Pixel 4-uppdatering för att lägga till alternativ för att endast låsa upp när ögonen öppnas

Förra veckan upptäcktes att de kommande Pixel 4 och Pixel 4 XL-smartphonesna har en allvarlig säkerhetsfel. Ansiktsupplåsningsfunktionen fungerar även när en användares ögon är stängda, vilket gör det möjligt för någon annan att låsa upp din telefon genom att rikta den mot ditt sovande (eller omedvetna) ansikte.

Vid den tiden bekräftade Google att detta var en funktion, inte en bugg, och att “Pixel 4 Face Unlock uppfyller säkerhetskraven som en stark biometrisk.” Men som Thurrott rapporterar har täckningen av detta säkerhetsbrist, särskilt med tanke på att Apple kräver att ögonen är öppna för Face ID, utlöst ett uttalande från Google som försöker rensa upp situationen och göra potentiella Pixel 4-köpare lugna.

I uttalandet förklarar Google: “Vi har arbetat med ett alternativ för användare att kräva att deras ögon är öppna för att låsa upp telefonen, som kommer att levereras i en programuppdatering under de kommande månaderna … Under tiden, om alla Pixel 4-användare är oroliga för att någon kan ta sin telefon och försöka låsa upp den medan ögonen är stängda, de kan aktivera en säkerhetsfunktion som kräver en PIN-kod, mönster eller lösenord för nästa upplåsning.

“Pixel 4 ansiktsupplåsning uppfyller säkerhetskraven som en stark biometrisk och kan användas för betalningar och appautentisering, inklusive bankappar. Det är motståndskraftigt mot ogiltiga upplåsningsförsök på andra sätt, som med masker,” tillade Google.

Google tillhandahöll inte ett specifikt lanseringsschema utöver “under de kommande månaderna.” Som Google påpekar kan du vidta extra försiktighetsåtgärder tills det gör det genom att använda alternativa säkerhetsåtgärder.

Ansiktsupplåsningsproblem åt sidan, PCMags granskning drar slutsatsen att den “erbjuder kraftfull hårdvara, innovativ programvara som faktiskt gör ditt liv enklare och de bästa kamerorna du hittar på en smartphone.”

Pixel 4 kan förbeställas nu och skickas senast 24 oktober.

Relaterade Artiklar

Back to top button