Praktiskt med Googles Nest Wifi Mesh Router

Google handlar om anslutning. Det är ett molnföretag; det behöver dig att vara online. Det är där Nest Wifi, dess trådlösa Wi-Fi-system, passar in i bilden – få ditt hus online utan de döda zonerna som kan leda till att du inte placerar ett Google-hem i ditt garage. Jag fick chansen att kolla in det kort och få några första intryck.

Ur ett designperspektiv passar den rundade pastell Nest Wifi definitivt in i Googles åtkomliga hemenheter. Dess enda port är ett strömuttag, och jag såg inga statusindikatorer på enheten.

Detta är inte för traditionella nätverk – det fungerar på en mycket hög nivå av användargränssnittet. Hanteringsappen körs endast på en telefon, inte en dator, och den visar en mycket enkel, enhetsinriktad nätverkshanteringsskärm. Du kan se om dina satelliter är ordentligt placerade, kontrollera bandbredd och hastigheter för varje ansluten enhet, prioritera en enhet framför alla andra och ställa in grupper av enheter för att följa olika föräldrakontrollspolicyer (som att till exempel klippa av dem vid sänggåendet) . Satelliten har också en Nest Mini-högtalare inbyggd i den.

Nest WiFi-hanteringsskärmar

Vissa äldre skolor, geekier alternativ är bara inte tillgängliga. Du kan inte ställa in din 5 GHz Wi-Fi-kanal manuellt (lägre kanaler behövs för vissa äldre klientenheter) och du kan till exempel inte göra VPN-router på router. Google förklarade att det bara prioriterar konsumentvänliga alternativ. Din äldre surfplatta, till exempel, bör falla tillbaka automatiskt till 2,4 GHz med hjälp av systemets enda SSID.

Google säger att de nya naven har längre räckvidd än de tidigare tack vare 4×4 MIMO-funktioner, bättre antenndesign och nyare chipsets i satelliterna. Cirka 85 procent av amerikanska hem kan täckas med ett nav och en satellit, säger företaget. Navet täcker upp till 2200 kvadratmeter, medan satelliten täcker 1600 kvadratmeter.

Nest Wifi

Men Nest Wifi är inte Wi-Fi 6. Det är Wi-Fi 5, även känt som 802.11ac. Google ryckte av skillnaden genom att säga att det inte finns många andra enheter där ute som stöder Wi-Fi 6, och att det krävs många Wi-Fi 6-enheter i ett hushåll för att visa förbättringar. Men jag är orolig ur perspektivet av framtidssäkerhet; människor behåller sina routrar i flera år.

Nest Wifi är tillgänglig den 4 november till $ 269 för ett nav och en satellit och $ 349 för ett nav och två satelliter. Vi kommer att testa det, så kom tillbaka för en fullständig granskning.

Relaterade Artiklar

Back to top button