Personliga uppgifter om 56 miljoner amerikaner hittades pÄ PC i Kina

Personliga uppgifter om 56 miljoner amerikaner hittades pÄ PC i Kina

Ingen Àr överraskad av datalÀckage lÀngre, men vi har nÄtt en punkt dÀr personuppgifter sammanstÀlls och delas över hela vÀrlden gratis.

Som The Register rapporterar upptÀckte en sÀkerhetsforskare som gÄr under Twitter-namnet @ Lynx0x00 en offentligt tillgÀnglig databas pÄ en dator med en kinesisk IP-adress. Det Àr inget konstigt med det förrÀn du lÀr dig om innehÄllet. Totalt innehÄller databasen personliga uppgifter om 56,25 miljoner amerikanska invÄnare och Àr 22 GB i storlek.

Informationen innehÄller varje persons namn, hemadress (tidigare och nuvarande), telefonnummer, Älder och slÀktingar. Datorn som lagrar denna databas ligger i Hangzhou-regionen i östra Kina och ansluten till internet via Alibabas webbhotell.

Vi vet inte varför denna databas Ă€r ute i det fria och pĂ„ en kinesisk dator, men vi vet varifrĂ„n databasen kommer. Skatten av personlig information har spĂ„rats tillbaka till CheckPeople.com, som Ă€r ett företag i Florida som specialiserat sig pĂ„ att hjĂ€lpa dig, “leta upp offentliga register och kriminella register, med en lĂ€ttanvĂ€nd plattform”

Naturligtvis tar CheckPeople ut en avgift för deras söktjÀnst för mÀnniskor, men du behöver helt klart inte betala den om företagets hela databas nu Àr vÀrd i Kina.

Registret har försökt fÄ kontakt med CheckPeople flera gÄnger, men hittills har callcenterpersonalen varit hjÀlpsamma och e-postmeddelanden ignorerats. Om och nÀr CheckPeople svarar kommer det förhoppningsvis snabbt att följas av e-postmeddelanden som skickas ut till alla som företaget rÀknas som kund samt till alla som har personliga uppgifter de har sammanstÀllt.