Pixel 4 stÀngs av 90Hz Uppdatera under 75 procent ljusstyrka

Pixel 4 stÀngs av 90Hz Uppdatera under 75 procent ljusstyrka

En av de nya, önskvÀrda funktionerna i Pixel 4 och Pixel 4 XL Àr inkluderingen av en OLED-skÀrm med en 90Hz uppdateringsfrekvens, vilket lovar en mycket smidig Android-upplevelse. Det har dock upptÀckts att uppdateringen ÄtergÄr till bara 60Hz nÀr skÀrmens ljusstyrka sÀnks.

Som DroidLife rapporterar pratades först om förÀndringen i uppdateringsfrekvensen pÄ Reddit. Testning avslöjade att 90Hz-hastigheten bara upprÀtthÄlls nÀr skÀrmens ljusstyrka Àr instÀlld över 75 procent. Under det sjunker hastigheten till 60Hz. SÄ om du anvÀnder din Pixel 4 inomhus för det mesta, eller bara föredrar att ljusstyrkan Àr nere, kommer du inte att kunna njuta av uppdateringsfrekvensen pÄ 90Hz som standard.

Helig skit. Google Pixel 4 vÀxlar mellan 60Hz och 90Hz baserat pÄ skÀrmens ljusstyrka. Https://t.co/J6J2SjNBEw

Jag testade med ADB och logcat.

Om ljusstyrka Àr <75%, visar id = 2.
Om ljusstyrka> = 75% visas id = 1.

– Mishaal Rahman (@MishaalRahman) 23 oktober 2019

Det Àr oklart varför Google bestÀmde sig för att göra detta, men det Àr troligtvis att hjÀlpa till med batteritiden. Speciellt i Pixel 4 behöver 2 800 mAh-batteriet all den hjÀlp det kan fÄ för att göra det genom en dag. Jag Àr dock sÀker pÄ att mÄnga potentiella Pixel 4-Àgare kommer att köpa endera modellen och förvÀntar sig att de ska njuta av 90Hz uppdateringshastighet hela tiden, men sÄ Àr det helt enkelt inte.

Den goda nyheten Àr att du kan tvinga 90Hz att alltid vara pÄ i utvecklarinstÀllningarna, med nackdelen att din batteritid kommer att slÄ en trÀff. Som ett alternativ, om du har aktiverat Ambient EQ och stÀllt in telefonen till en lÀgre ljusstyrka, fortsÀtter 90Hz-uppdateringen att fungera sÄ lÀnge du Àr pÄ en ljus plats.

Eftersom vÀxeln mellan 90Hz och 60Hz Àr instÀlld i programvara och knuten till ljusstyrka har Google möjlighet att justera instÀllningen i en framtida uppdatering. Kanske skulle det vara bÀttre att göra omkopplaren till 50 procent? Testning mÄste dock göras för att se hur stor inverkan det skulle ha pÄ batteriets livslÀngd. Det finns förmodligen en mycket bra anledning till att Google valde att sÀtta det till 75 procent.