PETA vill ha Punxsutawney Phil ersatt med AI Groundhog

Groundhog Phil (Foto av Christina Horsten / bildallians via Getty Images)

Djurrättighetsorganisationen PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) vill att den berömda markhagan Punxsutawney Phil, som varje år används för att förutsäga slutet på vintern, ska ersättas med en “AI Phil”.

Varje 2 februari i Punxsutawney, Pennsylvania, kommer Phil ut ur sin hål. Legenden säger att om han ser sin skugga, är vi inne i ytterligare sex veckors vinter. Om inte, är våren över oss.

Men i ett brev riktat till Bill Deeley, ordförande för The Punxsutawney Groundhog Club, sade PETA-grundaren Ingrid Newkirk att groundhog bör ersättas med “tekniskt avancerade elektromekaniska apparater som animatronik” som Aibo, som “som går, spelar, beter sig och svarar till kommandon “på ett sätt som organisationen säger skulle vara mer progressiv än att använda ett riktigt djur.

“Dagens unga människor föds in i en värld av terabyte, och för dem är det inte ens värt ett SMS att titta på en nattlig gnagare som dras från ett falskt hål”, skrev Newkirk.

PETA föreslår också att man använder väderförutsägande algoritmer för att bättre förutse vintern, något som teknikföretag redan arbetar med. Google har för närvarande ett maskininlärningssystem som kan producera “nästan omedelbara” prognoser runt en kilometer och med en latens på mellan fem och tio minuter. Eller naturligtvis kan Pennsylvania använda en väderapp, som sannolikt kommer att vara betydligt mer exakt än att förlita sig på en murmeldotter.

Det årliga evenemanget är dock ett stort drag för regionen. I ett uttalande sa Bill Deeley att traditionen måste göra “något rätt för att fortsätta attrahera människor och hålla dem kvar. Varför skulle de göra en film om allt om vi gjorde något fel?”

Enligt Punxsutawney Groundhog Club bor Phil i en konstgjord djurpark som är klimatstyrd och ljusreglerad. PETA argumenterar för att markhagar “aktivt undviker människor” och att “när Phil dras ut ur sitt hål och hålls upp mot blinkande ljus och folkmassor, har han ingen aning om vad som händer.”

Det har naturligtvis varit groundhog snafus tidigare. År 2014 släppte New Yorks borgmästare Bill de Blasio av misstag Statenhoggen; hon dog en vecka senare.

Relaterade Artiklar

Back to top button