Programmering Duo Plead Guilty i Massive Illegal Streaming Case

Programmering Duo Plead Guilty i Massive Illegal Streaming Case

Om du tror att Netflix är den största streamingtjänsten i världen, tänk igen. En olaglig strömmingsdestination är större, åtminstone var det tills FBI gick in.

Som USA Today rapporterar fanns det faktiskt två olagliga webbplatser riktade av FBI, kallade iStreamItAll och Jetflix, och de skapades av två programmerare som heter Darryl Polo och Luis Villarino.

iStreamItAll erbjöd cirka 118 000 TV-avsnitt och 11 000 filmer att strömma mot en avgift, med tjänsterna tillgängliga på alla plattformar du kan tänka dig, inklusive datorer, telefoner, surfplattor, smarta TV-apparater och spelkonsoler. Jetflix skilde sig åt så långt det tillät nedladdning av innehåll såväl som streaming av sina abonnenter, av vilka tjänsten hade tiotusentals.

Inneh√•llet samlades in av Polo och Villarino med hj√§lp av “automatiserade program och andra verktyg f√∂r att lokalisera, ladda ner, bearbeta och lagra olagligt inneh√•ll” innan det g√∂rs tillg√§ngligt via servrar i Kanada och USA. Det visade sig vara en mycket framg√•ngsrik satsning √§nda tills de tv√• m√§nnen fastnade under en FBI-utredning tidigare i √•r.

iStreamItAll tros ha haft fler prenumeranter än Netflix och tillät Polo att tjäna över en miljon dollar som en del av en bredare uppsättning piratkopieringstjänster inklusive en webbplats som heter SmackDownOnYou.

Båda programmerarna har erkänt upphovsrättsintrång och nedladdning, bearbetning och lagring av olagligt innehåll. Polo erkände sig också skyldig till penningtvätt. Domen för paret kommer att äga rum i Virginia i mars, medan andra tilltalade i målet går till rättegång i februari.