Pissade ditt barn? Denna Pampers Smart Blöja kommer att meddela dig

Det var säkert att hända: En smart blöja kommer till marknaden.

På torsdag introducerade Pampers Lumi, ett internetdrivet blöjsystem som kan spela in och överföra data om barnets aktiviteter till en smartphone. Produkten kan berätta hur länge barnet har sovit och när deras blöja behöver bytas, inklusive om det har blivit blött eller väldigt vått.

Lumi-sensor

Blöjorna själva är engångsbruk. Var och en kan dock utrustas med en Lumi-aktivitetssensor. Barnets data överförs sedan till en app som är tillgänglig för iOS och Android.

Genom appen kan du också spåra när en blöja senast byttes, hur länge barnet har varit vaken och när de har matats. Samma app erbjuder personligt innehåll och barnomsorgstips från Pampers experter.

Tyvärr har systemet begränsningar. Det spåras enligt uppgift bara när en bebis har kikat och inte bajsat. Du måste också byta ut aktivitetssensorerna var tredje månad och köpa de specifika Lumi-blöjorna från Pampers för att systemet ska fungera.

Lumi är dock inte bara en smart blöja. Paketet levereras med en babymonitor som kan spela in 1080p-bilder som kan visas i appen. Kameran har också mörkerseende och kapacitet att övervaka omgivningens temperatur och fuktighet.

“Genom att kombinera en videomonitor med en aktivitetssensor hjälper Lumi föräldrar att blanda realtidsdata med sin intuition sömlöst och erbjuder insikter skräddarsydda för deras unika barn”, säger Pampers på sin webbplats.

Pampers byggde det smarta blöjsystemet med hjälp av Logitech och Alfabetets sjukvårdsfokuserade företag Verily. Det finns inget ord om priset, men intresserade kunder kan registrera sig för att vara på produktens väntelista.

Även om Lumi kan verka lite onödig, är Pampers inte den enda spelaren i det smarta blöjutrymmet. Huggies har också släppt sin egen produkt för den koreanska marknaden.

Relaterade Artiklar

Back to top button