Praktiskt med Googles Solid Pixelbook Go Chromebook

Praktiskt med Googles Solid Pixelbook Go Chromebook

Googles Pixelbook Go Àr en riktigt trevlig Chromebook. Med sin ribbade rygg passar den 2 pund bÀrbara datorn mycket snyggt i ena handen och har en lugnande byggnad. Dess utmaning Àr dock hur mycket mÀnniskor Àr villiga att betala för Chrome OS.

Pixelbook Go Àr en tunn bÀrbar dator med en 13,3-tums skÀrm och ett rymligt tangentbord. Den har vÀldigt fÄ portar, bara en USB-C pÄ vardera sidan. Det finns ingen SD-kortplats och den ansluter till internet med 802.11ac Wi-Fi; Google bestÀmde sig för att lÀmna 4G för att spara pengar och för att du antagligen har en telefon med en hotspot ÀndÄ. Den har en 12-timmars batteritid och en 45W-laddare kan dricka upp batteriet i tvÄ timmars anvÀndning pÄ 20 minuter.

Google Pixelbook Go

Med undantag för hamnarna ser det ut som en bra bĂ€rbar dator för stiliga mĂ€nniskor “pĂ„ sprĂ„ng” – vilket pĂ„ Googles sprĂ„k betyder inte de traditionella K-12-anvĂ€ndarna av Chromebooks, utan vandrande arbetare och familjer som bĂ€r sina bĂ€rbara datorer mycket. Googles befintliga avancerade Pixelbook Ă€r fortfarande i spel; Pixelbook Go Ă€r ett försök att bredda marknaden utöver Linux-utvecklare (som Ă€lskar Pixelbook) och 8-Ă„ringar (som alla anvĂ€nder billiga Chromebooks i klassen.)

“MĂ„let hĂ€r Ă€r att göra Pixelbook, som Ă€r en högpresterande Chromebook, mer tillgĂ€nglig för fler mĂ€nniskor”, sĂ€ger Ben Janofsky, Google-produktchef.

Google Pixelbook Go

Ur ett hÄrdvaruperspektiv lyckas det. Ja, fallet Àr lite nyckfullt; det hÀr Àr inte en Lenovo. Det Àr lite konstnÀrligt och jag vÄgar sÀga lite barnsligt, men ocksÄ elegant och vÀlbyggt, utan den tunna flexen du fÄr pÄ Chromebooks i plast. Applikationer, oavsett om de Àr inbyggda Chrome eller webbapplikationer, dyker upp snabbt och var lÀtta att manipulera med den stora styrplattan.

Som sagt, en av de stora frÄgorna om avancerade Chromebooks Àr hur de ska hantera Android-appar, en evig kamp. För mÄnga Android-appar Àr fortfarande utformade för enheter med mindre skÀrm. Men Thomas Reidl, chef för produkthantering för Chrome OS, sa att OEM: s push i hopfÀllbara telefoner Àntligen kommer att knÀcka problemet med att inte tillrÀckligt mÄnga Android-appar Àr utformade för surfplattformar eller större formfaktorer.

Google Pixelbook Go

“Jag tror att anvĂ€ndarnas förvĂ€ntningar Ă€r galna höga nu … ocksĂ„, partners som Microsoft och andra som nu befinner sig i Android-ekosystemet, investerar de i dessa enheter med större skĂ€rm. SĂ„ baren Ă€r högre för att ge en bra upplevelse, men det gynnar faktiskt dessa enheter, sĂ€ger Reidl. Microsoft Office-appar Ă€r frĂ€msta och centrala pĂ„ den hĂ€r bĂ€rbara datorn, som de Ă€r pĂ„ den nya Samsung Galaxy Fold.

Google gjorde en stor sak om tangentbordet, och det Ă€r ett trevligt tangentbord. Det Ă€r utformat för att vara tyst men taktilt – det ger ett ljud, men det Ă€r inte ett högt knĂ€ppt ljud, och tangenterna har tillrĂ€ckligt med kast för att de inte kĂ€nns hemskt platta som tangenterna pĂ„ MacBooks. Jag Ă€lskar ocksĂ„ hur de blev av med Caps Lock-tangenten och ersatte den med en som drar upp appstartaren. Ingen behöver en Caps Lock-nyckel i denna tid. Tangentbordet Ă€r ocksĂ„ bakgrundsbelyst för att skriva i mörkret.

Google Pixelbook Go

“Jag har smĂ„ barn hemma, inklusive en 1-Ă„rig bebis”, sa Janofsky. “Min fru har en enhet frĂ„n en annan tillverkare, eller hur? Och hennes tangentbord Ă€r vĂ€ldigt högt. Hon vĂ€cker vĂ„r bebis hela tiden. SĂ„ jag gillar inte bara tysta tangentbord, jag skulle ocksĂ„ vilja att min fru byter till dem.”

Det finns en massa speciella alternativ. $ 649-modellen Àr en Intel Core m3, 8 GB RAM och 64 GB lagringsutrymme. En $ 849-modell har en i5, 8 GB och 128 GB. Det kommer ocksÄ att finnas en $ 999-modell med en i5, 16 GB och 128 GB för $ 999 och en toppmodell med en i7, 16 GB och 256 GB som kommer senare. De större lagringsalternativen Àr för personer som laddar ner mycket media; du kan ladda ner YouTube-videor lokalt pÄ Chrome OS, pÄpekade Reidl.

Den bĂ€rbara datorn har en pekskĂ€rm — den version jag sĂ„g var 1080p, men den högsta specifikationsmodellen, med en Intel Core i7 och 256 GB lagring, har en 4K-skĂ€rm. SkĂ€rmen Ă€r dock inte penna-kompatibel.

“Det har inget 360-gĂ„ngjĂ€rn, och det var dĂ€rför inte riktigt vettigt för stylusapplikationer”, sa Janofsky. Jag hĂ„ller med; detta Ă€r en traditionell bĂ€rbar dator, och den fungerar mycket bra som sĂ„dan.

Den svarta Pixelbook Go finns tillgÀnglig för förbestÀllning idag; en rosa version kommer snart att finnas tillgÀnglig. Modellerna $ 649 och $ 849 Àr planerade att börja levereras den 28 oktober.