Pine64 gör ett $ 25 Linux Smartwatch

Om du vill ha en smartklocka varje dag men inte kan betala hundratals dollar för att köpa en, oroa dig inte, det kommer snart att vara ett alternativ på 25 USD.

Som Liliputing rapporterar lovar också Pine64, företaget bakom den kommande PineBook Pro Linux-bärbara datorn, PineTab Linux-surfplattan och PinePhone Linux-smarttelefonen, att göra en PineTime Linux-smartklocka. Det kommer att erbjudas till det otroligt låga priset på $ 25, vilket också ger dig en laddningsdocka, 20 mm armband och flerdagars batteritid.

I en serie tweets gör Pine64 det klart att PineTime är ett sidoprojekt och därför faller dess prioritet under PineBook Pro och PinePhone. Ändå uppmanar företaget utvecklare och samhället att komma bakom projektet, driva det framåt och “driva detta i den riktning de önskar.”

Eftersom det fanns frågor angående klockans kropp; ja, klockkroppen finns och används av andra tillverkare. Vi bestämmer internt + och anpassar specifikationerna. Faktisk enhet i bilden nedan. Hoppas att detta rensar upp saker. pic.twitter.com/DUiO6Ww8rI

– PINE64 (@ thepine64) 14 september 2019

Pine64 säger att klockkroppen kommer från befintliga mönster som redan erbjuds av andra tillverkare och kommer att använda en zinklegering och plasthölje. Internalerna kommer att bestämmas av företaget och de har redan en prototypenhet som bilden ovan visar.

Att slå en så låg pris kommer att göra PineTime till en mycket populär smartwatch från första dagen, förutsatt att den har en funktionssats som är jämförbar med vad vi har förväntat oss från andra smartwatches som redan finns på marknaden. Det finns ingen ETA i ett släppfönster ännu, men jag är säker på att den kommer när den bärbara datorn och smarttelefonen är tillgängliga att köpa.

Under tiden lanserade Apple just Apple Watch Series 5 komplett med en skärm som alltid är på. Till skillnad från PineTime vill Apple dock minst 399 $ för en serie 5 smartwatch.

Relaterade Artiklar

Back to top button