Pixel 4 kan låsas upp med stängda ögon

UPPDATERING: Mitt i vissa motreaktioner sa Google att det kommer att lansera en mjukvaruuppdatering “under de kommande månaderna” som gör det möjligt för människor att kräva en PIN-kod, ett mönster eller ett lösenord för att låsa upp Pixel 4 när ögonen är stängda.

Originalhistoria:
Pixel 4 och Pixel 4 XL är inte ens tillgängliga än och det finns en allvarlig säkerhetsfel upptäckt i hur deras supersnabba Face Unlock-funktion fungerar.

Som BBC rapporterar är det möjligt att låsa upp någon av Googles nya Pixel-smartphones med ditt ansikte även om dina ögon är stängda. Det betyder att det finns en chans att någon annan kan låsa upp din Pixel 4 medan du sover, eller värre.

Här är bevis med tillstånd av BBC-teknikreporter Chris Fox:

Bevis, för dem som frågar #madebygoogle # pixel4 pic.twitter.com/mBDJphVpfB

– Chris Fox (@thisisFoxx) 15 oktober 2019

Google har bekräftat Face Unlock fungerar när dina ögon är stängda och förklarar: “Pixel 4 Face Unlock uppfyller säkerhetskraven som en stark biometrisk.”

Är det dock en stark biometrisk säkerhetslösning? Du kan argumentera för att för en obehörig person att låsa upp din telefon måste de få tillgång till den och låsa upp den medan du sover, vilket är en osannolik situation (om det inte är en familjemedlem). Den mycket mer olyckliga versionen av det är dock en tjuv som slår dig medvetslös, tar tag i din Pixel 4 och låser upp den med ditt ansikte.

De stängda ögonen räknas också som negativa när man jämför Pixel 4 med iPhone 11 ($ 699,00 på Amazon) eftersom Apple som standard kräver att dina ögon är öppna för att Face ID ska fungera.

På Googles supportwebbplats står det tydligt att din Pixel 4 kan “låsas upp av någon annan om den hålls upp mot ditt ansikte, även om dina ögon är stängda.” Lösningen som erbjuds om du är orolig för detta är att aktivera låsning, vilket i huvudsak inaktiverar ansiktsigenkänning på din enhet. En bättre lösning skulle säkert vara att uppdatera Face Unlock så att dina ögon är öppna?

Det är inte bara Google som markeras den här veckan för ett säkerhetsfel, Samsung är också i rampljuset efter att det upptäcktes att Galaxy S10 ($ 729,16 på Amazon) fingeravtrycksläsare kan slås med ett billigt skärmskydd.

Relaterade Artiklar

Back to top button