Phil Spencer: Nej, vi gör inte en enda Xbox-streaming

Microsoft släpper bara en konsol nästa år, och det kommer inte att vara en enda streaming-enhet, sa Xbox-chef Phil Spencer i en intervju med GameSpot.

“Vi arbetar inte på en enda streamingkonsol just nu”, sa Spencer till webbplatsen. “Vi tittar på telefonen i fickan som destination för dig att strömma, och konsolen som vi har gör att du kan spela spelen lokalt.”

I maj presenterade Microsoft den skivlösa Xbox One S All Digital Edition ($ 339,00 på Amazon). Den strömmar 4K HDR-videouppspelning från streamingtjänster som Netflix och Amazon Prime och har en 1 TB hårddisk för nedladdade spel. Det är $ 50 mindre än standard Xbox One S, som levereras med en Blu-ray-spelare.

Spencer spekulerade att kanske “vissa människor trodde” att All Digital Edition skulle vara den enda streamingkonsolen. Istället arbetar Microsoft på en superkraftig Xbox One-efterträdare, kallad Project Scarlett, som den retade vid E3.

Och streaming i sig är i horisonten; Project xCloud, en spelströmningsfunktion och -tjänst, gör det möjligt för användare att ställa in sin Xbox One som en spelströmningsserver, som stöder fjärrspel av Xbox One-spel på telefoner och surfplattor. Leta efter ett förhandsgranskningsprogram i oktober.

“Jag tror att molnets oundviklighet som en del av spel är helt sant,” sa Spencer till GameSpot. “Men vi har fler beräkningsenheter runt oss än vi någonsin har haft, oavsett om det är din telefon, en Surface Hub eller en Xbox. Världen där beräkningsenheter är borta och allt kommer från molnet är bara inte världen som vi lever i idag. “

Rival Sonys nästa generations konsolplaner kommer också i fokus. PS5 kommer att vara kraftfullare än GeForce RTX 2070, men det kommer sannolikt att överträffas av nästa grupp grafikkort strax efter lanseringen. Samtidigt anländer Google Stadia – ett enda konsolalternativ för streaming – senare i år, liksom Apple Arcade.

Relaterade Artiklar

Back to top button