Praktiskt med Microsofts superstora Surface Laptop 3

Praktiskt med Microsofts superstora Surface Laptop 3

Microsofts Surface Laptop, som introducerades 2017, fick bara ett stort uppsving pÄ ett mycket Microsoft-sÀtt. Företaget, vars Surface-enheter alltid har varit lite annorlunda Àn legionerna av Windows-surfplattor och laptopalternativ, lÀgger till en version med en 15-tums skÀrm i det sÀllsynta bildförhÄllandet 3: 2. Det fungerade ocksÄ med AMD pÄ CPU-alternativ för den hÀr nya, större Surface Laptop som har lite anpassad kisel som hanterar grafikbehandlingen.

Den nya bÀrbara datorn, som heter Surface Pro 3, kommer ocksÄ att fortsÀtta att ha sin ursprungliga 13-tums skÀrmstorlek. Den mindre börjar pÄ 999 $, medan den större ger dig tillbaka minst 1 199 $. BÄda sÀljs 22 oktober, med förbestÀllningar redan öppna.

Det fantastiska med Surface Laptop och Surface Laptop 2? De Àr solida, vÀldesignade bÀrbara datorer med distinkt, om Àn diskret, styling. Den stylingen inkluderade unika element som specialtyg som tÀcker handledsstödet och en skÀrm som inte Àr helt 4K, men mycket bÀttre Àn HD.

Dessa sÀrdrag strÀcker sig till stor del till tredje generationen. Den stora stylingskillnaden Àr ett nytt metalldesignalternativ som dike det mjuka tyget pÄ nyckeldÀcket. (Det Àr ett alternativ pÄ 13-tumsmodellen och standard pÄ 15-tumsmodellen.) Oavsett vilken version som fÄngar din fantasi, kommer du troligen att upptÀcka att Surface Laptop 3 erbjuder det mesta du kan förvÀnta dig av en premiumbÀrbar dator, och levererar dem pÄ ett unikt sÀtt. Nedan följer nÄgra första intryck baserat pÄ den korta tiden jag tillbringade med den bÀrbara datorn.

Annons

13 eller 15? De tvÄ storlekar pÄ Surface Laptop 3

HÀr kan du se Surface Laptop 3 i sina tvÄ skÀrmstorlekar. 13-tums Surface Laptop 3 finns i fyra fÀrger: Platinum, Cobalt Blue, Matte Black och Sandstone-fÀrgen som visas hÀr. Under tiden Àr 15-tumsversionen tillgÀnglig i antingen Matte Black eller Platinum (den senare visas ovan).

Med de tvÄ maskinerna sida vid sida Àr det uppenbart att 15-incher ger mer skÀrmfastigheter, men jag tycker inte att hoppet Àr sÄ mÀrkbart som det Àr med andra bÀrbara datorer som har identiska mönster i olika skÀrmstorlekar, som Apples 13- tum och 15-tums MacBook Pro. Detta Àr delvis en konsekvens av bildförhÄllandet 3: 2, vilket innebÀr att skÀrmarna Àr mycket högre Àn de skulle vara om de anvÀnde det vanligaste 16: 9-bredbildsförhÄllandet.

De nya ytorna bakifrÄn

HÀr Àr tvÄ platinamodeller, 13 och 15 tum. Sett frÄn baksidan har bÄda storlekarna Microsoft-logotypen centrerad pÄ baksidan av sina displaylock. Det finns lite hÀr för att fördÀrva de platina grÄa vidderna, inte ens en remsa för Wi-Fi-antennen, som Àr inbyggd i skÀrmgÄngjÀrnet i metalldÀckversionen.

En supersize pekplatta

Fans av det mjuka tyget pÄ tidigare Surface-bÀrbara datorer kommer att trösta sig i att veta att den syntetiska Alcantara-textilfinishen fortfarande finns tillgÀnglig, visas hÀr i Cobalt Blue. Det Àr synd att 15-tumsmodellen inte erbjuder det hÀr alternativet ocksÄ.

Den största fysiska förbÀttringen under locket pÄ den bÀrbara datorn Àr pekplattan, som Àr 20 procent större Àn den pÄ Surface Laptop 2. BÄde pekplattan och tangentbordet kÀndes bekvÀmt under de fÄ minuter jag tillbringade med dem. Microsoft anvÀnder en uttömmande testregim för tangentbordet och det lönar sig helt klart. Precis som tangenterna pÄ sin föregÄngare Àr Surface Laptop 3-tangenterna tillfredsstÀllande att skriva pÄ och ge bra feedback utan att ge höga klickljud.

USB-C, Meet Surface

Ett av de största tillskotten i hela Surface-serien i Är? Den försenade introduktionen av de ovala USB Type-C-kontakterna som blir vanliga pÄ de flesta andra bÀrbara datorer, surfplattor och smartphones. BÄda storlekarna pÄ Surface Laptop 3 har en USB Type-C-port, en USB Type-A-port och ett 3,5 mm hörlursuttag.

Förbered dig pÄ Dock

Bara tre portar pÄ chassit Àr lite anemiskt, sÀrskilt om du ofta behöver ansluta till externa skÀrmar. Microsoft erbjuder ocksÄ sin egen Surface Connect-port i högerkant pÄ bÄda modellerna, vilket Àr kompatibelt med den externa Surface Dock (tillval).

Stor, men tunn och lÀtt ocksÄ

BÄda storlekar pÄ Surface Laptop 3 Àr lika tunna och lika lÀtta som du kan förvÀnta dig av en ultrabÀrbar premiumbÀrbar dator, och de ser snygga ut utan att ens behöva plocka upp en. BÄda Àr 0,57 tum tjocka. 13-tumsversionen vÀger 2,89 pund, bekvÀmt under 3-pundsgrÀnsen som vi vanligtvis inför för oss att betrakta en bÀrbar dator som en ultraportabel.

Den 15-tums vikt av 15-tumsversionen Àr dock mer imponerande. De flesta 15-tums bÀrbara datorer, Àven de som inte Àr avsedda för spel eller skapande av innehÄll, vÀger mer Àn 4 pund.

Ett Ryzen-alternativ, med en vridning

Under tangentbordet och pekplattan finns nĂ„gra unika kiselalternativ. BĂ„da storheterna pĂ„ Surface Laptop 3 kommer att finnas tillgĂ€ngliga med Intels senaste 10: e generationens “Ice Lake” -processorer, som ocksĂ„ kommer att bli en konfiguration för Microsofts ultralĂ€tta konkurrenter. Men 15-tums Surface Laptop 3 kan alternativt konfigureras med tredje generationens AMD Ryzen 5 eller Ryzen 7 mobila processorer istĂ€llet. Dessa AMD-processorer, kallade “AMD Ryzen Surface Edition” -chips, kommer att integrera Radeon RX Vega-grafik som har anpassats för Surface Laptop genom att lĂ€gga till extra berĂ€kningsenheter.

Om du vÀljer ett AMD-processoralternativ (det Àr standard pÄ 15-tums konsumentversionen; Intel-chips kommer att erbjudas i 15-tums Surface Laptop 3 endast för kommersiella kunder), annonserar Microsoft sÄ mycket som en 250 procent prestandaförbÀttring jÀmfört med Surface BÀrbar dator 2. Det Àr imponerande, Àven om vi mÄste vÀnta tills vi fÄr en AMD-baserad granskningsenhet till PC Labs för att validera detta pÄstÄende.

BÀttre servicevÀnlighet

Andra förbÀttringar under huven inkluderar en SSD som Àr lÀttare för auktoriserade reparationscenter att komma Ät. Företagskunder kan till och med ta bort SSD helt och hÄllet om de behöver fullstÀndig kontroll över sina data innan de gÄr i pension med en Surface Laptop 3. Det finns ocksÄ en ny snabbladdningsfunktion som ger den bÀrbara datorn en laddning pÄ 80 procent pÄ knappt en timme.

LĂ€tt, stort och laddat

Sammantaget ser Surface Laptop 3 ut som en iterativ förbÀttring av sin 13-tumsversion, men viktiga nyheter för den 15-tums bÀrbara marknaden. Det finns nu en formidabel ny spelare dÀr som packar spÀnnande nytt kisel och en ovanlig skÀrm. Vi ser fram emot att testa dem bÄda, sÄ hÄll ögonen öppna för vÄr fullstÀndiga recension.

Vidare lÀsning

BĂ€rbara datorer

Laptop bÀsta val