Paytm konkurrerar med Google Play Store, lanserar sin egen mini-appbutik

paytm mini app store, paytm mini app store utvecklare, paytm mini app store företag, google play store alternativ, paytm vs google, google play store riktlinjer

Paytm har spelat sitt stora drag i kampen mot Googles Play Store med lanseringen av sin Android Mini App Store för indiska utvecklare. Dessa mini-appar kommer inte att vara fullfjädrade appar i sig utan snarare vara webbappar som i grunden är webbplatser som fungerar som inbyggda appar. Paytm hävdar att dessa appar också kommer att hjälpa användare att spara sina data och minne.

Betalningsalternativ i appen inkluderar Paytm Wallet, Paytm Payments Bank och UPI till en avgift på noll procent vilket ger nya programutvecklare ett extra incitament. Det tillkommer dock en avgift på 2 procent (plus GST) som företaget tar ut när betalning sker med kreditkort, betalkort och nätbank.

Paytms stora drag kan vara att reportera Paytms tillfälliga borttagning från Google Play Store med hänvisning till brott mot spelpolicyn. Andra appar som Zomato och Swiggy var inte heller nöjda med Googles nya riktlinjer eftersom de pausade sin sportbaserade cashback som var populär särskilt under den indiska Premier League (IPL) 2020.

Paytm grundare och VD Vijay Shekhar Sharma sa, ”Jag är stolt över att vi idag lanserar något som skapar en möjlighet för alla indiska apputvecklare. Paytm Mini App Store ger våra unga indiska utvecklare möjlighet att utnyttja vår räckvidd och betalningar för att bygga nya innovativa tjänster. För Paytm-användare blir det en sömlös upplevelse som inte kräver någon separat nedladdning och gör det möjligt för dem att använda sitt föredragna betalningsalternativ. ”

Flytten har potential att välkomnas av många indiska utvecklare. Det faller också under Atmanirbhar Bharat-uppdraget eftersom konsumenternas digitala utgifter endast är i Indien. För att locka små startups har Paytm sagt att mini-appar kan ställas in med HTML och javascript. Företaget hävdar också att två utvecklare kan slutföra integrationen av webbappen på bara två veckor.

Detta kan visa sig vara en stor välsignelse för lokala företag eftersom de inte vill spendera stora pengar på appar och helt klart inte vill ge Google en nedskärning på 30 procent på sina köp i appen. Vid tidpunkten för lanseringen finns det redan 300 mini-appar i Paytm mini app store. Listan över dessa appar innehåller stora namn som Domino’s, NetMeds, Decathlon, Ola, Rapido, etc.

Paytm håller också en utvecklarkonferens den 8 oktober för att få dem att förstå bättre hur Google Play Butiks alternativ fungerar. Hittills har den Kalifornien tekniska jätten haft ett monopol på den indiska appmarknaden, eftersom de flesta smarttelefonanvändare har Android-drivna smartphones. Det blir intressant att se hur Google reagerar på Paytms djärva drag.

Google skrev också i sin blogg som publicerades idag: “Att lyssna noga på feedback från utvecklare och användare är en integrerad del av hur vi fortsätter att göra Android bättre med varje version och förbättra hur Play Store fungerar.”

Den kaliforniska teknikjätten har också utökat tidslinjen (31 mars 2022) genom vilken indiska utvecklare kan integrera sina appar med Play Billing-systemet och “implementera UPI för betalningsalternativ för prenumerationer som kommer att göras tillgängliga på Google Play”.

Express Tech är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@expresstechie) och håll dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button