Patenttips pÄ ny PlayStation Controller Design

Patenttips pÄ ny PlayStation Controller Design

Sonys senaste patentansökan antyder en ny PlayStation-kontroller.

Designen passar nÀra den befintliga DualShock 4-modellen och erbjuder en identisk layout för actionknapparna, riktningsknappen och analoga pinnar. Sony smög dock in ytterligare tvÄ programmerbara knappar som kan replikera vad andra pÄ kontrollen gör.

Patenterad teknik resulterar inte alltid i konsumentprodukter, sÄ den hÀr styrenheten kanske inte kommer med Sonys nÀsta generations konsol. Som Polygon konstaterar innehÄller den patenterade styrenheten en mikro-USB-port, men det ryktas att PlayStation 5 anvÀnder en USB-C-port pÄ sin styrenhet.

För nÄgra Är sedan introducerade Microsoft en pro-style controller med anpassning i spetsen. Det sÀljer nu Xbox Elite Wireless Controller Series 2 för seriösa spelare, och tredjepartsföretag som SCUF designar liknande kontroller.

PlayStation Controller Patent

Sony tillkÀnnagav en bilaga till DualShock 4-modellen med programmerbara knappar, och patentet kan representera en version av styrenheten med de inbyggda.

PlayStation 5s controller kommer att stödja haptisk feedback. Borta Àr Sonys klassiska rummelmotorer, och nu kommer spelare att mÀrka lokal feedback. Dessutom kommer styrenheten att ha anpassningsbara utlösare. Utvecklare kan programmera motstÄndet för L2- och R2-utlösarna per spel. Tillsammans bör dessa funktioner resultera i mer uppslukande spel pÄ Sonys plattform.

Vi vÀntar fortfarande pÄ officiella detaljer, men Sony bekrÀftade att det slÀppte PlayStation 5 i slutet av 2020. Mark Cerny, arkitekten bakom PlayStation 4, kommer att leda utvecklingen. NÀr den anlÀnder Àr det spelbranschen som Àr inne i ett all-out krig mellan Sony och Microsoft eftersom den nya Xbox kommer att debutera ungefÀr samma tid som PlayStation 5.