Plague Inc. lÄter dig nu spela som ett troll för att sprida falska nyheter

Plague Inc. lÄter dig nu spela som ett troll för att sprida falska nyheter

Plague Inc., ett spel om att skapa en sjukdom för att utplÄna mÀnskligheten, lÀgger till ett nytt scenario för att lÄta dig sprida falska nyheter för att orsaka kaos istÀllet.

Ironiskt nog lĂ€gger spelutvecklaren Ndemic Creations till det nya lĂ€get för att öka medvetenheten om farorna med falska nyheter. “Precis som en dödlig pandemi Ă€r spridningen av felinformation ett stort hot mot vĂ„rt samhĂ€lle”, sĂ€ger skaparen av Plague Inc., James Vaughan, i företagets tillkĂ€nnagivande.

Han fortsatte med att sĂ€ga att det var “skrĂ€mmande” hur vĂ€l den virala karaktĂ€ren av falska nyheter och konspirationsteorier pĂ„ nĂ€tet enkelt översattes till Plague Inc.: s spel. I standardscenariot utvecklar spelaren en sjukdom för att inte bara infektera varje mĂ€nniska pĂ„ planeten utan ocksĂ„ slĂ„ regeringens försök att skapa botemedel.

Plague Inc Fake News

Scenen för falska nyheter tar samma begrepp, men stĂ€ller spelaren mot faktakontrollörer, som kommer att försöka avskrĂ€cka de genererade falskheterna innan de kan utlösa förödelse för samhĂ€llet. Dina verktyg kommer att innehĂ„lla “tweeting betyder saker”, med hjĂ€lp av internet-memes och till och med att utge sig sjĂ€lva för faktakontroll, som ett sĂ€tt att öka viraliteten och rimligheten i de falska nyhetsĂ€mnena du vill skapa.

Utvecklaren samarbetade med den brittiska baserade faktakontrollgruppen Full Fact för att utforma spelscenariot, vilket lovar att vara realistiskt. “Delvis baserat pĂ„ vĂ„ra erfarenheter och vĂ„ra andra internationella faktakontroller, Ă€r spelet en förstĂ€rkt syn pĂ„ ytterligheterna av felaktig information och de allvarliga konsekvenser det kan fĂ„ för vĂ„ra demokratier, hĂ€lsa och samhĂ€lle”, skrev Full Fact i ett blogginlĂ€gg. .

Faktakontrollgruppen hoppas att det nya spelscenariet kommer att locka spelare att hjÀlpa Full Fact avlÀgsna falskheter nÀr Storbritannien förbereder sig för att hÄlla ett allmÀnt val nÀsta vecka.

Det falska nyhetsscenariot Àr nu tillgÀngligt pÄ iOS-versionen av Plague Inc.. Det bör ocksÄ komma till PC- och Android-versionerna snart.