Pixel 4 Sports Face Unlocking, svarar på handgester

Google tillhandahåller ytterligare en tidig titt på Pixel 4 genom att avslöja sina kontroller för handigenkänning och ansiktsupplåsning.

Företaget erbjöd en glimt av den översta halvan av smarttelefonen, som kommer att vara packad med olika kameror och sensorer, inklusive Googles Soli-chip, som förlitar sig på radiofrekvenser i luften för att upptäcka dina finger- och handrörelser. Företaget har utvecklat systemet under de senaste fem åren och miniatyriserat tekniken för att få plats på toppen av en telefon.

“Pixel 4 kommer att bli den första enheten med Soli, som driver våra nya Motion Sense-funktioner så att du kan hoppa över låtar, snooze larm och tysta telefonsamtal, bara genom att vifta med handen”, sa företaget i måndagens blogginlägg. “Dessa funktioner är bara början, och precis som pixlar blir bättre med tiden kommer Motion Sense också att utvecklas.”

LG har också utvecklat handigenkänning för sina smartphones, men det kameradrivna systemet är inte alltid intuitivt eller enkelt att använda. Så vi måste se om Googles teknik, som använder radar, fungerar bättre.

Pixel 4 kommer också att innehålla ett ansiktslåsande system, som saknades från förra årets modell. Den drivs av två infraröda kameror, en “dot-projektor” för att kartlägga ditt ansikte och en översvämningsbelysning, som antagligen används i svagt ljus.

Googles ansiktsupplåsning blir bättre än konkurrerande produkter, tack vare Soli-radarkretsen, hävdar företaget. “När du sträcker dig efter Pixel 4, slår Soli proaktivt på ansiktsupplåsningssensorerna och inser att du kanske vill låsa upp din telefon”, säger företaget. “Om sensorerna och algoritmerna för ansiktslåsning känner igen dig öppnas telefonen när du tar upp den, allt i en rörelse. Ännu bättre fungerar ansiktslåsning i nästan vilken riktning som helst – även om du håller den upp och ner – och du kan använd den för säkra betalningar och appautentisering också. “

Användarens ansiktsdata överförs aldrig till Google. Den biometriska informationen lagras istället på ett säkerhetschip ombord på enheten. “På samma sätt bearbetas även Soli-sensordata på din telefon och den sparas aldrig eller delas med andra Google-tjänster”, säger företaget.

Soli-tekniken kan hjälpa Pixel 4 att sticka ut efter att förra årets Pixel 3-modeller kämpat för att locka köpare. Även om Pixel 4 förmodligen kommer att vara dyr släppte Google nyligen mellanklassen Pixel 3a och 3a XL, som börjar på $ 399 respektive $ 479.

Relaterade Artiklar

Back to top button