Porto-leverantör Pitney Bowes slog i Tydlig Ransomware Attack

Porto-leverantör Pitney Bowes slog i Tydlig Ransomware Attack

UPPDATERING 10/16: Pitney Bowes sa idag att dess portpĂ„fyllningssystem Ă€r “igĂ„ng” för anvĂ€ndare av portomĂ€tare i USA, men “ökad volym” betyder att de fortfarande kan stöta pĂ„ problem.

“Om du fĂ„r ett fel under din första pĂ„fyllning, vĂ€nligen starta om systemet genom att stĂ€nga av och sĂ€tta pĂ„ det”, sa företaget pĂ„ sin webbplats.

Pitney Bowes bekrĂ€ftade ocksĂ„ att detta var en ransomware-attack – sĂ€rskilt Ryuk-viruset, som ocksĂ„ drabbade flera Florida-stĂ€der och Tribune Publishings mjukvarusystem förra Ă„ret. “Vi gör framsteg för att Ă„terstĂ€lla andra system som pĂ„verkas av Ryuk-viruset och upplever fortfarande nĂ„gra avbrott som pĂ„verkar vĂ„r kunds verksamhet”, heter det.

FrÄn och med 7 am ET sÀger Pitney Bowes dessa system Arbetar för kunder med portomÀtare och SendPro-produkter:

Postmaskiner kan skriva ut och fylla pÄ med porto. SendPro C kan skriva ut porto med ÄterstÄende medel, vi arbetar med de sista faserna för att ansluta den hÀr enheten till pÄfyllningssystemet. SendPro C- och P-enheter kan skriva ut fraktetiketter frÄn enheten SendPro Online (USA, Storbritannien och Kanada), SendPro Enterprise, SendSuite Tracking Online (SSTO) och Relay Hub fungerar alla

Dessa system Àr för nÀrvarande Fungerar ej:

Hosted instances of SendSuite Live, SendSuite Express, SendSuite Tracking (SST) Accounting solutions as Inview, Business Manager and Account List Management

UPPDATERING 10/15: I ett e-postmeddelande sa USPS till PCMag: “Den amerikanska posttjĂ€nsten Ă€r medveten om en hĂ€ndelse som pĂ„verkar en av vĂ„ra affĂ€rspartners – Pitney Bowes. Vi arbetar nĂ€ra deras representanter för att mildra eventuella kundeffekter. Mail fortsĂ€tter att bearbetas och levereras hela tiden vĂ„rt nĂ€tverk. “

Originalhistoria:
En uppenbar ransomware-attack har drabbat fraktleverantören Pitney Bowes, vilket hindrar företag frÄn att lÀgga porto till sina paket och eventuellt pÄverkar den amerikanska posttjÀnsten ocksÄ att skicka din e-post.

Pitney Bowes skyller störningen pĂ„ en “malware-attack som krypterad information i vissa system”, som matchar hur ransomware-infektioner i allmĂ€nhet fungerar.

“VĂ„rt tekniska team arbetar för att Ă„terstĂ€lla de drabbade systemen och det arbetar nĂ€ra med tredjepartskonsulter för att ta itu med denna frĂ„ga. Vi övervĂ€ger alla alternativ för att pĂ„skynda denna process”, sade det amerikanska företaget i ett uttalande pĂ„ mĂ„ndagen.

Företaget, som har över 1 miljon företagskunder, Àr kanske mest kÀnt för sina portomÀtare, som i princip kan stÀmpla ett paket Ät dig. Enligt Pitney Bowes fortsÀtter företagets portmÀtare att fungera, men attacken hindrar kunder frÄn att fylla pÄ sina pengar för att skriva ut mer porto.

Som ett resultat har vissa anvÀndare tagit till sociala medier för att skicka bilder av sina portomaskiner som lider av IT-fel. TillgÄngen till Pitney Bowes Send Pro Online-tjÀnst i Storbritannien och Kanada Àr för nÀrvarande nere.

@PitneyBowes HJÄLP. Jag har fĂ„tt detta alla 10 (!!!!) gĂ„nger jag har provat tvĂ„ kör certifieringar. Jag kopplar ur, vĂ€ntar 10-15 sekunder + börjar om. Fungerar inte. Jag ringer PB. “Vi upplever för nĂ€rvarande ett systemavbrott + kommer att informera dig via e-post nĂ€r det Ă€r fixat”. Du kunde inte ha den varningen dykt upp pĂ„ mĂ€taren? pic.twitter.com/C0fAmzyLyJ

– KathyAlmonte2.0 (@ KathyAlmonte2_0) 14 oktober 2019

Dessutom har samma attack drabbat företagets “presort” -postkatalogtjĂ€nst för USPS. Emellertid Ă€r den amerikanska posttjĂ€nsten stĂ€ngd idag pĂ„ grund av Columbus Day federala helgdag, sĂ„ det Ă€r fortfarande oklart om störningen kommer att försena leveranser av post över hela landet. USPS svarade inte omedelbart pĂ„ en begĂ€ran om kommentar.

Pitney Bowes vĂ€grar att utarbeta angreppet och om hackarna bakom störningen krĂ€ver en lösen. Men det finns nĂ„gra goda nyheter. “Vid denna tidpunkt har företaget inte sett nĂ„gra bevis för att kund- eller anstĂ€lldas data har uppnĂ„tts pĂ„ ett felaktigt sĂ€tt”, sĂ€ger sjöfartsleverantören i mĂ„ndagens uttalande. Företagets “grĂ€nsöverskridande” sjöfartssystem förblir ocksĂ„ opĂ„verkade.

NÀr en ransomware trÀffar ett företag slÄr det vanligtvis genom att kryptera data pÄ hela datorer. En lösensedel lÀggs sedan ut pÄ datorerna, dÀr man krÀver att offret betalar eller ser all deras data torkas. I vissa fall kan lösensumman nÄ över 100 000 $ och till miljoner nÀr ett större företag trÀffas.

FBI och sĂ€kerhetsexperter rekommenderar i allmĂ€nhet att du aldrig betalar en ransomware-angripare. Om du gör det uppmuntrar hackarna att slĂ„ till igen nĂ€r det faktiskt inte finns nĂ„gon garanti för att de kommer att dekryptera din dator. ÄndĂ„ slutar mĂ„nga offer – sĂ€rskilt nĂ€ringslivet och till och med stadsregeringen – lösenordningarna, vilket driver hackarna att fortsĂ€tta byta pĂ„ alla sĂ„rbara företagsdatorer som de kan hitta.