Pizza pÄ CES kommer att göras av en robot

Pizza pÄ CES kommer att göras av en robot

Om du gÄr pÄ CES i januari och vill ha en bit, bli inte förvÄnad om den 12-tums pizza du biter i produceras av en robot.

Seattle-baserade företaget Picnic har valts av evenemangsgĂ€stfrihetsföretaget Centerplate för att hantera pizzaproduktion pĂ„ CES frĂ„n 7-10 januari. Den stora dragningen av Picnic’s tech Ă€r den hĂ€r robotens förmĂ„ga att producera upp till 300 anpassade 12-tums pizza varje timme.

Picnic-roboten kombinerar en fristĂ„ende matproduktionsenhet med “programvara, moln och djupinlĂ€rningsteknik” för att producera pizza i en otrolig takt. Eftersom den Ă€r modulĂ€r kan roboten konfigureras för att passa pĂ„ en rad platser och krĂ€ver endast minimal trĂ€ning för att fungera eftersom den intelligenta maskinen gör huvuddelen av arbetet.

“Picnic’s automatiserade matmonteringsplattform har visat en förmĂ„ga att förbĂ€ttra kvaliteten och snabbheten för vĂ„ra köksverksamheter”, sĂ€ger Steve Pangburn, VD för Centerplate. “VĂ„r första pilot med Picnic var mycket positiv och deras differentierade kapacitet visar sig vara till nytta. Vi ser fram emot att introducera Picnic till Las Vegas Convention Center i januari och hjĂ€lpa dem att skala sin teknik pĂ„ ett effektivt sĂ€tt.”

Även om Picnic-roboten pĂ„ CES kommer att fokusera pĂ„ att göra pizza Ă€r det inte bara begrĂ€nsat till att servera den italienska matrĂ€tten. En konfiguration tweak öppnar möjligheten att producera “Bun, skĂ„l, tortilla eller tallrik,” enligt Picnic VD Clayton Wood. Wood syftar till att fĂ„ Picnic till ett vĂ€xande antal platser. Efter det Ă€r det en mĂ„nadsavgift till Picnic för underhĂ„ll och programuppdateringar.

Om du gÄr pÄ CES nÀsta mÄnad och provar en av dessa pizzor, lÄt oss veta hur bra (eller dÄligt) det Àr. Jag förvÀntar mig att topparna ska vara minst lika fördelade över hela 12 tum pizza.