Praktiskt med Amazons nya ekoenheter: ramar, slinga, knoppar och mer

Praktiskt med Amazons nya ekoenheter: ramar, slinga, knoppar och mer

Amazon tillkÀnnagav en rad nya Echo-enheter vid Ask Alexa-evenemanget i Seattle pÄ onsdagen, och vi fick chansen att prova nÄgra av dem inne i de gigantiska glaskuglarna som fungerar som kontorsanlÀggningar.

Echo Àr namnet pÄ spelet, med Amazon som uppdaterar flera befintliga Echo-högtalare och tillkÀnnager nÄgra nya. Den fjÀrde iterationen av Echo-högtalaren fÄr ljudtekniken som Amazon sÀtter i Echo Plus. Echo Dot fÄr en version med en klocka inbyggd i den. Och Echo Show-familjen fÄr en 8-tumsversion som sitter mellan den billiga och inte sÀrskilt högljudda Echo Show 5 och den dyra och blomstrande 10-tums Echo Show.

Echo Studio vÀver över dem alla, med flera drivrutiner och 3D-ljudbehandling med Dolby Atmos. Under tiden ansluts Echo Flex $ 25 till eluttag för snabb Ätkomst till Alexa.

Amazon har ocksÄ blivit lite galen med Echo wearables. Företagets första trÄdlösa Alexa-hörlurar kommer i form av Echo Buds, som har handsfree Alexa och Bose brusreducering. Och för tidiga adopterare lÄter Echo Frames och Echo Loop dig anvÀnda Alexa genom dina glasögon respektive ring.

Utanför Echo introducerade Amazon en ny Smart Oven som har Alexa-kontroll, som AmazonBasics-mikrovÄgsugnen som slÀpptes förra Äret. Den hÀr Àr större, kraftfullare och kan ocksÄ baka och steka, och den kommer med en Echo Dot eftersom den, precis som mikrovÄgsugnen, inte har en mikrofon.

Vi tittade noga pÄ alla dessa enheter vid Amazons evenemang. LÀs vidare för att se vad vi trodde.

Annons

Echo Flex

Det hÀr Àr den nyaste Amazon-produkten, men den kan vara den mest mÄngsidiga eller, vÄgar jag sÀga, flexibel. Denna lilla vita lÄda ser ut som en nattlampa eller luftfrÀschare, men det Àr verkligen en Echo-enhet med en fjÀrrfÀltsmikrofon och en högtalare.

Stoppa in det i ett eluttag för Ätkomst till Alexa utan att köra ledningar eller rensa ut nÄgot hylla. Det tar upp ett eluttag, men det har ocksÄ en USB-port sÄ att du fortfarande kan ladda din telefon. TillÀggstillbehör som en rörelsesensor och nattlampa gör det Ànnu mer anvÀndbart.

Detta Àr en liten Alexa-enhet, och Amazon gÄr ut ur sitt sÀtt att sÀga att detta inte Àr avsett för att lyssna pÄ musik eller nÄgot annat. Echo Flex Àr bara en port för att anvÀnda Alexa röstkommandofunktioner och inte avsedd för nÄgon mediekonsumtion. Detta Àr i linje med ljudet jag hörde frÄn det, som frÄn nÄgra meter bort var svÄrt att höra i det bullriga demohemmet. För $ 25 ser det fortfarande ut som ett riktigt bekvÀmt sÀtt att lÀgga till Alexa i ditt badrum, hall eller sovrum. Den skickas den 14 november.

24,99 USD pÄ Amazon

Se det

Echo Ramar

Echo Frames Àr en av tvÄ Amazon Day 1 Edition Echo-enheter. Det betyder att de Àr begrÀnsade och kan endast bestÀllas med en inbjudan som du begÀr frÄn Amazon. (Det första Echo var ocksÄ en Day 1 Edition-enhet.) Dessa prylar Àr för entusiaster, fans och tidiga anvÀndare mer Àn vanliga konsumenter, och Echo Frames passar definitivt den kategorin.

Echo Frames Àr glasögonramar med Alexa, aktiverade via ett Bluetooth-tether till din telefon och Alexa-appen. SmÄ riktade mikrofoner och högtalare Àr inbyggda i ramarna, redo att lyssna pÄ dina kommandon och svara pÄ dina frÄgor. Det Àr vÀldigt riktat ljud, riktat direkt mot öronen som liknar Oculus Quests högtalare, vilket innebÀr att mÀnniskor runt dig inte kommer att höra Alexa tydligt, men det kan komma lite ljud.

Echo Ramar

Echo Frames fungerar med vakna ord. Att sĂ€ga “Alexa” tĂ€nder ett litet blĂ„tt ljus pĂ„ insidan av den högra linsramen för att indikera att den lyssnar. Den högra armen har ocksĂ„ en pekssensor pĂ„ utsidan, sĂ„ du kan svepa för att bekrĂ€fta meddelanden frĂ„n Alexa och uppmana den att fortsĂ€tta.

Jag testade Echo Frames, och nÀr jag vÀl pumpat upp volymen för att komma förbi det mycket bullriga utrymmet fungerade de förvÄnansvÀrt bra. Alexa kÀnde igen vÀckordet och talade tydliga svar pÄ mina frÄgor, mitt i örat. Amazon visade en varningsfunktion med en ringdörrsensor; nÀr sensorn öppnades (som om min dörr öppnades nÀr jag var ute) berÀttade Echo Frames om det.

Ramarna Àr lite tjocka, men ser inte hemskt klumpiga ut. De större armarna verkade inte heller obekvÀma, men de gör glasögonen lite skrymmande nÀr du fÀller upp dem. Echo Frames kommer att finnas tillgÀngliga för $ 179,99 och kommer att stödja receptlinser.

$ 179,99 pÄ Amazon

Se det

Echo Loop

Echo Loop Àr den andra Day 1 Edition Echo-enheten som Amazon visade upp, och den Àr mycket mer tveksam Àn Echo Frames. Det Àr en svart metallring som du knyter till Alexa-appen pÄ din telefon via Bluetooth, som ger Ätkomst till Alexa.

Det finns inget vaknarord hÀr, men att trycka pÄ en knapp pÄ den utlöser en haptisk vibration som indikerar att ringen lyssnar pÄ dig. En mikrofon och högtalaren Àr inbyggda i ringens undersida tillsammans med knappen, och en annan mikrofon och vibrationsmotorn Àr inbyggda i den tjockare överkanten.

Jag försökte Echo Loop, och medan det fungerar finns det inget sĂ€tt att anvĂ€nda det utan att kĂ€nna mig dum. Mikrofonen och högtalaren Ă€r bĂ„da mycket nĂ€ra fĂ€ltet, sĂ„ du mĂ„ste hĂ„lla handen upp mot munnen för att prata i den och sedan hĂ„lla den upp mot örat för att höra svaren. Det kĂ€nns som att anvĂ€nda en fĂ„nig spiongadget mer Ă€n en faktiskt anvĂ€ndbar bĂ€rbar. Även Fitbit Versa 2 ($ 178,68 pĂ„ Amazon), som inte svarar muntligt alls, har en mindre löjligt utseende Alexa-implementering.

ÄndĂ„, om du gillar fĂ„niga gadgetringar, kan Echo Loop vara uppe i din grĂ€nd. Du kan begĂ€ra en inbjudan att köpa den för $ 129,99.

$ 129,99 pÄ Amazon

Se det

Echo Buds

HÀr Àr vi. Amazons första intrÀde i trÄdlösa hörlurar, och det gÄr hÄrt in. Dessa hörlurar har Alexa (med aktivering av wake-ord), kan anvÀnda Google Assistant eller Siri med en knapptryckning och inkludera Bose bullerreducerande teknik, allt för $ 129,99. Det lÄter som en fantastisk affÀr, Àven om IPX4-svettbestÀndiga betyg Àr lite lÄga för att verka riktigt lÀmpliga för gymmet.

Jag blev inte förvÄnad över Echo Buds nÀr jag försökte dem, men jag Àr öppen för att uppleva förvÄning med mer tid i mindre bullriga förhÄllanden. Med rÀtt storlek (för mig, stora) öronproppar lÀt Echo Buds ganska bra, och Alexa fungerade utan problem. Hörlurarna verkade dock inte sÀrskilt höga vid maximal volym.

NÀr det gÀller bullerreducerande teknik dÀmpade det definitivt en del av bullret runt omkring mig, men förvÀnta dig inte den lugna tystnaden hos fulla brusreducerande hörlurar som QuietComfort 25 eller QuietControl 30 ($ 299,00 pÄ Nordstrom) kan ge. Inte illa för priset, dock. De skickas den 30 oktober.

$ 129,99 pÄ Amazon

Se det

Echo Studio

Echo Studio ger objektbaserat 3D-surroundljud till en Alexa-högtalare, och det har potential att vara mycket imponerande. Det var verkligen högt och tydligt i demorummet nĂ€r jag testade det, fyllde utrymmet bekvĂ€mt och producerade ett stort ljudfĂ€lt. Tre mellanregister, en riktad diskanthögtalare och en 5 ÂŒ-tums basdrivrutin tĂ€cker frekvensomrĂ„det mycket bĂ€ttre Ă€n nĂ„gon annan Echo-enhet vi hittills har sett, baserat pĂ„ den begrĂ€nsade sessionen.

Effektiviteten av 3D-ljudet Àr dock en stor frÄga. VÀnster-, höger- och uppÄtskjutande mellanregister och omfattande ljudbehandling kan producera imponerande bilder i ett mÄttligt stort rum. TyvÀrr Àr ljudbehandlingen inte tillrÀckligt omfattande för att verkligen göra det hit. Echo Studio anvÀnder sina mikrofoner i nÀromrÄdet för att mÀta reflektioner frÄn vÀggarna runt den för att justera sitt ljud sÄ att det passar bÀst i rummet, och det Àr en bra sak (Sonos meddelade en liknande funktion med automatisk Trueplay för sina nyare högtalare).

Om du vill ha exakt surroundljud mÄste du dock kalibrera högtalaren till lyssnaren, inte bara rummet. Kanske kommer Amazon att lÀgga till en ljudprobfunktion i Alexa-appen för att bÀttre justera Echo Studios utdata för att ge riktigt bra ljudavbildning, men utan den sonden Àr jag skeptisk om det kan lÄta vÀldigt exakt och inte bara stort.

FörbestÀll Echo Studio nu för 199,99 USD; den skickas den 7 november.

199,99 dollar pÄ Amazon

Se det

Amazon Echo

Det nya Echo Àr ett av de minst intressanta tillkÀnnagivandena frÄn Amazons evenemang. Det Àr ett nytt eko. Det Àr ganska mycket det. Det Àr ungefÀr samma storlek och pris som det gamla Echo, men det innehÄller ljudfunktioner frÄn Echo Plus ($ 149,99 pÄ Amazon). Det lÄter som en hel del (Àven om lyssningsmiljön utanför Echo Studio-rummet inte var lÀmplig för mig för att avgöra hur Echo sjÀlv egentligen lÄter). Amazon upphör dock inte med Echo Plus. Den stora anledningen att fÄ över Echo kommer att vara om du vill ha sitt integrerade Z-Wave-nav, vilket det nya Echo inte har.

99,99 dollar pÄ Amazon

Kontrollera lager

Echo Show 8

Echo Show 8, en 8-tums smart skÀrm för $ 129,99, Àr den andra iterativa produkten som Amazon tillkÀnnagav, och det verkar vara en stark, riktad passform. Det Àr 2 tum mindre och $ 100 billigare Àn den vanliga Echo Show men har en del av den större enhetens ljudteknik för att fÄ det att lÄta bÀttre och högre Àn den lilla Echo Show 5 ($ 74,99 pÄ Amazon). Det ser bekvÀmt ut och priset Àr rÀtt, men igen kunde jag inte fÄ en bra kÀnsla för hur högt det lÄter. Vi fÄr reda pÄ mer nÀr vi kommer in i labbet och börjar testa.

104,99 dollar pÄ Amazon

Se det

Echo Dot med klocka

Det Àr en Echo Dot med en klocka. Jag kan inte sÀga sÄ mycket mer Àn sÄ. Den har en LED-klocka bakom tyggrillen pÄ sidan, och annars Àr det precis som den vanliga Echo Dot, som fortfarande sÀljs. Det Àr bra om du vill att din Echo Dot ska ha en klocka och inte har nÄgot emot att betala 10 dollar extra för det. FörbestÀll det nu för $ 59,99; den skickas den 16 oktober.

59,99 USD pÄ Amazon

Kontrollera lager

Echo Glow

Den hÀr fÀrgglada smarta ljusbollen Àr tydligt avsedd för barn, och Amazon visade den tillsammans med den redan slÀppta Echo Dot Kids Edition för att köra den punkten hem. Du kontrollerar det som alla andra Alexa-kompatibla smarta lampor och ber den Àndra fÀrger med din röst eller införliva den i rutiner. Du kan ocksÄ Àndra fÀrg genom att knacka pÄ den, fÄ den att flimra som en lÀgereld eller till och med blinka medan en Echo Dot spelar musik för en dansfest.

Det gÄr inte mycket lÀngre Àn sÄ, vilket verkar vara lite bortkastad potential (Àven om det kan fixas i framtiden med en firmware- eller appuppdatering). Echo Glow fungerar inte med nÄgra Alexa-fÀrdigheter, som att lÀgga till omgivande belysning i en berÀttelse om sÀnggÄendet. Det kan inte heller stÀllas in för att blinka eller ge nÄgon indikation pÄ att du fÄr ett meddelande eller varning. Men för $ 30 verkar det som ett fint smart ljus för dina barns rum. Den anlÀnder den 20 november.

29,99 dollar pÄ Amazon

Se det

Amazon Smart Oven

Den nya Amazon Smart Oven Àr inte tekniskt en Echo-enhet, men Amazon meddelade det vid evenemanget och det fungerar med Alexa, sÄ vi kommer att nÀmna det. Vi blev imponerade av AmazonBasics Microwave ($ 59,99 hos Amazon) förra Äret, som erbjuder Alexa kontroll över en mycket prisvÀrd (om Àn liten och blygsamt driven) mikrovÄgsugn.

Amazon Smart Oven Ă€r större, dyrare och kraftfullare – mikrovĂ„gsugnen pĂ„ 1 000 watt har cirka 1,5 kubikfot utrymme till AmazonBasics mikrovĂ„gsugns 700 watt och 0,7 kubikfot. Det Ă€r ocksĂ„ en konvektionsugn och luftfriterare, som placerar den tillsammans med dyrare smarta ugnar med flera anvĂ€ndningsomrĂ„den som Brava-, juni- och Tovala-ugnar för 249,99 dollar.

Jag testade inte ugnen vid evenemanget, men de visade upp den med ett kakfack inuti som en hypotetisk demonstration av vad ugnen kan göra. Jag kan sÀga att det ser ut och kÀnns mer premium och snyggt Àn AmazonBasics MikrovÄgsugn, med lite vÀlkommet stÄl istÀllet för billigt blankt svart plast. Den har fortfarande ingen mikrofon sÄ du mÄste para ihop den med en Echo-enhet för att anvÀnda den, men det Àr bra, för Amazon Smart Oven levereras direkt med en Echo Dot som en del av paketet.

299,98 $ pÄ Amazon

Kontrollera lager

Vidare lÀsning

Smart Home Recensioner

Smart Home BĂ€sta val