Pixel 4-uppdatering för att lÀgga till alternativ för att endast lÄsa upp nÀr ögonen öppnas

Pixel 4-uppdatering för att lÀgga till alternativ för att endast lÄsa upp nÀr ögonen öppnas

Förra veckan upptÀcktes att de kommande Pixel 4 och Pixel 4 XL-smartphonesna har en allvarlig sÀkerhetsfel. AnsiktsupplÄsningsfunktionen fungerar Àven nÀr en anvÀndares ögon Àr stÀngda, vilket gör det möjligt för nÄgon annan att lÄsa upp din telefon genom att rikta den mot ditt sovande (eller omedvetna) ansikte.

Vid den tiden bekrĂ€ftade Google att detta var en funktion, inte en bugg, och att “Pixel 4 Face Unlock uppfyller sĂ€kerhetskraven som en stark biometrisk.” Men som Thurrott rapporterar har tĂ€ckningen av detta sĂ€kerhetsbrist, sĂ€rskilt med tanke pĂ„ att Apple krĂ€ver att ögonen Ă€r öppna för Face ID, utlöst ett uttalande frĂ„n Google som försöker rensa upp situationen och göra potentiella Pixel 4-köpare lugna.

I uttalandet förklarar Google: “Vi har arbetat med ett alternativ för anvĂ€ndare att krĂ€va att deras ögon Ă€r öppna för att lĂ„sa upp telefonen, som kommer att levereras i en programuppdatering under de kommande mĂ„naderna … Under tiden, om alla Pixel 4-anvĂ€ndare Ă€r oroliga för att nĂ„gon kan ta sin telefon och försöka lĂ„sa upp den medan ögonen Ă€r stĂ€ngda, de kan aktivera en sĂ€kerhetsfunktion som krĂ€ver en PIN-kod, mönster eller lösenord för nĂ€sta upplĂ„sning.

“Pixel 4 ansiktsupplĂ„sning uppfyller sĂ€kerhetskraven som en stark biometrisk och kan anvĂ€ndas för betalningar och appautentisering, inklusive bankappar. Det Ă€r motstĂ„ndskraftigt mot ogiltiga upplĂ„sningsförsök pĂ„ andra sĂ€tt, som med masker,” tillade Google.

Google tillhandahöll inte ett specifikt lanseringsschema utöver “under de kommande mĂ„naderna.” Som Google pĂ„pekar kan du vidta extra försiktighetsĂ„tgĂ€rder tills det gör det genom att anvĂ€nda alternativa sĂ€kerhetsĂ„tgĂ€rder.

AnsiktsupplĂ„sningsproblem Ă„t sidan, PCMags granskning drar slutsatsen att den “erbjuder kraftfull hĂ„rdvara, innovativ programvara som faktiskt gör ditt liv enklare och de bĂ€sta kamerorna du hittar pĂ„ en smartphone.”

Pixel 4 kan förbestÀllas nu och skickas senast 24 oktober.