Pixel 4 kan lÄsas upp med stÀngda ögon

Pixel 4 kan lÄsas upp med stÀngda ögon

UPPDATERING: Mitt i vissa motreaktioner sa Google att det kommer att lansera en mjukvaruuppdatering “under de kommande mĂ„naderna” som gör det möjligt för mĂ€nniskor att krĂ€va en PIN-kod, ett mönster eller ett lösenord för att lĂ„sa upp Pixel 4 nĂ€r ögonen Ă€r stĂ€ngda.

Originalhistoria:
Pixel 4 och Pixel 4 XL Àr inte ens tillgÀngliga Àn och det finns en allvarlig sÀkerhetsfel upptÀckt i hur deras supersnabba Face Unlock-funktion fungerar.

Som BBC rapporterar Àr det möjligt att lÄsa upp nÄgon av Googles nya Pixel-smartphones med ditt ansikte Àven om dina ögon Àr stÀngda. Det betyder att det finns en chans att nÄgon annan kan lÄsa upp din Pixel 4 medan du sover, eller vÀrre.

HÀr Àr bevis med tillstÄnd av BBC-teknikreporter Chris Fox:

Bevis, för dem som frÄgar #madebygoogle # pixel4 pic.twitter.com/mBDJphVpfB

– Chris Fox (@thisisFoxx) 15 oktober 2019

Google har bekrĂ€ftat Face Unlock fungerar nĂ€r dina ögon Ă€r stĂ€ngda och förklarar: “Pixel 4 Face Unlock uppfyller sĂ€kerhetskraven som en stark biometrisk.”

Är det dock en stark biometrisk sĂ€kerhetslösning? Du kan argumentera för att för en obehörig person att lĂ„sa upp din telefon mĂ„ste de fĂ„ tillgĂ„ng till den och lĂ„sa upp den medan du sover, vilket Ă€r en osannolik situation (om det inte Ă€r en familjemedlem). Den mycket mer olyckliga versionen av det Ă€r dock en tjuv som slĂ„r dig medvetslös, tar tag i din Pixel 4 och lĂ„ser upp den med ditt ansikte.

De stÀngda ögonen rÀknas ocksÄ som negativa nÀr man jÀmför Pixel 4 med iPhone 11 ($ 699,00 pÄ Amazon) eftersom Apple som standard krÀver att dina ögon Àr öppna för att Face ID ska fungera.

PĂ„ Googles supportwebbplats stĂ„r det tydligt att din Pixel 4 kan “lĂ„sas upp av nĂ„gon annan om den hĂ„lls upp mot ditt ansikte, Ă€ven om dina ögon Ă€r stĂ€ngda.” Lösningen som erbjuds om du Ă€r orolig för detta Ă€r att aktivera lĂ„sning, vilket i huvudsak inaktiverar ansiktsigenkĂ€nning pĂ„ din enhet. En bĂ€ttre lösning skulle sĂ€kert vara att uppdatera Face Unlock sĂ„ att dina ögon Ă€r öppna?

Det Àr inte bara Google som markeras den hÀr veckan för ett sÀkerhetsfel, Samsung Àr ocksÄ i rampljuset efter att det upptÀcktes att Galaxy S10 ($ 729,16 pÄ Amazon) fingeravtryckslÀsare kan slÄs med ett billigt skÀrmskydd.