Phil Spencer: Nej, vi gör inte en enda Xbox-streaming

Phil Spencer: Nej, vi gör inte en enda Xbox-streaming

Microsoft slÀpper bara en konsol nÀsta Är, och det kommer inte att vara en enda streaming-enhet, sa Xbox-chef Phil Spencer i en intervju med GameSpot.

“Vi arbetar inte pĂ„ en enda streamingkonsol just nu”, sa Spencer till webbplatsen. “Vi tittar pĂ„ telefonen i fickan som destination för dig att strömma, och konsolen som vi har gör att du kan spela spelen lokalt.”

I maj presenterade Microsoft den skivlösa Xbox One S All Digital Edition ($ 339,00 pÄ Amazon). Den strömmar 4K HDR-videouppspelning frÄn streamingtjÀnster som Netflix och Amazon Prime och har en 1 TB hÄrddisk för nedladdade spel. Det Àr $ 50 mindre Àn standard Xbox One S, som levereras med en Blu-ray-spelare.

Spencer spekulerade att kanske “vissa mĂ€nniskor trodde” att All Digital Edition skulle vara den enda streamingkonsolen. IstĂ€llet arbetar Microsoft pĂ„ en superkraftig Xbox One-eftertrĂ€dare, kallad Project Scarlett, som den retade vid E3.

Och streaming i sig Àr i horisonten; Project xCloud, en spelströmningsfunktion och -tjÀnst, gör det möjligt för anvÀndare att stÀlla in sin Xbox One som en spelströmningsserver, som stöder fjÀrrspel av Xbox One-spel pÄ telefoner och surfplattor. Leta efter ett förhandsgranskningsprogram i oktober.

“Jag tror att molnets oundviklighet som en del av spel Ă€r helt sant,” sa Spencer till GameSpot. “Men vi har fler berĂ€kningsenheter runt oss Ă€n vi nĂ„gonsin har haft, oavsett om det Ă€r din telefon, en Surface Hub eller en Xbox. VĂ€rlden dĂ€r berĂ€kningsenheter Ă€r borta och allt kommer frĂ„n molnet Ă€r bara inte vĂ€rlden som vi lever i idag. “

Rival Sonys nĂ€sta generations konsolplaner kommer ocksĂ„ i fokus. PS5 kommer att vara kraftfullare Ă€n GeForce RTX 2070, men det kommer sannolikt att övertrĂ€ffas av nĂ€sta grupp grafikkort strax efter lanseringen. Samtidigt anlĂ€nder Google Stadia – ett enda konsolalternativ för streaming – senare i Ă„r, liksom Apple Arcade.