Pre-Diwali får panik när över 3 minuter betalkort “smittas” i Indien

Betalkort, smittade betalkort, säkerhetsöverträdelse, betalkortsäkerhetsöverträdelse, Indiens statsbank, SBI-betalkort, SBi-betalkort blockerade, risk för dataintrång, bankomat, automatisk kassamaskin, mastercard, bedrägliga transaktioner, teknik, teknologinyheter I det aktuella scenariot har SBI ensam blockerat mer än 600 000 betalkort samtidigt som han försäkrat sig om att den skadliga programrelaterade säkerhetsöverträdelsen upptäcktes i det icke-SBI ATM-nätverket. (Källa: Wikipedia)

I panik före Diwali bland konsumenter tros över tre miljoner betalkort från olika banker vara “besvärade” efter ett misstänkt säkerhetsbrott, även om utredningar har börjat om orsakerna bakom säkerhetsriskerna. Flera banker, inklusive State Bank Of India (SBI), har redan börjat blockera sina kunders betalkort och utfärda nya till dem utan kostnad.

Se vad annat gör nyheter

Uppskattningsvis mer än 30 000 000 betalkort som utfärdats av olika offentliga eller privata banker sägs påverkas av en potentiell risk för dataintrång.

Betalkort eller kreditkort är utsatta för säkerhetsfrågor när obehöriga får tillgång till de konfidentiella uppgifterna som finns inbäddade i dem, även om de sveps i en automatisk bankomat (ATM).

I det aktuella scenariot har SBI ensam blockerat mer än 600 000 betalkort samtidigt som han försäkrat sig om att den skadliga programrelaterade säkerhetsöverträdelsen upptäcktes i det icke-SBI ATM-nätverket.

Flyttet har genomförts för att säkerställa att kundens konfidentiella personuppgifter inte äventyras när de sveper dem för olika transaktioner.

Ett av kortnätföretagen MasterCard sa på torsdag att dess ”egna system inte har brutits”.

“Vi arbetar med utredningarna med tillsynsmyndigheterna, emittenterna, förvärvarna, globala och lokala brottsbekämpande myndigheter och tredjeparts betalningsnät för att bedöma den aktuella situationen”, säger en talesman för MasterCard.

Det har uppmanat konsumenterna att granska sina kontoutdrag och aktivitet, och om det uppstår misstänkta ovanliga eller bedrägliga transaktioner, bör de kontakta den berörda banken för mer hjälp.

Relaterade Artiklar

Back to top button