Pinterest riktar vaccinrelaterade sökningar till ledande hälsogrupper

Pinterest tar sig an anti-vaxxer-rörelsen genom att se till att sökningar efter vaccinationsinformation endast ger resultat från auktoritativa hälsoexperter.

“Nu när du söker efter” mässling “,” vaccinsäkerhet “och andra relaterade hälsotermar kan du utforska tillförlitliga resultat om vaccinationer från ledande folkhälsoorganisationer”, säger Pinterest: s polischef Ifeoma Ozoma i onsdagens tillkännagivande.

Förändringen innebär att du kommer att stöta på vaccininformation på Pinterest från grupper som Världshälsoorganisationen (WHO) och Centers for Disease Control and Prevention. Samtidigt innehåller inget av sökresultaten användargenererat innehåll som rekommendationer eller kommentarer.

“Vi kommer inte heller att visa annonser. Vi tar detta tillvägagångssätt eftersom vi tror att det inte är ansvarigt att visa felaktig information om vaccin tillsammans med resurser från folkhälsoexperter”, tillade Pinterest, som har 291 miljoner användare världen över.

Ett hälsosamt liv = ett inspirerat liv. Vi visar nu information från folkhälsoexperter när du gör vaccinrelaterade sökningar på Pinterest. https://t.co/LBbLrJ5p9m pic.twitter.com/ho6CVLkZyp

– Pinterest (@Pinterest) 28 augusti 2019

Förra året slutade webbplatsen för sociala medier att visa resultat för sökningar på vacciner för att förhindra att användare stöter på antivaccinationsinlägg och säger att innehållet uppgick till “skadlig hälsoinformation”.

Andra sociala medietjänster inklusive Facebook och YouTube har tagit itu med vaccininformation genom att göra det svårare att hitta. Pinterest har emellertid tagit saker längre genom att försöka ta bort användarkonton som hittats sprider antivaccininnehåll och förklarar aktiviteterna som ett brott mot dess riktlinjer för samhället, vilket förbjuder “skadliga råd.”

Dessutom sa Pinterest att det märkte ett annat problem med vaccininformation: “Experter har visat att det finns data ogiltiga när det gäller tillförlitlig information om vacciner – det finns en större fördelning av vaccinformationsinformation än information. Kort sagt, anti-vaccininnehållet är smittsamt, “Ozoma sa i gårdagens inlägg.

Bristen på tillförlitlig vaccinformation är varför Pinterest styr företagets sökfunktion till de ledande hälsoorganisationerna. Förändringen rullar redan ut på engelska på Pinterest webbplats och mobilappar. “I slutändan vill vi ge auktoritativa resultat till fler Pinners på fler platser, för det finns inget inspirerande med skadlig hälsoinformation,” sa Ozoma.

Den nya policyn har fått stöd från WHO och US Surgeon General. Anti-vaccinationssupportörer och förespråkare för yttrandefrihet har å andra sidan hävdat förändringen när Pinterest har blivit “tankepolisen”.

Ändå har ökningen av anti-vaxxer-rörelsen sammanfallit med länder inklusive USA som upplever en ökning av mässlingutbrott. På torsdag meddelade WHO att fyra europeiska länder inklusive Storbritannien förlorade sin status för eliminering av mässling på grund av utbrotten.

Relaterade Artiklar

Back to top button