Praktiskt med Samsung Galaxy Note 10 och Note 10+

Praktiskt med Samsung Galaxy Note 10 och Note 10+

Samsungs Galaxy Note 10 Ă€r hĂ€r, och den har … skapat. Under lĂ„ng tid var Galaxy Note synonymt med “riktigt stor telefon (med en penna).” Nu finns det en mindre modell: Galaxy Note 10 passar tĂ€tt i ena handen, medan Galaxy Note 10+ bĂ€r facklan för riktigt stora telefoner. BĂ„da har pennor.

Vi tillbringade lite tid med Galaxy Note 10 före Samsungs lanseringsevenemang, och det Àr en imponerande, solid och kraftfull telefon som till stor del kÀnns som en kombination av en Galaxy Note 9 och en Galaxy S10 +. FrÄn Not-serien fÄr du naturligtvis pennan. FrÄn S10 + fÄr du den nyare skÀrmen, med sin hÄlslagning framÄtvÀnda kamera, och en trippelkamerauppsÀttning med vidvinkel och zoom.

Vid första anblicken finns det inte mĂ„nga chockerande nya funktioner hĂ€r, förutom det faktum att du fortfarande kan fĂ„ en anteckning för under $ 1000. Det finns dock en massa smĂ„ saker, som ett nytt sĂ€tt att ansluta till datorer och nĂ„gra roliga kameratrick. Och du tappar en enda viktig funktion – hörlursuttaget – som Samsung sĂ€ger att den har bytt mot mer batterikapacitet.

Vi har ocksÄ tittat pÄ 10 riktigt coola funktioner i Not 10, funderat över 6 saker som vi trodde saknades helt i tillkÀnnagivandet och förklarar hur 5G-modellen Àr en riktigt stor röra.

Vi kommer att tillbringa mer tid med anteckningen nÀsta vecka för en fullstÀndig granskning. För nu Àr hÀr vÄrt första utseende.

Annons

TvÄ Galaxy Note-modeller

Galaxy Note 10 finns i tvÄ modeller, 6,3-tums Note 10 och 6,8-tums Note 10+. Den mindre not 10 mÀter 2,83 gÄnger 5,94 gÄnger 0,31 tum (HWD) och vÀger 5,93 uns. Den större Note 10+, som Àr nÀstan exakt samma storlek som Galaxy Note 9, mÀter 3,03 med 6,38 x 0,31 tum och vÀger 6,91 uns.

BÄda telefonskÀrmarna anvÀnder samma AMOLED-teknik som pÄ Galaxy S10, som vi tyckte var ljusare Àn förra Ärets (ocksÄ utmÀrkta) Samsung-sortiment. Den mindre skÀrmen har lÀgre upplösning pÄ 2 280 x 1 080 pixlar, medan den större Àr 3 040 med 1 440.

Den nya, mindre Note 10 Àr utformad för att lÀttare passa in i mÀnniskors hÀnder och vara lite billigare. Det gör dock Samsungs sortiment mer förvirrande, eftersom i storlek och prissÀttning överlappar Note 10 nu med Galaxy S10 +.

Samsung sÀger att befintliga notÀgare antagligen kommer att gÄ för den stora, och nya köpare tenderar mot den mindre.

Vad sÀgs om 5G?

Det kommer att finnas upp till tre olika 5G-modeller, som alla ser identiska ut med 4G-modellen. Den första, som kommer att vara exklusiv för Verizon, kommer att anvÀnda Qualcomm X50-modemet och arbeta pÄ Verizons millimetervÄg 5G-nÀtverk. (Not 10 har en Ängkammare för kylning, sÄ kanske den inte blir överhettad sÄ snabbt som S10 5G gör.) Den dÀr kommer att finnas tillgÀnglig samtidigt som 4G-enheterna, i 256 GB och 512 GB-modeller för 1 299,99 $ och 1 399,99 $. . Det Àr samma pris som Galaxy S10 5G.

Den andra modellen, som kommer “under de kommande mĂ„naderna” till AT&T och T-Mobile, kommer att anvĂ€nda det nyare X55-modemet och stödja operatörernas lĂ„gbandsnĂ€t för bredare tĂ€ckning. FrĂ„n vad jag har hört stöder det inte höghastighets mmWave-nĂ€tverk.

Det kan ocksÄ finnas en tredje modell, baserad pÄ Samsungs 5100-modem, som skulle vara för medelstora nÀtverk i Europa.

Vi har samlat mer information om de olika 5G Note 10s i en separat berÀttelse hÀr.

Pris och tillgÀnglighet

FörbestÀllningar börjar den 8 augusti. FörbestÀllda telefoner kommer att anlÀnda omkring 21 augusti, och telefoner kommer i hyllor den 23 augusti.

Det kommer att sÀljas av alla fyra stora amerikanska transportföretag. Om du köper en universellt olÄst modell pÄ Samsung.com eller i Best Buy, kostar det 949 USD för Note 10, 1 099 $ för 256 GB-modellen för Note 10+ och 1 199 $ för 512 GB Note 10+. Sprint och Verizon sÀljer det till samma pris.

FörbestÀllningar av Not 10 pÄ Samsung.com, Best Buy och Verizon kommer med 100 $ kredit för tillbehör pÄ Samsung.com, och förbestÀllningar av Note 10+ eller Note 10+ 5G fÄr 150 $ kredit.

Sprint ger nÄgra solida kampanjer. Om du hyr ut telefonen blir det 50 procent rabatt; om du förbestÀller det fÄr du $ 150 Samsung-kredit för bÄda modellerna. BÄda Sprint-enheterna Àr kompatibla med T-Mobile 4G-nÀtverket om operatörerna slÄs samman.

Processor och prestanda

I USA har bÄda Galaxy Note 10-modellerna Qualcomm Snapdragon 855-chipset och X24-modem, samma som i Galaxy S10. BÄda kör Android 9 med Samsungs One UI interface-tillÀgg. De kommer att prestera ungefÀr samma som Galaxy S10.

Utanför USA har Note 10 Exynos 9825-processor. Jag sprang Geekbench och fick en enda kÀrnpoÀng pÄ 4,509 och en flerkÀrnig poÀng pÄ 10,524. Det kan jÀmföras med en enda kÀrnpoÀng pÄ cirka 3500 och flerkÀrnor pÄ cirka 11 000 pÄ flera Qualcomm-baserade S10-enheter.

Minne och lagring

Den mindre telefonen har 8 GB RAM-minne och 256 GB lagringsutrymme, men ingen microSD-kortplats. Den större har 12 GB RAM-minne och antingen 256 GB eller 512 GB lagringsutrymme, plus en microSD-kortplats.

Varför ingen microSD pĂ„ den lilla? Samsung sĂ€ger att 95 procent av Not 9-anvĂ€ndare anvĂ€nde mindre Ă€n 256 GB, sĂ„ det tog bort kortplatsen för – du gissade det – mer batterikapacitet.

Fyra fÀrger

BÄda telefonerna finns i silverfÀrg (kallas Glow), svart och vitt. Den olÄsta noten 10+, nÀr den köps frÄn Samsung, kommer ocksÄ i blÄtt. 512 GB-modellen kommer bara i svart.

TvÄ lite olika kameror

Det finns en liten skillnad i de tvĂ„ modellernas kameror. BĂ„da telefonerna har 12MP-huvudkameror med dubbla f / 1.5- och f / 2.4-blĂ€ndare, tillsammans med 12MP, f / 2.1 “2x zoom” -kameror och 16MP, f / 2.2, 123-graders vidvinkelkameror. (En Samsung-rep sa att 2x zoomkamera har förbĂ€ttrats till f / 1.8, men specifikationsbladet sĂ€ger f / 2.1.) Den framĂ„tvĂ€nda kameran Ă€r en 10MP, f / 2.2-enhet.

Kamerorna liknar mycket S10, men ljudinspelning för videor har förbĂ€ttrats med strĂ„lformningsteknik. Telefonens tre mikrofoner fokuserar pĂ„ ljud framför kameran, och nĂ€r du zoomar in pĂ„ nĂ„got bör ljudet “zooma in” ocksĂ„ – Ă€ven om det inte rĂ€cker för att spionera pĂ„ konversationer pĂ„ avstĂ„nd, sa Samsung.

Not 10+ lÀgger till en VGA-djupkamera pÄ flygtiden pÄ baksidan, men det Àr inte sÀrskilt tydligt varför. Samsung sÀger att det möjliggör nÄgra upplevelser som dess mÀtapp, men andra viktiga funktioner, som portrÀttlÀge och livefilter pÄ video, Àr inte beroende av TOF-kameran.

AR-mÀtningsapp

HÀr Àr AR-mÀtningsappen, som Àr en av de fÄ saker du kan göra med Galaxy Note 10 +: s flygsensor just nu.

Live Video-suddighetsfilter

NÄgra nya kamerafunktioner levereras med Snapdragon 855-processorn. Det mest dramatiska Àr möjligheten att lÀgga till livefilter till video. Det finns ett suddighetsfilter; Jag tyckte ocksÄ att det selektiva svartvita filtret var ganska dramatiskt.

Livevideo svartvitt filter

Hitta telefonen automatiskt kanterna pÄ föremÄl? Inte 100 procent om nÄgon rörde sig in och ur ramen. Funktionen Àr fortfarande cool men.

Inget hörlursuttag

Den största groaner pĂ„ dessa telefoner Ă€r avsaknaden av ett hörlursuttag, vilket Samsung sĂ€ger att det blev av för att lĂ€gga till mer batterikapacitet. Samsung svor upp och ner att de flesta anvĂ€nder Bluetooth-hörlurar nu och hĂ€vdar att “i 70-procentintervallet” av Galaxy Note- och Galaxy S-Ă€gare inte lĂ€ngre anvĂ€nder trĂ„dbundna hörlurar. ÄndĂ„ kommer det att inkludera AKG-mĂ€rkta USB-C-öronsnĂ€ckor i telefonens lĂ„da.

Ingen Bixby-knapp, sort av

Du kommer ocksÄ att mÀrka att det inte finns separata Bixby- och strömbrytare lÀngre. Bixby Àr ett kort tryck pÄ knappen; kraft Àr ett lÄngt tryck. Du kan mappa om knappen, men du kan inte ombilda den till Google Assistant, vilket Àr super irriterande. Du kan fortfarande komma till Google Assistant genom att lÀnge trycka pÄ hemikonen pÄ startskÀrmen.

Definitivt en S-penna

S Pen Àr naturligtvis fortfarande Galaxy Notats premiÀrfunktion. Det gör fortfarande alla knep frÄn Galaxy Note 9: Det Àr en tryckkÀnslig och nÀrhetskÀnslig penna som ocksÄ Àr ansluten via Bluetooth, sÄ den kan anvÀndas som kamerafjÀrrkontroll. Du kan ocksÄ svepa den i gester för att zooma in och ut kameran.

BekvÀm S-penna

S Pen passar fortfarande in i en liten plats pÄ telefonens undersida och Àr fortfarande mycket bekvÀm att hÄlla och anvÀnda.

AffÀr eller nöje?

Är noten för affĂ€rer, underhĂ„llning eller spel? Samsung slĂ€nger nĂ„gra nya spelfunktioner hĂ€r, inklusive ett spellĂ€ge som optimerar prestanda och möjligheten att strömma spel frĂ„n en dator över ett LAN. Men affĂ€rer och kreativitet, sĂ€rskilt kring S Pen, Ă€r fortfarande fokus för denna telefon. Adobe Premiere Rush kommer att ha en speciell S Pen-aktiverad version för praktisk videoredigering, sa Samsung.

VattentÄlig

Är Note 10 vattentĂ„lig? SjĂ€lvklart.

Snabb och trÄdlös laddning

För batteri har den mindre modellen som en 3.500mAh-cell och den större en 4.300mAh. BĂ„da kommer att levereras med snabbladdare som laddar telefonerna pĂ„ en timme, men det kommer ocksĂ„ att finnas en 45-watts laddare (tillval) som ger den större telefonen en “hel dags anvĂ€ndning” pĂ„ 30 minuter, sa Samsung. Telefonen fungerar ocksĂ„ med trĂ„dlösa laddningsplattor som den som visas hĂ€r.

Glödande fall

Naturligtvis kommer det att finnas gott om tillbehör till Not 10. Detta glödande fodral Àr ganska attraktivt. Ett fall som vi inte sÄg Àr dock det dömda tangentbordsvÀska som Samsung brukade ha för tidigare anteckningar. Jag antar att det fysiska tangentbordet verkligen Àr dött.

Skrivbordsanslutning

Samsungs förhÄllande till stationÀra kontakter Àr lÄngt och dramatiskt. Det hade tidigare programvara som heter SideSync som skulle spegla din telefon pÄ din dator, sedan gick det med ett system som heter DeX som lÄter dig anvÀnda din telefon med tangentbord och bildskÀrm. Med det nya tillvÀgagÄngssÀttet kan du ansluta din telefon till din dator och öppna flera telefonappar i underfönster eller ansluta din telefon via Windows 10-funktionen Din telefon för att fÄ meddelanden till skrivbordet.

S Notering HandskriftsigenkÀnning

Samsung sÀger att det har förbÀttrat handskriftsigenkÀnningen i sin S Note-applikation, vilket nu möjliggör export av handskrivna anteckningar till maskinskrivna Microsoft Word-dokument. Jag försökte det och det fungerade ganska bra.

Resultat för handskriftsigenkÀnning

Detta var det bÀttre resultatet frÄn mina handskriftsigenkÀnningsprov. Du kan exportera dina S Note-dokument till Microsoft Word-dokument, PDF, bilder eller Google Drive, men inte direkt till Google Docs.

AR Doodle

Den absolut tuffaste, roligaste nya funktionen heter AR Doodle. Det lÄter dig dra in förstÀrkt verklighet pÄ kameravyn, oavsett om det Àr framÄt eller bakÄt. Det Àr mest anvÀndbart för att sÀtta hattar och mustascher pÄ dig sjÀlv, men kom igen, du vill göra det.

AR Doodle Moves

NĂ€r du vĂ€l har klottrat pĂ„ nĂ„got förblir klottret “pĂ„ plats” nĂ€r motivet rör sig, eller sĂ„ flyttar du runt det. Du kan ta stillbilder eller videor.

Bixby Àr fortfarande hÀr

Nej, du kan inte bli av med Bixby. Samsungs röstassistent Ă€r fortfarande hĂ€r, Ă€ven om ordet “Bixby” inte kom upp en gĂ„ng i vĂ„r briefing.

Vidare lÀsning

Mobiltelefonrecensioner

Mobiltelefon bÀsta val