President Trump etablerar formellt USA: s rymdkommando

President Trump etablerar formellt USA: s rymdkommando

USA har nu ett nytt militÀrt högkvarter med fokus pÄ operationer i rymden efter att president Trump formellt ÄterupprÀttat US Space Command.

Som Politico rapporterar höll Trump en Rose Garden Garden-ceremoni med sitt nationella sĂ€kerhetslag nĂ€rvarande för att göra tillkĂ€nnagivandet. Presidenten förklarade, “Det kommer att sĂ€kerstĂ€lla att USA: s dominans i rymden aldrig ifrĂ„gasĂ€tts och aldrig hotas eftersom vi vet att det bĂ€sta sĂ€ttet att förhindra konflikter Ă€r att förbereda sig för seger.”

Man förvĂ€ntar sig att rollen som befĂ€lhavare för rymdkommandot kommer att falla till US Air Force General John W. Raymond. Raymond kommenterade till journalister i Pentagon, “Jag tror verkligen att vi befinner oss vid en strategisk böjningspunkt dĂ€r det inte finns nĂ„got vi gör som en gemensam koalitionsstyrka som inte aktiveras av rymden. Noll … VĂ„ra motstĂ„ndare har haft frĂ€msta raden i vĂ„ra mĂ„nga framgĂ„ngar nĂ€r det gĂ€ller att integrera rymden och de tycker inte om vad de ser eftersom det ger oss en sĂ„ stor fördel. De utvecklar förmĂ„ga att förneka vĂ„r tillgĂ„ng till rymden. “

Raymond pĂ„pekade ocksĂ„ att USA inte vill gĂ„ ensam i rymden och sade: “Historiskt har vi inte behövt allierade i rymden … Det var en godartad domĂ€n. Vi Ă€r helt öppna för nya partnerskap.”

ÅterupprĂ€ttandet beror pĂ„ USA: s vĂ€xande militĂ€ra beroende av rymdteknik och i synnerhet satelliter. De behöver skyddas och rymdkommandot fĂ„r i uppdrag att göra just det nĂ€r det Ă€r fullt operativt. Sex platser tros övervĂ€gas för rymdkommandos huvudkontor och dess 287 personal.

USA: s rymdkommando Àr inte nytt. Det grundades ursprungligen 1985 som en gemensam kommando- och kontrolloperation för flygvapnet, armén och marinens rymdoperationer. Efter 9/11 slogs Space Command samman med US Strategic Command 2002 och döptes om till Joint Functional Component for Space and Global Strike. Den sammanslagna avdelningen omorganiserades sedan 2017 och utsÄgs till Joint Force Space Component Commander.

Vad som kommer dĂ€refter, enligt president Trump, Ă€r den Ă„ttonde amerikanska uniformerade tjĂ€nsten, och en dedikerad till rymden. USA: s rymdkommando “kommer snart att följas mycket viktigt av upprĂ€ttandet av USA: s rymdstyrka som den sjĂ€tte grenen av Förenta staternas vĂ€pnade styrkor. Det Ă€r verkligen nĂ„got nĂ€r man tĂ€nker pĂ„ det.”