PayPal slutar stödja Pornhub

PayPal slutar stödja Pornhub

Pornhub kan ses som en gratis destination för konsumtion av porr, men för artister Àr det faktiskt ett sÀtt att generera inkomst. Men att fÄ den inkomsten blev bara lite svÄrare eftersom PayPal inte lÀngre stöder betalningar för webbplatsen.

Som vice rapporter förklarade PayPal ursprungligen inte varför det plötsligt drog stöd, men det Àr lÄngt ifrÄn den första betalningsplattformen som distanserar sig frÄn tjÀnster av sexuell karaktÀr. I en ny tweet delade emellertid vice reporter Samantha Cole följande uttalande frÄn en PayPal-talesman:

“Efter en granskning har vi upptĂ€ckt att Pornhub har gjort vissa affĂ€rsbetalningar via PayPal utan att begĂ€ra vĂ„rt tillstĂ„nd. Vi har vidtagit Ă„tgĂ€rder för att stoppa dessa transaktioner.”

NĂ€r det gĂ€ller Pornhub har nyheterna lĂ€mnat dem “förkrossade”, frĂ€mst pĂ„ grund av “över hundra tusen artister som litar pĂ„ dem för deras försörjning.” Vi mĂ„ste nu vĂ€nta och se om Pornhub kan förklara vad “vissa affĂ€rsbetalningar” betyder och om det Ă€r möjligt att lösa problemet och Ă„terstĂ€lla PayPal-tjĂ€nsten.

Under tiden uppmuntrar Pornhub artister att ta kontakt med dem omedelbart, samt erbjuda ett alternativt sÀtt att fÄ betalt. Det mest framtrÀdande av dessa Àr Direct Deposits, som kan stÀllas in för modeller i USA, Kanada eller över hela Europa och kringgÄr behovet av en plattform som PayPal.