Polisen ber lokalbefolkningen att lÀmna hemmet under SpaceX-testet

Polisen ber lokalbefolkningen att lÀmna hemmet under SpaceX-testet

Vid klockan 17.00 ET idag avser SpaceX att testa en Starship-rymdfarkostprototyp som heter Starhopper vid sin lanseringsplats i South Texas, som ligger tvÄ mil frÄn Boca Chica Beach. Lokala invÄnare i Boca Chica Village Àr inte sÄ nöjda, eftersom polisen har föreslagit att de lÀmnar sina hem under testet.

Testet kommer att involvera den 60 meter lĂ„nga (18 meter) Starhopper-prototypen som flyger ungefĂ€r 200 meter (200 fot) lyft av en enda Raptor-motor innan den försöker landa. Om allt gĂ„r som planerat har de lokala invĂ„narna inget att oroa sig för, men om det finns ett fel kan en “övertryckshĂ€ndelse” intrĂ€ffa och resultera i en explosion.

Som BusinessInsider rapporterar, pĂ„ lördag gick en lĂ€nsherrif dörr till dörr i byn och delade ut ett meddelande som tyder pĂ„ att invĂ„nare lĂ€mnar hemmet under testet. Meddelandet förklarar, “Det finns en risk att ett fel pĂ„ SpaceX-fordonet under flygning kommer att skapa ett övertryck som kan gĂ„ sönder. DĂ€rför rekommenderas att du övervĂ€ger att tillfĂ€lligt lĂ€mna dig sjĂ€lv, andra för att skydda folkhĂ€lsan och sĂ€kerheten. passagerare och husdjur frĂ„n omrĂ„det under rymdflygaktiviteterna. “

Även om invĂ„narna inte vill lĂ€mna omrĂ„det insisterar polisen pĂ„ att de förblir utanför byggnader eller strukturer under testet. Sirener kommer att avges av polisen 10 minuter före testet i ett försök att “undvika eller minimera risken för skada.” Det ser ut att lĂ€mnas upp till invĂ„narna om de vill svara pĂ„ sirenerna och lokalisera utanför.

Antagligen till invÄnare i Boca Chica Village, Àr detta test bara ett tecken pÄ vad som kommer. SpaceX avser att bygga större omloppsprototyper frÄn Starship med tre Raptor-motorer inom en snar framtid. Innan det kan hÀnda behöver det dock FAA-godkÀnnande, varför testet idag (förvÀntas vara det sista för Starhopper) Àr sÄ viktigt.