Perifer Maker Fanatec hackad, kundinformation stulen

Perifer Maker Fanatec hackad, kundinformation stulen

Om du nÄgonsin har varit pÄ marknaden för en avancerad spelkontroll, racinghjul eller pedaler, Àr chansen stor att den kringutrustade tillverkaren Fanatec var pÄ din radar. Att köpa direkt frÄn Fanatec visade sig dock vara en dÄlig idé, eftersom dina personliga uppgifter förmodligen ligger hos hackare.

Som Kotaku rapporterar skickade Fanatecs vd Thomas Jackermeier ut ett mejl igĂ„r till alla kunder som informerade dem om att “vĂ„r webbshop för vĂ„rt företag komprometterades av en cyberattack den 16.08.2019.” Brottet mot sĂ€kerheten innebar att hackare fick tillgĂ„ng till företagets kunddatabas och dĂ€rför personliga uppgifter för alla kunder.

Som en försiktighetsÄtgÀrd har Fanatic ÄterstÀllt alla lösenord för kundkonton och berörda myndigheter har informerats om intrÄnget. Med de personliga uppgifterna som redan finns ute i naturen finns det lite annat som kan göras annat Àn att försöka lista ut vem som utförde hacket och lagföra dem.

Ovanligt begĂ€r Jackermeier i e-postmeddelandet till kunderna att de hĂ„ller korrespondens och nyheter om övertrĂ€delsen konfidentiella. Anledningen till att vara det, “minskar potentialen för hackaren att vara medveten om vĂ„r officiella kommunikation och ger berörda kunder en bĂ€ttre möjlighet att [sic]kan vidta nödvĂ€ndiga steg för att informera sina kreditkortsleverantörer. “Det Ă€r inte mycket meningsfullt eftersom hackaren kĂ€nner till vĂ€rdet av den information som finns och att det oundvikligen Ă€r kort tid att anvĂ€nda eller sĂ€lja den för ekonomisk vinst.

TyvÀrr delade inte Fanatec specifikt vilken personlig information som nÄs, men begÀran om sekretess föreslÄr att den innehÄller betalningsuppgifter och dÀrför mÄste vi anta e-post- och hemadressuppgifter ocksÄ.

Om du Àr Fanatec-kund, var det nyligen eller för flera Är sedan, se till att du anvÀnde samma lösenord pÄ flera webbplatser att du Àndrar dem sÄ snart som möjligt. HÄll ocksÄ koll pÄ din e-post, snail mail och kreditkort uttalanden för ovanlig aktivitet och tecken pÄ identitetsstöld. Och kör naturligtvis alltid en bra sÀkerhetssvit pÄ din dator.