Pissade ditt barn? Denna Pampers Smart Blöja kommer att meddela dig

 Pissade ditt barn?  Denna Pampers Smart Blöja kommer att meddela dig

Det var sÀkert att hÀnda: En smart blöja kommer till marknaden.

PÄ torsdag introducerade Pampers Lumi, ett internetdrivet blöjsystem som kan spela in och överföra data om barnets aktiviteter till en smartphone. Produkten kan berÀtta hur lÀnge barnet har sovit och nÀr deras blöja behöver bytas, inklusive om det har blivit blött eller vÀldigt vÄtt.

Lumi-sensor

Blöjorna sjÀlva Àr engÄngsbruk. Var och en kan dock utrustas med en Lumi-aktivitetssensor. Barnets data överförs sedan till en app som Àr tillgÀnglig för iOS och Android.

Genom appen kan du ocksÄ spÄra nÀr en blöja senast byttes, hur lÀnge barnet har varit vaken och nÀr de har matats. Samma app erbjuder personligt innehÄll och barnomsorgstips frÄn Pampers experter.

TyvÀrr har systemet begrÀnsningar. Det spÄras enligt uppgift bara nÀr en bebis har kikat och inte bajsat. Du mÄste ocksÄ byta ut aktivitetssensorerna var tredje mÄnad och köpa de specifika Lumi-blöjorna frÄn Pampers för att systemet ska fungera.

Lumi Àr dock inte bara en smart blöja. Paketet levereras med en babymonitor som kan spela in 1080p-bilder som kan visas i appen. Kameran har ocksÄ mörkerseende och kapacitet att övervaka omgivningens temperatur och fuktighet.

“Genom att kombinera en videomonitor med en aktivitetssensor hjĂ€lper Lumi förĂ€ldrar att blanda realtidsdata med sin intuition sömlöst och erbjuder insikter skrĂ€ddarsydda för deras unika barn”, sĂ€ger Pampers pĂ„ sin webbplats.

Pampers byggde det smarta blöjsystemet med hjÀlp av Logitech och Alfabetets sjukvÄrdsfokuserade företag Verily. Det finns inget ord om priset, men intresserade kunder kan registrera sig för att vara pÄ produktens vÀntelista.

Även om Lumi kan verka lite onödig, Ă€r Pampers inte den enda spelaren i det smarta blöjutrymmet. Huggies har ocksĂ„ slĂ€ppt sin egen produkt för den koreanska marknaden.