President Trump etablerar formellt USA: s rymdkommando

USA har nu ett nytt militärt högkvarter med fokus på operationer i rymden efter att president Trump formellt återupprättat US Space Command.

Som Politico rapporterar höll Trump en Rose Garden Garden-ceremoni med sitt nationella säkerhetslag närvarande för att göra tillkännagivandet. Presidenten förklarade, “Det kommer att säkerställa att USA: s dominans i rymden aldrig ifrågasätts och aldrig hotas eftersom vi vet att det bästa sättet att förhindra konflikter är att förbereda sig för seger.”

Man förväntar sig att rollen som befälhavare för rymdkommandot kommer att falla till US Air Force General John W. Raymond. Raymond kommenterade till journalister i Pentagon, “Jag tror verkligen att vi befinner oss vid en strategisk böjningspunkt där det inte finns något vi gör som en gemensam koalitionsstyrka som inte aktiveras av rymden. Noll … Våra motståndare har haft främsta raden i våra många framgångar när det gäller att integrera rymden och de tycker inte om vad de ser eftersom det ger oss en så stor fördel. De utvecklar förmåga att förneka vår tillgång till rymden. “

Raymond påpekade också att USA inte vill gå ensam i rymden och sade: “Historiskt har vi inte behövt allierade i rymden … Det var en godartad domän. Vi är helt öppna för nya partnerskap.”

Återupprättandet beror på USA: s växande militära beroende av rymdteknik och i synnerhet satelliter. De behöver skyddas och rymdkommandot får i uppdrag att göra just det när det är fullt operativt. Sex platser tros övervägas för rymdkommandos huvudkontor och dess 287 personal.

USA: s rymdkommando är inte nytt. Det grundades ursprungligen 1985 som en gemensam kommando- och kontrolloperation för flygvapnet, armén och marinens rymdoperationer. Efter 9/11 slogs Space Command samman med US Strategic Command 2002 och döptes om till Joint Functional Component for Space and Global Strike. Den sammanslagna avdelningen omorganiserades sedan 2017 och utsågs till Joint Force Space Component Commander.

Vad som kommer därefter, enligt president Trump, är den åttonde amerikanska uniformerade tjänsten, och en dedikerad till rymden. USA: s rymdkommando “kommer snart att följas mycket viktigt av upprättandet av USA: s rymdstyrka som den sjätte grenen av Förenta staternas väpnade styrkor. Det är verkligen något när man tänker på det.”

Relaterade Artiklar

Back to top button