Pine64 gör ett $ 25 Linux Smartwatch

Pine64 gör ett $ 25 Linux Smartwatch

Om du vill ha en smartklocka varje dag men inte kan betala hundratals dollar för att köpa en, oroa dig inte, det kommer snart att vara ett alternativ pÄ 25 USD.

Som Liliputing rapporterar lovar ocksÄ Pine64, företaget bakom den kommande PineBook Pro Linux-bÀrbara datorn, PineTab Linux-surfplattan och PinePhone Linux-smarttelefonen, att göra en PineTime Linux-smartklocka. Det kommer att erbjudas till det otroligt lÄga priset pÄ $ 25, vilket ocksÄ ger dig en laddningsdocka, 20 mm armband och flerdagars batteritid.

I en serie tweets gör Pine64 det klart att PineTime Ă€r ett sidoprojekt och dĂ€rför faller dess prioritet under PineBook Pro och PinePhone. ÄndĂ„ uppmanar företaget utvecklare och samhĂ€llet att komma bakom projektet, driva det framĂ„t och “driva detta i den riktning de önskar.”

Eftersom det fanns frÄgor angÄende klockans kropp; ja, klockkroppen finns och anvÀnds av andra tillverkare. Vi bestÀmmer internt + och anpassar specifikationerna. Faktisk enhet i bilden nedan. Hoppas att detta rensar upp saker. pic.twitter.com/DUiO6Ww8rI

– PINE64 (@ thepine64) 14 september 2019

Pine64 sÀger att klockkroppen kommer frÄn befintliga mönster som redan erbjuds av andra tillverkare och kommer att anvÀnda en zinklegering och plasthölje. Internalerna kommer att bestÀmmas av företaget och de har redan en prototypenhet som bilden ovan visar.

Att slÄ en sÄ lÄg pris kommer att göra PineTime till en mycket populÀr smartwatch frÄn första dagen, förutsatt att den har en funktionssats som Àr jÀmförbar med vad vi har förvÀntat oss frÄn andra smartwatches som redan finns pÄ marknaden. Det finns ingen ETA i ett slÀppfönster Ànnu, men jag Àr sÀker pÄ att den kommer nÀr den bÀrbara datorn och smarttelefonen Àr tillgÀngliga att köpa.

Under tiden lanserade Apple just Apple Watch Series 5 komplett med en skÀrm som alltid Àr pÄ. Till skillnad frÄn PineTime vill Apple dock minst 399 $ för en serie 5 smartwatch.