Pepsi-smartphones, mobiltillbehör lanseras snart i Kina

Pepsi, Pepsi Co, Pepsi Mobiles, Pepsi smartphones, Pepsi Smartphones in India, Pepsi Smartphones, Pepsi China, Pepsi Android-telefoner, teknik, teknologinyheter Pepsi sa att det inte har några planer på att komma in i mobiltelefonindustrin, sa en taleskvinna från PepsiCo via e-post. (Källa: Reuters)

PepsiCo sa på måndagen att de arbetar med en licenspartner för att marknadsföra en serie mobiltelefoner och tillbehör i Kina de närmaste månaderna.

Livsmedels- och dryckesföretaget har dock inga planer på att komma in i mobiltelefontillverkningsverksamheten, säger en PepsiCo-taleskvinna via e-post.

“Endast tillgängligt i Kina, liknar detta arbete de senaste globalt licensierade Pepsi-produkterna som inkluderar kläder och accessoarer”, sade taleskvinnan.

Talskvinnan namngav inte licenspartnern eller gav några ytterligare detaljer om telefonen. Teknikwebbplatsen Mobipicker var den första som den 11 oktober rapporterade att PepsiCo skulle släppa en smartphone, kallad Pepsi P1, med “anständiga men inte avancerade specifikationer” den 20 oktober.

PepsiCo har redan många licenstagare i ett antal kategorier. Förra året band det med företag som den danska lyxstereo- och TV-tillverkaren Bang & Olufsen och den italienska skomakaren Del Toro för en rad produkter för sin fotbollskampanj.

PepsiCos aktier minskade med 0,5 procent till 99 dollar vid sent på eftermiddagshandeln på måndag, medan den bredare marknaden var platt.

Relaterade Artiklar

Back to top button