Praktiskt med EA: s Project Atlas Cloud Gaming Service

Praktiskt med EA: s Project Atlas Cloud Gaming Service

De största videospelen krÀver vanligtvis dyr hÄrdvara för att köra, vare sig det Àr en Xbox One, PlayStation 4 eller PC med ett kraftfullt grafikkort.

Men pĂ„ mĂ„ndagen slutade jag med att spela Madden NFL 20 och flera andra högprofilerade titlar pĂ„ – av allt – en Amazon Fire-surfplatta, och spelet var konsolmjukt tack vare EA: s molntjĂ€nst.

SjÀlva spelet bearbetades i ett avlÀgset Amazon Web Services-datacenter och strömmades till surfplattan via Wi-Fi. Allt som krÀvdes var EA-appen pÄ Android-surfplattan.

Det Àr löftet frÄn EA: s kommande molntjÀnst: spel pÄ vilken enhet som helst sÄ lÀnge du har en stabil internetanslutning. För ungefÀr ett Är sedan retade företaget tjÀnsten som en del av Project Atlas, ett ambitiöst försök att erbjuda moln- och AI-teknik för att driva spelindustrin. EA förblev relativt tyst pÄ sina framsteg fram till mÄndag, dÄ man började rekrytera spelare för att testa Project Atlas molntjÀnst pÄ datorer.

Vi försökte det pÄ en mÀngd olika enheter, inklusive TV-apparater, en Windows-bÀrbar dator och en Mac, förutom Android-surfplattan. Och totalt sett var jag ganska imponerad.

Projektatlas

NÀr du tÀnker pÄ molnspel Àr din naturliga benÀgenhet att oroa sig för lag och grafik som stammar i en dimmig röra. Men jag mÀrkte inga avmattningar nÀr EA streamade spel pÄ en LG Smart TV och en separat skÀrm ansluten till en Amazon Fire TV Stick.

Under demonstrationen spelade jag FIFA 19 och sci-fi-skytten Titanfall 2, och det kÀndes som om jag spelade pÄ min PlayStation 4 hemma. Upplevelsen var helt smidig, i skarp 1080p-grafik, och kontrollerna svarade exakt utan fördröjning.

Men processen var inte perfekt. PÄ en MacBook Pro öppnade jag förstapersonsskytten Crysis 3 innan jag gick vidare till Star Wars Battlefront II, och nÀr ett spel startade mÀrkte jag en viss fördröjning, vilket gjorde att spelets introduktionsskÀrm kort stammade. PÄ backend lokaliserade EA: s Project Atlas-app de nÀrmaste servrarna till min internetanslutning för att hjÀlpa till att hÄlla förseningen pÄ ett minimum.

Project Atlas skÀrm

Ett spel Madden NFL 20 slutade plötsligt plötsligt pÄ grund av ett nÀtverksfel, Àven om enheten var ansluten via Ethernet, vilket tvingade mig att ladda spelet igen. Men bortsett frÄn denna mindre hicka stötte jag inte pÄ nÄgra andra problem. Med detta sagt var min speltid begrÀnsad till enspelare och tvÄ spelarupplevelser, sÄ jag har Ànnu inte sett hur tjÀnsten fungerar över multiplayer online.

För att spela, ladda ner Project Atlas-appen och logga in med ditt EA Origin-konto. NÀr du startar appen kommer molntjÀnsten att visa dig de spel du kan spela; bara blÀddra igenom och vÀlj en, som Netflix för spel.

Project Atlas fungerar bara med en stabil, obegrÀnsad bredbandsanslutning. EA: s molntjÀnst krÀver minst en 5 Mbps-anslutning, vilket möjliggör spelströmning med en upplösning pÄ 640 x 480 pixlar.

En snabbare anslutning, 30 Mbps, lÄter dig spela i 720p och 1080p HD-upplösning. EA Àr dock vÀl medveten om att vissa spelare har sadlats med datakapslar pÄ sitt bredband hemma. Det Àr dÀrför Project Atlas för nÀrvarande inte strömmar spel med 4K-upplösning. Inte alla spel strömmade med de högsta grafiska instÀllningarna, antingen för att bÀttre grafik konsumerar mer data, vilket ocksÄ kan dra ner nÀtverksbandbredd, vilket uppmanar dina huskamrater eller familjemedlemmar att klaga.

Projektatlas

Vilka funktioner och anpassningsalternativ som erbjuds pÄ EA: s molntjÀnst Àr fortfarande ett pÄgÄende arbete, varför företaget genomför en offentlig rÀttegÄng för att samla in data om hur det kommer att fungera i den verkliga vÀrlden. Prestandafaktorer inkluderar vilken ISP du har, oavsett om du ansluter via Wi-Fi eller Ethernet-kabel, hur mÄnga som ocksÄ Àr anslutna och till och med Äldern pÄ ditt modem.

Hittills har EA inte meddelat nÀr Project Atlas molntjÀnst kommer att lanseras. Men det kommer att ansluta sig till en fullsatt marknad. Google förbereder sig för att lansera sin Stadia-tjÀnst i november, och Microsofts xCloud-tjÀnst Àr ocksÄ redo att börja en offentlig rÀttegÄng i höst.

För att göra molnspel tilltalande mÄste EA ocksÄ ta reda pÄ hur man prissÀtter det. Men hittills gillar jag det jag ser. EA visade att tekniken fungerar, och om den kan erbjuda en spÀnnande katalog med spel till ett rimligt pris kan molnspel ha chans att skaka upp branschen och locka vissa konsumenter bort frÄn konsoler.

För att prova Project Atlas molntjĂ€nst kan du registrera dig för en inbjudan till den offentliga provperioden, som erbjuder fri tillgĂ„ng till stream FIFA 19, Titanfall 2, Need for Speed ​​Rivals och Unravel. Allt du behöver Ă€r ett EA Origin-konto. Om du Ă€r vald kommer EA att skicka dig en inbjudan i e-postmeddelandet.