Praktiskt med Googles Nest Wifi Mesh Router

Praktiskt med Googles Nest Wifi Mesh Router

Google handlar om anslutning. Det Ă€r ett molnföretag; det behöver dig att vara online. Det Ă€r dĂ€r Nest Wifi, dess trĂ„dlösa Wi-Fi-system, passar in i bilden – fĂ„ ditt hus online utan de döda zonerna som kan leda till att du inte placerar ett Google-hem i ditt garage. Jag fick chansen att kolla in det kort och fĂ„ nĂ„gra första intryck.

Ur ett designperspektiv passar den rundade pastell Nest Wifi definitivt in i Googles Ätkomliga hemenheter. Dess enda port Àr ett strömuttag, och jag sÄg inga statusindikatorer pÄ enheten.

Detta Ă€r inte för traditionella nĂ€tverk – det fungerar pĂ„ en mycket hög nivĂ„ av anvĂ€ndargrĂ€nssnittet. Hanteringsappen körs endast pĂ„ en telefon, inte en dator, och den visar en mycket enkel, enhetsinriktad nĂ€tverkshanteringsskĂ€rm. Du kan se om dina satelliter Ă€r ordentligt placerade, kontrollera bandbredd och hastigheter för varje ansluten enhet, prioritera en enhet framför alla andra och stĂ€lla in grupper av enheter för att följa olika förĂ€ldrakontrollspolicyer (som att till exempel klippa av dem vid sĂ€nggĂ„endet) . Satelliten har ocksĂ„ en Nest Mini-högtalare inbyggd i den.

Nest WiFi-hanteringsskÀrmar

Vissa Àldre skolor, geekier alternativ Àr bara inte tillgÀngliga. Du kan inte stÀlla in din 5 GHz Wi-Fi-kanal manuellt (lÀgre kanaler behövs för vissa Àldre klientenheter) och du kan till exempel inte göra VPN-router pÄ router. Google förklarade att det bara prioriterar konsumentvÀnliga alternativ. Din Àldre surfplatta, till exempel, bör falla tillbaka automatiskt till 2,4 GHz med hjÀlp av systemets enda SSID.

Google sĂ€ger att de nya naven har lĂ€ngre rĂ€ckvidd Ă€n de tidigare tack vare 4×4 MIMO-funktioner, bĂ€ttre antenndesign och nyare chipsets i satelliterna. Cirka 85 procent av amerikanska hem kan tĂ€ckas med ett nav och en satellit, sĂ€ger företaget. Navet tĂ€cker upp till 2200 kvadratmeter, medan satelliten tĂ€cker 1600 kvadratmeter.

Nest Wifi

Men Nest Wifi Àr inte Wi-Fi 6. Det Àr Wi-Fi 5, Àven kÀnt som 802.11ac. Google ryckte av skillnaden genom att sÀga att det inte finns mÄnga andra enheter dÀr ute som stöder Wi-Fi 6, och att det krÀvs mÄnga Wi-Fi 6-enheter i ett hushÄll för att visa förbÀttringar. Men jag Àr orolig ur perspektivet av framtidssÀkerhet; mÀnniskor behÄller sina routrar i flera Är.

Nest Wifi Àr tillgÀnglig den 4 november till $ 269 för ett nav och en satellit och $ 349 för ett nav och tvÄ satelliter. Vi kommer att testa det, sÄ kom tillbaka för en fullstÀndig granskning.