PhonePe stöder nu Flipkart Pay Later: Här är några små saker du behöver tänka på

PhonePe, Flipkart Betala senare, PhonePe Flipkart Betala senare, Hur man aktiverar PhonePe Flipkart Betala senare, PhonePe Flipkart Betala senare alternativ, PhonePe Flipkart Betala senare avgifter Flipkart Pay Later-funktionen lanserades tillbaka 2017, vilket enligt företaget gjorde processen att köpa varor bekvämare.

PhonePe, den digitala betalningsplattformen som ägs av Flipkart, har precis lanserat Flipkart Pay Later-anläggningen på sin plattform. Betalningar som görs med funktionen kommer att förfalla den 10: e nästa månad. Tjänsten kostar inget extra. Företaget säger att med introduktionen av denna funktion kan betalningar genomföras med ett enda klick, “vilket gör det till ett snabbt och bekvämt betalningsalternativ för PhonePe-användare.”

Flipkart Pay Later är för närvarande live på e-handelsjättens egen webbplats med samma namn, PhonePe och Myntra. Funktionen lanserades redan 2017, vilket enligt företaget gjorde processen att köpa varor bekvämare. Konsumenterna kan få objekt värda upp till Rs 5.000 med ett enda klick via plattformen.

Tänk på att den initiala gränsen för Flipkart Pay Later är Rs 5000, vilket kan öka med tiden. Men det är bara för småbiljettartiklar och du kan inte köpa en iPhone med den.

Vem kan alla gå med i Flipkart Pay Later-programmet på PhonePe?

Konsumenter som har godkänts på förhand för att använda tjänsten på Flipkart kan komma åt funktionen. För att aktivera det måste PhonePe-användare gå till avsnittet “Mina pengar” inuti betalningsappen och trycka på alternativet Flipkart Pay Later. Detta tar dig sedan till en ny sida som förklarar fördelarna med funktionen och uppmanar dig att länka ditt Flipkart-konto till appen.

Efter att ha tryckt på länkknappen skickas en OTP för att bekräfta din identitet. När du är klar visar den hur mycket saldo du kan använda.

Det belopp som du tilldelas kommer att växa med tiden när du fortsätter att använda tjänsten och fortsätter att betala i rätt tid för samma.

Företaget hävdar att det med detta “syftar till att ge användarna tillgång till ett bekvämt sätt att betala på appen och hos säljare.”

Alternativ tillgängliga

Det enda alternativet som är tillgängligt är från Paytm som heter Paytm Postpaid, som låter användare göra betalningar från sin plattform och betala det som en månadsräkning. Paytm tillåter också ett visst belopp till användare, som de kan använda under månaden eller innan de rensar sina avgifter.

Båda dessa tjänster fungerar på liknande sätt som kreditkort, som kunderna kan använda sig av och betala vid ett senare tillfälle.

Vad händer om jag inte betalar mina avgifter?

Om kunderna inte gör betalningar kommer de att debiteras ett extra belopp som en påföljd, på samma sätt som hur kreditkort fungerar.

Om användaren fortfarande inte betalar kommer deras Flipkart-konto att inaktiveras tills de betalar avgifterna. Flipkart varnar också för att rättsliga åtgärder också kommer att inledas mot kriminella kunder. Den kommer också att rapportera att lånet inte betalats till alla kreditinformationsbyråer.

Påföljden för utebliven betalning debiteras Rs 100 för ett utestående på upp till Rs 2000, Rs 200 för ett utestående på Rs 2 001 till Rs 4000, och Rs 400 för ett utestående på Rs 4 001 eller högre.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button