Praktiskt taget med “Ice Lake” HP Spectre x360 13: Inga kompromisser nödvändiga

HP: s nya Spectre x360 13 konvertibla bärbara dator är vad dess föregångare borde ha varit hela tiden. Den redan utmärkta designen har inte förändrats mycket – den har fortfarande diamantslipade kanter och den distinkta koppardesignen blomstrar. Men den uppdaterade modellen, som presenteras idag, är en av de lättaste och mest kompakta 13-tums bärbara datorerna som du kan köpa, oavsett om den bärbara datorn har ett 360-graders gångjärn eller inte.

Med en vikt på 2,8 pund och ett något mindre övergripande fotavtryck än till och med den vanliga Spectre 13-konventionella clamshell är den nya Spectre x360 13 verkligen en premiumbärbar dator för alla, oavsett om de vill ha en maskin som kan ställas upp som ett tält och konvertera till en surfplatta. I grund och botten är den nya versionen mer flexibel än Spectre 13, lika snygg och ännu mindre i fotavtryck (men inte lika tunn eller lätt). Det använder också Intels nya 10: e generationens “Ice Lake” -processorer och Iris Plus-integrerad grafik, vilket, enligt våra tidiga Ice Lake-tester, har potential för ganska anständig grafikpep.

Jag upptäckte många andra snygga förbättringar under en kort demo av den nya Spectre x360 13. En av de bästa är en ny pekplatta, som skulle kunna eliminera en av de få bråk som vi hade med den tidigare modellen. HP erbjuder också ett nytt OLED-skärmalternativ och ett smakligt startpris på $ 1 099. Läs vidare för fler första intryck av denna imponerande bärbara dator.

Annons

Edgy i koppar och svart

Från utsidan ser HP Spectre x360 13 från 2019 ut ungefär som den gamla, särskilt i det snygga svart-och-koppar färgschemat som visas ovan. De mest utmärkande delarna av designen är de pärlklippta kanterna och de skårade hörnen på baksidan av den bärbara datorn. Det ena hörnet har strömbrytaren och det andra har en USB-C-port som också kan användas för att ladda den bärbara datorn. Denna inställning säkerställer att laddningskabeln inte kommer i vägen för en mus som om den sticker ut vinkelrätt mot den bärbara datorn.

Typ av Poseidon Blue

Ett andra färgalternativ, Poseidon Blue med mässings accenter, ser enligt min mening ännu bättre ut än svart och koppar. Det finns också ett tredje silveralternativ, nytt i år.

Tangentbordet känns som det på den tidigare designen, men pekplattan har nu Microsofts Precision Touchpad-kontroller. Det skulle teoretiskt sett göra justeringarna enklare än vad de gjorde på den Synaptics-styrda pekplattan som HP traditionellt har använt för sina bärbara datorer, inklusive den tidigare generationen Spectre x360 13.

OLED: Lysande men valfritt

De mest imponerande elementen i den uppdaterade designen gäller skärmen. Först finns det nu ett 90-procentigt förhållande mellan skärm och kropp, vilket resulterar i otroligt tunna kanter runt skärmen. Det är ansvarigt för mycket av Spectre x360 13s minskade fotavtryck. (Den gamla modellen har 78 procent skärm-till-kropp-förhållande.)

Den andra förbättringen av skärmen är tillägget av ett nytt OLED-skärmalternativ. OLED-bärbara datorer har sprängts ut på marknaden under det senaste året och erbjuder bläckare svarta, högre kontrastförhållanden och HDR-stöd. De har mest varit tillgängliga på 15-tums skärmar; detta är första gången vi har sett en erbjuds i en 13-tums panel. HP säger att Samsung, som tillverkar de flesta av de 15-tums OLED-skärmar, också kommer att leverera den i Spectre x360 13. Den kommer att ha en 4K-upplösning.

Andra visningsalternativ inkluderar en full HD (1 920 x 1 080 pixlar) LED-panel och från och med januari planerar HP också att erbjuda en version med sitt inbyggda Sure View-sekretessfilter som kan aktiveras med en knapptryckning .

En uppmärksamhet på detaljer

En del av det som gör Spectre x360 13 unik är dess uppmärksamhet på detaljer. Den högra kanten av den bärbara datorn har en dödbrytare för webbkamera, som skär strömmen till kameran (men inte till mikrofonen) för att förhindra snoopingförsök. Det är inte en ny funktion, men det är ett snyggt alternativ att slå en klistermärke över din webbkamera. Portlayouten på höger kant är mestadels identisk med förra årets layout, inklusive kill-switch. Den enda modifieringen är att flytta ljuduttaget till vänster kant.

Flyttat ljuduttag

Med flyttningen av ljuduttaget har den vänstra kanten nu två portar – det finns också en USB 3.1 Gen 1 Type-A-port, som har flyttats längre fram.

Hörnhamn

Huvudporten du vill vara uppmärksam på är dock USB-C-porten med Thunderbolt 3-stöd inbyggt i det högra bakre hörnet. Om du ansluter via Wi-Fi och inte behöver ansluta några kringutrustning kan det här vara den enda porten du behöver. Det kommer inte att komma i vägen för någonting du kan ha på ditt skrivbord bredvid din bärbara dator, och det leder laddningskabeln bakåt så att du inte stör din flygplatssits.

Naturligtvis kanske du aldrig behöver ansluta Spectre x360 13 på flygplanet, eftersom det kommer att pågå i upp till 22 timmar på en enda laddning, enligt HP. Denna uppskattning gäller för LED-versionen; OLED-modellen kommer troligen att dö tidigare.

Praktisk strömbrytare

I det andra bakre hörnet finns strömbrytaren. Liksom USB-C-porten betyder dess geniala placering att den alltid är tillgänglig, även när den bärbara datorn roteras 360 grader med tangentbordet nedåt på bordet. Vissa andra konvertibla bärbara datorer har lika tillgängliga strömportar som ligger i kanterna, men dessa kan vara för lätta att trycka av misstag när du tar tag i dem.

Ser bra ut i silver

Av de tre färgalternativen är jag faktiskt mest fascinerad av den silverfärgade (bilden i mitten ovan). Det är förvånande, eftersom jag vanligtvis tycker att det genomgripande silver och grått bland premium-bärbara datorer är ganska oinspirerade. I Spectre x360 13-fallet ser det dock bara uppfriskande ut.

Liten webbkamera

HP gjorde många designjusteringar för att möjliggöra Spectre x360 13: s mindre chassi. En imponerande modifiering är webbkameran, vars sammansättning visas ovan. Den gamla kameran har en 6 mm-lins, medan den nya bara mäter 2,2 mm och fortfarande innehåller IR-sensorer bredvid den så att du kan logga in på ditt Windows 10-konto med ansiktsigenkänning. HP är inte det första företaget som kommer med en liten IR-utrustad webbkamera (Dell har den redan på XPS 13), men den används bra här. Jag är lite orolig för att den mindre storleken kommer att göra den redan medelmåttiga videokvaliteten för de flesta bärbara webbkameror ännu sämre, men vi måste vänta tills vi får ett granskningsprov till PC Labs för att testa det.

Valfritt Gigabit LTE

En annan snygg designändring är flyttningen av LTE-antennen till chassiets inre, istället för en synlig remsa längst upp på skärmlocket. Den enda delen av antennen som är synlig är denna lilla patch nära det nedre högra hörnet av Spectre x360 13-basen.

Den nya antennen ansluts till ett nytt trådlöst chipset med 4×4 Gigabit LTE-stöd. Detta är valfritt, men om du springer efter det kan du använda LTE- och Wi-Fi-anslutningar samtidigt, vilket innebär att du kan arbeta på ett kritiskt dokument med din LTE-anslutning medan ditt system laddar ner mindre viktiga uppdateringar över en skakig Wi-Fi-anslutning till kafé. Observera också: Nya Spectre x360 13 har stöd för 802.11ax (Wi-Fi 6).

En chassjämförelse

Tack vare den omplacerade antennen är det enda designelementet som finns på displaylocket HP-logotypen. Ovan kan du se hur mycket mindre fotavtrycket är för den nya Spectre x360 13 jämfört med den tidigare modellgenerationen.

Det är dock lite tjockare

Här är en annan bild av resultaten av nedskärningsoperationen. Även om det är mindre totalt sett när det gäller fotavtryck, är den nya Spectre x360 13 något tjockare än sin föregångare.

Omdesignad kylning

Den slutliga designförbättringen kommer inte att vara synlig för de flesta köpare, eftersom den är inne i chassishöljet, där HP har lagt till ytterligare två värmerör (totalt tre) för att leda bort värme från CPU och andra komponenter. Avgasutloppet, som är synligt ovan, är större och det finns en ny öppning i bakkanten som fungerar som ett luftintag.

Kombinationen av avstängd kylutrustning och nya processorer (som sagt, Spectre x360 13 kommer att använda Intels 10: e generationens “Ice Lake” -processorer och Iris Plus-grafik) kan resultera i utmärkta prestanda för sin storlek. Kom tillbaka snart för vår fullständiga recension.

Vidare läsning

Bärbara datorer

Laptop bästa val

Relaterade Artiklar

Back to top button