Praktiskt taget med “Ice Lake” HP Spectre x360 13: Inga kompromisser nödvĂ€ndiga

Praktiskt taget med

HP: s nya Spectre x360 13 konvertibla bĂ€rbara dator Ă€r vad dess föregĂ„ngare borde ha varit hela tiden. Den redan utmĂ€rkta designen har inte förĂ€ndrats mycket – den har fortfarande diamantslipade kanter och den distinkta koppardesignen blomstrar. Men den uppdaterade modellen, som presenteras idag, Ă€r en av de lĂ€ttaste och mest kompakta 13-tums bĂ€rbara datorerna som du kan köpa, oavsett om den bĂ€rbara datorn har ett 360-graders gĂ„ngjĂ€rn eller inte.

Med en vikt pĂ„ 2,8 pund och ett nĂ„got mindre övergripande fotavtryck Ă€n till och med den vanliga Spectre 13-konventionella clamshell Ă€r den nya Spectre x360 13 verkligen en premiumbĂ€rbar dator för alla, oavsett om de vill ha en maskin som kan stĂ€llas upp som ett tĂ€lt och konvertera till en surfplatta. I grund och botten Ă€r den nya versionen mer flexibel Ă€n Spectre 13, lika snygg och Ă€nnu mindre i fotavtryck (men inte lika tunn eller lĂ€tt). Det anvĂ€nder ocksĂ„ Intels nya 10: e generationens “Ice Lake” -processorer och Iris Plus-integrerad grafik, vilket, enligt vĂ„ra tidiga Ice Lake-tester, har potential för ganska anstĂ€ndig grafikpep.

Jag upptÀckte mÄnga andra snygga förbÀttringar under en kort demo av den nya Spectre x360 13. En av de bÀsta Àr en ny pekplatta, som skulle kunna eliminera en av de fÄ brÄk som vi hade med den tidigare modellen. HP erbjuder ocksÄ ett nytt OLED-skÀrmalternativ och ett smakligt startpris pÄ $ 1 099. LÀs vidare för fler första intryck av denna imponerande bÀrbara dator.

Annons

Edgy i koppar och svart

FrÄn utsidan ser HP Spectre x360 13 frÄn 2019 ut ungefÀr som den gamla, sÀrskilt i det snygga svart-och-koppar fÀrgschemat som visas ovan. De mest utmÀrkande delarna av designen Àr de pÀrlklippta kanterna och de skÄrade hörnen pÄ baksidan av den bÀrbara datorn. Det ena hörnet har strömbrytaren och det andra har en USB-C-port som ocksÄ kan anvÀndas för att ladda den bÀrbara datorn. Denna instÀllning sÀkerstÀller att laddningskabeln inte kommer i vÀgen för en mus som om den sticker ut vinkelrÀtt mot den bÀrbara datorn.

Typ av Poseidon Blue

Ett andra fÀrgalternativ, Poseidon Blue med mÀssings accenter, ser enligt min mening Ànnu bÀttre ut Àn svart och koppar. Det finns ocksÄ ett tredje silveralternativ, nytt i Är.

Tangentbordet kÀnns som det pÄ den tidigare designen, men pekplattan har nu Microsofts Precision Touchpad-kontroller. Det skulle teoretiskt sett göra justeringarna enklare Àn vad de gjorde pÄ den Synaptics-styrda pekplattan som HP traditionellt har anvÀnt för sina bÀrbara datorer, inklusive den tidigare generationen Spectre x360 13.

OLED: Lysande men valfritt

De mest imponerande elementen i den uppdaterade designen gÀller skÀrmen. Först finns det nu ett 90-procentigt förhÄllande mellan skÀrm och kropp, vilket resulterar i otroligt tunna kanter runt skÀrmen. Det Àr ansvarigt för mycket av Spectre x360 13s minskade fotavtryck. (Den gamla modellen har 78 procent skÀrm-till-kropp-förhÄllande.)

Den andra förbÀttringen av skÀrmen Àr tillÀgget av ett nytt OLED-skÀrmalternativ. OLED-bÀrbara datorer har sprÀngts ut pÄ marknaden under det senaste Äret och erbjuder blÀckare svarta, högre kontrastförhÄllanden och HDR-stöd. De har mest varit tillgÀngliga pÄ 15-tums skÀrmar; detta Àr första gÄngen vi har sett en erbjuds i en 13-tums panel. HP sÀger att Samsung, som tillverkar de flesta av de 15-tums OLED-skÀrmar, ocksÄ kommer att leverera den i Spectre x360 13. Den kommer att ha en 4K-upplösning.

Andra visningsalternativ inkluderar en full HD (1 920 x 1 080 pixlar) LED-panel och frÄn och med januari planerar HP ocksÄ att erbjuda en version med sitt inbyggda Sure View-sekretessfilter som kan aktiveras med en knapptryckning .

En uppmÀrksamhet pÄ detaljer

En del av det som gör Spectre x360 13 unik Àr dess uppmÀrksamhet pÄ detaljer. Den högra kanten av den bÀrbara datorn har en dödbrytare för webbkamera, som skÀr strömmen till kameran (men inte till mikrofonen) för att förhindra snoopingförsök. Det Àr inte en ny funktion, men det Àr ett snyggt alternativ att slÄ en klistermÀrke över din webbkamera. Portlayouten pÄ höger kant Àr mestadels identisk med förra Ärets layout, inklusive kill-switch. Den enda modifieringen Àr att flytta ljuduttaget till vÀnster kant.

Flyttat ljuduttag

Med flyttningen av ljuduttaget har den vĂ€nstra kanten nu tvĂ„ portar – det finns ocksĂ„ en USB 3.1 Gen 1 Type-A-port, som har flyttats lĂ€ngre fram.

Hörnhamn

Huvudporten du vill vara uppmÀrksam pÄ Àr dock USB-C-porten med Thunderbolt 3-stöd inbyggt i det högra bakre hörnet. Om du ansluter via Wi-Fi och inte behöver ansluta nÄgra kringutrustning kan det hÀr vara den enda porten du behöver. Det kommer inte att komma i vÀgen för nÄgonting du kan ha pÄ ditt skrivbord bredvid din bÀrbara dator, och det leder laddningskabeln bakÄt sÄ att du inte stör din flygplatssits.

Naturligtvis kanske du aldrig behöver ansluta Spectre x360 13 pÄ flygplanet, eftersom det kommer att pÄgÄ i upp till 22 timmar pÄ en enda laddning, enligt HP. Denna uppskattning gÀller för LED-versionen; OLED-modellen kommer troligen att dö tidigare.

Praktisk strömbrytare

I det andra bakre hörnet finns strömbrytaren. Liksom USB-C-porten betyder dess geniala placering att den alltid Àr tillgÀnglig, Àven nÀr den bÀrbara datorn roteras 360 grader med tangentbordet nedÄt pÄ bordet. Vissa andra konvertibla bÀrbara datorer har lika tillgÀngliga strömportar som ligger i kanterna, men dessa kan vara för lÀtta att trycka av misstag nÀr du tar tag i dem.

Ser bra ut i silver

Av de tre fÀrgalternativen Àr jag faktiskt mest fascinerad av den silverfÀrgade (bilden i mitten ovan). Det Àr förvÄnande, eftersom jag vanligtvis tycker att det genomgripande silver och grÄtt bland premium-bÀrbara datorer Àr ganska oinspirerade. I Spectre x360 13-fallet ser det dock bara uppfriskande ut.

Liten webbkamera

HP gjorde mÄnga designjusteringar för att möjliggöra Spectre x360 13: s mindre chassi. En imponerande modifiering Àr webbkameran, vars sammansÀttning visas ovan. Den gamla kameran har en 6 mm-lins, medan den nya bara mÀter 2,2 mm och fortfarande innehÄller IR-sensorer bredvid den sÄ att du kan logga in pÄ ditt Windows 10-konto med ansiktsigenkÀnning. HP Àr inte det första företaget som kommer med en liten IR-utrustad webbkamera (Dell har den redan pÄ XPS 13), men den anvÀnds bra hÀr. Jag Àr lite orolig för att den mindre storleken kommer att göra den redan medelmÄttiga videokvaliteten för de flesta bÀrbara webbkameror Ànnu sÀmre, men vi mÄste vÀnta tills vi fÄr ett granskningsprov till PC Labs för att testa det.

Valfritt Gigabit LTE

En annan snygg designÀndring Àr flyttningen av LTE-antennen till chassiets inre, istÀllet för en synlig remsa lÀngst upp pÄ skÀrmlocket. Den enda delen av antennen som Àr synlig Àr denna lilla patch nÀra det nedre högra hörnet av Spectre x360 13-basen.

Den nya antennen ansluts till ett nytt trĂ„dlöst chipset med 4×4 Gigabit LTE-stöd. Detta Ă€r valfritt, men om du springer efter det kan du anvĂ€nda LTE- och Wi-Fi-anslutningar samtidigt, vilket innebĂ€r att du kan arbeta pĂ„ ett kritiskt dokument med din LTE-anslutning medan ditt system laddar ner mindre viktiga uppdateringar över en skakig Wi-Fi-anslutning till kafĂ©. Observera ocksĂ„: Nya Spectre x360 13 har stöd för 802.11ax (Wi-Fi 6).

En chassjÀmförelse

Tack vare den omplacerade antennen Àr det enda designelementet som finns pÄ displaylocket HP-logotypen. Ovan kan du se hur mycket mindre fotavtrycket Àr för den nya Spectre x360 13 jÀmfört med den tidigare modellgenerationen.

Det Àr dock lite tjockare

HĂ€r Ă€r en annan bild av resultaten av nedskĂ€rningsoperationen. Även om det Ă€r mindre totalt sett nĂ€r det gĂ€ller fotavtryck, Ă€r den nya Spectre x360 13 nĂ„got tjockare Ă€n sin föregĂ„ngare.

Omdesignad kylning

Den slutliga designförbÀttringen kommer inte att vara synlig för de flesta köpare, eftersom den Àr inne i chassishöljet, dÀr HP har lagt till ytterligare tvÄ vÀrmerör (totalt tre) för att leda bort vÀrme frÄn CPU och andra komponenter. Avgasutloppet, som Àr synligt ovan, Àr större och det finns en ny öppning i bakkanten som fungerar som ett luftintag.

Kombinationen av avstĂ€ngd kylutrustning och nya processorer (som sagt, Spectre x360 13 kommer att anvĂ€nda Intels 10: e generationens “Ice Lake” -processorer och Iris Plus-grafik) kan resultera i utmĂ€rkta prestanda för sin storlek. Kom tillbaka snart för vĂ„r fullstĂ€ndiga recension.

Vidare lÀsning

BĂ€rbara datorer

Laptop bÀsta val