedurer skars. Flera hundra maskinvarutekniker som arbetar på bilchassier, upphängningar och underrede lämnade också, sa folket. New York Times rapporterade i september att Apple hade skurit dussintals anställda från Titan.

Läs mer: Apple Watch Nike + kommer att finnas i Indien den 28 oktober: Här är alla detaljer

John Wright, en veteran Apple-chef som ledde programvaruteamet, har lämnat projektet, enligt personer som är bekanta med saken. Dan Dodge, skapare av BlackBerry Ltd.s QNX-bilprogramvara, tog en större roll när det gäller att utveckla Apples automatiska plattformsarkitektur, sa några av dem.

Återstående mjukvaruutvecklare arbetar med autonoma program, vision sensorer och simulatorer för att testa plattformen i verkliga miljöer. Teamet har också tillsynsspecialister för att navigera i den kraftigt reglerade bilindustrin, sa en av folket.

Far Cry

Det är långt ifrån tidiga planer som upphetsade Apple-chefer. “Bilen är den ultimata mobila enheten, eller hur?” Chief Operating Officer Jeff Williams sa 2015.

Snart efter sade verkställande direktören Tim Cook att bilindustrin var “vid en böjningspunkt för massiva förändringar.”

Apples chefer hade föreställt sig en elbil som kunde känna igen dess förare genom fingeravtryck och navigera autonomt med ett knapptryck. En plan sökte en delvis autonom bil som fortfarande hade ratt och pedaler, medan senare planer migrerade mot ett helt autonomt fordon.

Oavsett Apples strider har etablerade biltillverkare erkänt hotet från nya aktörer och har påbörjat en anställning och förvärv för att öka deras mjukvarufunktioner. De är försiktiga med att låta teknikföretag äga den lukrativa programvarukomponenten i nya bilar.

Apple kämpade under tiden för att ta itu med komplexa bilförsörjningskedjor, enligt en annan person som är bekant med situationen. På smartphones har Apple omfattande inflytande och säkrar ofta exklusiva rättigheter till vissa delar från leverantörer. För bilar innebär den stora investering som krävs för att göra bildelar att leverantörer är mindre villiga att förbinda sina produkter till ett fordon som Apple som ursprungligen kan ha levererats i små mängder.

“När de började gräva i detaljerna om vad det skulle innebära blev det troligen ett svårt problem”, sade Center for Automotive Research’s Dennis.

Relaterade Artiklar

Back to top button