PM Modi: Indien kommer snart att ha en ny cybersäkerhetspolicy

Himachal: Cyberbrott ökar med 88%

Under dagens tal om självständighetsdagen sa premiärminister Narendra Modi att tekniken kommer att spela en stor roll för att utveckla landet. PM gjorde också ett viktigt meddelande relaterat till vikten av cybersäkerhet. Modi meddelade att Indien snart kommer att införa en ny cybersäkerhetspolicy.

Premiärminister Modi talade till nationen från New Delhis röda fort, och talade om hot från cyberområdet som kan skada landets samhälle, ekonomi och utveckling. Han sa, “hot från cyber-rymden kan äventyra alla dessa aspekter av det indiska livet.” “Regeringen är uppmärksam på detta,” tillade premiärminister Modi och sa att Indiens regering snart kommer att komma ut med en policy om detta. Detaljerna relaterade till cybersäkerhetspolicyn kommer att avslöjas under de kommande dagarna.

Läs också | Vårt mantra måste nu vara ‘Make for World’, säger Modi

För att skydda landet och uppgifterna från alla indiska medborgare förbjöd regeringen nyligen flera kinesiska appar inklusive den mycket populära TikTok. Dessa appar diskuterar för närvarande med regeringen. Under tiden efter den indiska regeringens order har både Google och Apple tagit bort alla förbjudna appar från deras app store – Play store och App store. För närvarande finns det inga detaljer om när dessa appar kommer tillbaka eller om de någonsin kommer tillbaka eller inte.

Höjdpunkter: Här är allt PM Modi sa i sitt självständighetsdag 2020-tal

Läs också | Under de kommande 1000 dagarna kommer varje by att anslutas med optisk fiber: PM Modi

Under talet meddelade Modi också att ansluta alla byar i landet till internet och världen. PM meddelade att de närmaste 1000 dagarna kommer nästan 6 lakh byar att anslutas med optisk fiber. ”Detta mål kommer att nås under de kommande tusen dagarna. Under de kommande 1000 dagarna kommer varje by i landet att vara ansluten med optisk fiber, säger PM Modi i sitt tal.

Lakshadweep ska anslutas med undervattens optisk fiberkabel på 1000 dagar: PM Modi

Fram till 2014 var endast fem dussin panchayats i landet anslutna med optisk fiber, betonade PM Modi. Under de senaste fem åren har 1,5 lakh gram panchayats i landet anslutits med optisk fiber.

PM meddelade också att Lakshadweep under de kommande 1000 dagarna kommer att anslutas till en optisk fiberkabel. Läs om det här.

Relaterade Artiklar

Back to top button