Praktiskt med Samsung Galaxy Note 10 och Note 10+

Samsungs Galaxy Note 10 är här, och den har … skapat. Under lång tid var Galaxy Note synonymt med “riktigt stor telefon (med en penna).” Nu finns det en mindre modell: Galaxy Note 10 passar tätt i ena handen, medan Galaxy Note 10+ bär facklan för riktigt stora telefoner. Båda har pennor.

Vi tillbringade lite tid med Galaxy Note 10 före Samsungs lanseringsevenemang, och det är en imponerande, solid och kraftfull telefon som till stor del känns som en kombination av en Galaxy Note 9 och en Galaxy S10 +. Från Not-serien får du naturligtvis pennan. Från S10 + får du den nyare skärmen, med sin hålslagning framåtvända kamera, och en trippelkamerauppsättning med vidvinkel och zoom.

Vid första anblicken finns det inte många chockerande nya funktioner här, förutom det faktum att du fortfarande kan få en anteckning för under $ 1000. Det finns dock en massa små saker, som ett nytt sätt att ansluta till datorer och några roliga kameratrick. Och du tappar en enda viktig funktion – hörlursuttaget – som Samsung säger att den har bytt mot mer batterikapacitet.

Vi har också tittat på 10 riktigt coola funktioner i Not 10, funderat över 6 saker som vi trodde saknades helt i tillkännagivandet och förklarar hur 5G-modellen är en riktigt stor röra.

Vi kommer att tillbringa mer tid med anteckningen nästa vecka för en fullständig granskning. För nu är här vårt första utseende.

Annons

Två Galaxy Note-modeller

Galaxy Note 10 finns i två modeller, 6,3-tums Note 10 och 6,8-tums Note 10+. Den mindre not 10 mäter 2,83 gånger 5,94 gånger 0,31 tum (HWD) och väger 5,93 uns. Den större Note 10+, som är nästan exakt samma storlek som Galaxy Note 9, mäter 3,03 med 6,38 x 0,31 tum och väger 6,91 uns.

Båda telefonskärmarna använder samma AMOLED-teknik som på Galaxy S10, som vi tyckte var ljusare än förra årets (också utmärkta) Samsung-sortiment. Den mindre skärmen har lägre upplösning på 2 280 x 1 080 pixlar, medan den större är 3 040 med 1 440.

Den nya, mindre Note 10 är utformad för att lättare passa in i människors händer och vara lite billigare. Det gör dock Samsungs sortiment mer förvirrande, eftersom i storlek och prissättning överlappar Note 10 nu med Galaxy S10 +.

Samsung säger att befintliga notägare antagligen kommer att gå för den stora, och nya köpare tenderar mot den mindre.

Vad sägs om 5G?

Det kommer att finnas upp till tre olika 5G-modeller, som alla ser identiska ut med 4G-modellen. Den första, som kommer att vara exklusiv för Verizon, kommer att använda Qualcomm X50-modemet och arbeta på Verizons millimetervåg 5G-nätverk. (Not 10 har en ångkammare för kylning, så kanske den inte blir överhettad så snabbt som S10 5G gör.) Den där kommer att finnas tillgänglig samtidigt som 4G-enheterna, i 256 GB och 512 GB-modeller för 1 299,99 $ och 1 399,99 $. . Det är samma pris som Galaxy S10 5G.

Den andra modellen, som kommer “under de kommande månaderna” till AT&T och T-Mobile, kommer att använda det nyare X55-modemet och stödja operatörernas lågbandsnät för bredare täckning. Från vad jag har hört stöder det inte höghastighets mmWave-nätverk.

Det kan också finnas en tredje modell, baserad på Samsungs 5100-modem, som skulle vara för medelstora nätverk i Europa.

Vi har samlat mer information om de olika 5G Note 10s i en separat berättelse här.

Pris och tillgänglighet

Förbeställningar börjar den 8 augusti. Förbeställda telefoner kommer att anlända omkring 21 augusti, och telefoner kommer i hyllor den 23 augusti.

Det kommer att säljas av alla fyra stora amerikanska transportföretag. Om du köper en universellt olåst modell på Samsung.com eller i Best Buy, kostar det 949 USD för Note 10, 1 099 $ för 256 GB-modellen för Note 10+ och 1 199 $ för 512 GB Note 10+. Sprint och Verizon säljer det till samma pris.

Förbeställningar av Not 10 på Samsung.com, Best Buy och Verizon kommer med 100 $ kredit för tillbehör på Samsung.com, och förbeställningar av Note 10+ eller Note 10+ 5G får 150 $ kredit.

Sprint ger några solida kampanjer. Om du hyr ut telefonen blir det 50 procent rabatt; om du förbeställer det får du $ 150 Samsung-kredit för båda modellerna. Båda Sprint-enheterna är kompatibla med T-Mobile 4G-nätverket om operatörerna slås samman.

Processor och prestanda

I USA har båda Galaxy Note 10-modellerna Qualcomm Snapdragon 855-chipset och X24-modem, samma som i Galaxy S10. Båda kör Android 9 med Samsungs One UI interface-tillägg. De kommer att prestera ungefär samma som Galaxy S10.

Utanför USA har Note 10 Exynos 9825-processor. Jag sprang Geekbench och fick en enda kärnpoäng på 4,509 och en flerkärnig poäng på 10,524. Det kan jämföras med en enda kärnpoäng på cirka 3500 och flerkärnor på cirka 11 000 på flera Qualcomm-baserade S10-enheter.

Minne och lagring

Den mindre telefonen har 8 GB RAM-minne och 256 GB lagringsutrymme, men ingen microSD-kortplats. Den större har 12 GB RAM-minne och antingen 256 GB eller 512 GB lagringsutrymme, plus en microSD-kortplats.

Varför ingen microSD på den lilla? Samsung säger att 95 procent av Not 9-användare använde mindre än 256 GB, så det tog bort kortplatsen för – du gissade det – mer batterikapacitet.

Fyra färger

Båda telefonerna finns i silverfärg (kallas Glow), svart och vitt. Den olåsta noten 10+, när den köps från Samsung, kommer också i blått. 512 GB-modellen kommer bara i svart.

Två lite olika kameror

Det finns en liten skillnad i de två modellernas kameror. Båda telefonerna har 12MP-huvudkameror med dubbla f / 1.5- och f / 2.4-bländare, tillsammans med 12MP, f / 2.1 “2x zoom” -kameror och 16MP, f / 2.2, 123-graders vidvinkelkameror. (En Samsung-rep sa att 2x zoomkamera har förbättrats till f / 1.8, men specifikationsbladet säger f / 2.1.) Den framåtvända kameran är en 10MP, f / 2.2-enhet.

Kamerorna liknar mycket S10, men ljudinspelning för videor har förbättrats med strålformningsteknik. Telefonens tre mikrofoner fokuserar på ljud framför kameran, och när du zoomar in på något bör ljudet “zooma in” också – även om det inte räcker för att spionera på konversationer på avstånd, sa Samsung.

Not 10+ lägger till en VGA-djupkamera på flygtiden på baksidan, men det är inte särskilt tydligt varför. Samsung säger att det möjliggör några upplevelser som dess mätapp, men andra viktiga funktioner, som porträttläge och livefilter på video, är inte beroende av TOF-kameran.

AR-mätningsapp

Här är AR-mätningsappen, som är en av de få saker du kan göra med Galaxy Note 10 +: s flygsensor just nu.

Live Video-suddighetsfilter

Några nya kamerafunktioner levereras med Snapdragon 855-processorn. Det mest dramatiska är möjligheten att lägga till livefilter till video. Det finns ett suddighetsfilter; Jag tyckte också att det selektiva svartvita filtret var ganska dramatiskt.

Livevideo svartvitt filter

Hitta telefonen automatiskt kanterna på föremål? Inte 100 procent om någon rörde sig in och ur ramen. Funktionen är fortfarande cool men.

Inget hörlursuttag

Den största groaner på dessa telefoner är avsaknaden av ett hörlursuttag, vilket Samsung säger att det blev av för att lägga till mer batterikapacitet. Samsung svor upp och ner att de flesta använder Bluetooth-hörlurar nu och hävdar att “i 70-procentintervallet” av Galaxy Note- och Galaxy S-ägare inte längre använder trådbundna hörlurar. Ändå kommer det att inkludera AKG-märkta USB-C-öronsnäckor i telefonens låda.

Ingen Bixby-knapp, sort av

Du kommer också att märka att det inte finns separata Bixby- och strömbrytare längre. Bixby är ett kort tryck på knappen; kraft är ett långt tryck. Du kan mappa om knappen, men du kan inte ombilda den till Google Assistant, vilket är super irriterande. Du kan fortfarande komma till Google Assistant genom att länge trycka på hemikonen på startskärmen.

Definitivt en S-penna

S Pen är naturligtvis fortfarande Galaxy Notats premiärfunktion. Det gör fortfarande alla knep från Galaxy Note 9: Det är en tryckkänslig och närhetskänslig penna som också är ansluten via Bluetooth, så den kan användas som kamerafjärrkontroll. Du kan också svepa den i gester för att zooma in och ut kameran.

Bekväm S-penna

S Pen passar fortfarande in i en liten plats på telefonens undersida och är fortfarande mycket bekväm att hålla och använda.

Affär eller nöje?

Är noten för affärer, underhållning eller spel? Samsung slänger några nya spelfunktioner här, inklusive ett spelläge som optimerar prestanda och möjligheten att strömma spel från en dator över ett LAN. Men affärer och kreativitet, särskilt kring S Pen, är fortfarande fokus för denna telefon. Adobe Premiere Rush kommer att ha en speciell S Pen-aktiverad version för praktisk videoredigering, sa Samsung.

Vattentålig

Är Note 10 vattentålig? Självklart.

Snabb och trådlös laddning

För batteri har den mindre modellen som en 3.500mAh-cell och den större en 4.300mAh. Båda kommer att levereras med snabbladdare som laddar telefonerna på en timme, men det kommer också att finnas en 45-watts laddare (tillval) som ger den större telefonen en “hel dags användning” på 30 minuter, sa Samsung. Telefonen fungerar också med trådlösa laddningsplattor som den som visas här.

Glödande fall

Naturligtvis kommer det att finnas gott om tillbehör till Not 10. Detta glödande fodral är ganska attraktivt. Ett fall som vi inte såg är dock det dömda tangentbordsväska som Samsung brukade ha för tidigare anteckningar. Jag antar att det fysiska tangentbordet verkligen är dött.

Skrivbordsanslutning

Samsungs förhållande till stationära kontakter är långt och dramatiskt. Det hade tidigare programvara som heter SideSync som skulle spegla din telefon på din dator, sedan gick det med ett system som heter DeX som låter dig använda din telefon med tangentbord och bildskärm. Med det nya tillvägagångssättet kan du ansluta din telefon till din dator och öppna flera telefonappar i underfönster eller ansluta din telefon via Windows 10-funktionen Din telefon för att få meddelanden till skrivbordet.

S Notering Handskriftsigenkänning

Samsung säger att det har förbättrat handskriftsigenkänningen i sin S Note-applikation, vilket nu möjliggör export av handskrivna anteckningar till maskinskrivna Microsoft Word-dokument. Jag försökte det och det fungerade ganska bra.

Resultat för handskriftsigenkänning

Detta var det bättre resultatet från mina handskriftsigenkänningsprov. Du kan exportera dina S Note-dokument till Microsoft Word-dokument, PDF, bilder eller Google Drive, men inte direkt till Google Docs.

AR Doodle

Den absolut tuffaste, roligaste nya funktionen heter AR Doodle. Det låter dig dra in förstärkt verklighet på kameravyn, oavsett om det är framåt eller bakåt. Det är mest användbart för att sätta hattar och mustascher på dig själv, men kom igen, du vill göra det.

AR Doodle Moves

När du väl har klottrat på något förblir klottret “på plats” när motivet rör sig, eller så flyttar du runt det. Du kan ta stillbilder eller videor.

Bixby är fortfarande här

Nej, du kan inte bli av med Bixby. Samsungs röstassistent är fortfarande här, även om ordet “Bixby” inte kom upp en gång i vår briefing.

Vidare läsning

Mobiltelefonrecensioner

Mobiltelefon bästa val

Relaterade Artiklar

Back to top button