Pixel 5: Google gör inte ett helt flaggskepp

Google designar Pixel 5 med Qualcomms Snapdragon 765G, enligt 9to5Google. Det verkar som om en pre-release-version av Google Camera-appen, erhållen av TecnoLike Plus, märker viktiga detaljer som kodnamn för två modeller och chipset inuti. Ledande till detta, avancerade Pixel-telefoner levereras med en Snapdragon 800-serie chipset. Ändå kan det sluta i slutet av 2020 eftersom Google anser ett mer effektivt alternativ.

Känd som ‘Redfin’ och ‘Bramble’ internt, kommer Pixel 5 och Pixel 5 XL troligtvis att levereras med ett chipset som saknar Snapdragon 865 med så mycket som 50% på Geekbench. Ändå borde Pixel 5 stödja 5G-anslutning. Det är bara att kraftanvändare som behöver kompromisslös hastighet och tillförlitlighet kan tycka sig missnöjda med att Google vill flytta sig bort från Qualcomms bästa chipset.

Trots att förlora lite prestanda, kan denna övergång till något som Snapdragon 765G göra det möjligt för Pixel 5s batterilivslängd att vara mycket längre. Qualcomm utvecklar Snapdragon 700-serien för att erbjuda blygsam hastighet, några premiumfunktioner och effektivitet. Så Pixel 5 kanske inte vinner på papper, men det kan fokusera på de funktioner som är viktigast för konsumenterna medan de har en lägre prislapp än andra flaggskepp.

Google säljer Pixel 3a för 399 $, och den fortfarande inofficiella Pixel 4a verkar vara inställd på att matcha det. Hur mycket kan Pixel 5 kosta? Det är svårt att säga på grund av brist på information, men det kan börja på $ 699 eller $ 799 snarare än $ 899 som Pixel 4. Det skulle vara uppfriskande att se ett flaggskepp som inte närmar sig eller förmörkar $ 1000 efter moms.

Försäljningen av Googles avancerade Pixel-telefoner är inte fantastisk, och Pixel 3a visade att det finns stort intresse för prisvärda enheter i mellanklass. Att veta att det skulle vara klokt för Google att sänka sina kostnader för att tillverka framtida Pixel-telefoner och därmed erbjuda ett mer attraktivt startpris.

Google kan också lansera en intern co-chipset. Tidigare introducerade det Mountain View-baserade företaget Pixel Visual Core och Titan M. Båda chipsen förbättrar funktionerna på Pixel-telefoner. Med Pixel 5 kan Snapdragon 765G överlämna vissa uppgifter till en co-chipset som säkerställer att prestanda förblir i linje med dyrare flaggskepp.

Förvänta dig att Pixel 5 blir officiell i höst. Google tillkännager ofta ett nytt sortiment av hårdvara i mitten till slutet av oktober, och Pixel 5 borde hitta sig tillsammans med flera andra produkter. Eftersom vi fortfarande är mer än sex månader borta från ett officiellt tillkännagivande kan Google och dess hårdvarutekniker introducera stora tweaks till detta flaggskepp. Det kan kopplas ihop med syskon med lågt och högsta nivå, eller så kan Google vända det ryktade beslutet och sätta in det avancerade chipset igen. Nu är det tillbaka till det väntande spelet för att se vad Google i slutändan gör med Pixel 5.

Relaterade Artiklar

Back to top button