Pakistan blockerar fem dejtingsappar inklusive Tinder och Grindr

Tinder, Google play, Tinder kringgår Google Play, Google Play App Store, Tinder Payment Process, Google App Store, Match, Apple Store

Pakistan sa på tisdag att det har blockerat Tinder, Grindr och tre andra dejtingsappar för att de inte följer lokala lagar, det senaste steget för att begränsa onlineplattformar som anses sprida ”omoraliskt innehåll”.

Pakistan, det näst största muslimska majoritetslandet i världen efter Indonesien, är en islamisk nation där utomäktenskapliga förhållanden och homosexualitet är olagligt.

Pakistans telekommunikationsmyndighet sa att den har skickat meddelanden till ledningen för de fem apparna, “med tanke på de negativa effekterna av omoralisk / oanständig innehållsströmning.”

PTA sa att meddelandena som utfärdades till Tinder, Grindr, Tagged, Skout och SayHi försökte ta bort “dejtingstjänster” och moderering av direktuppspelat innehåll i enlighet med lokala lagar.

Företagen svarade inte på meddelandena inom den föreskrivna tiden, tillade tillsynsmyndigheten.

Tinder, Tagged, Skout och Grindr svarade inte omedelbart på förfrågningar om kommentarer. Reuters kunde inte kontakta SayHi för kommentar.

Tinder, en globalt populär dejtingsapp, ägs av Match Group (MTCH.O) medan Tagged och Skout ägs av Meet Group (MEET.O).

Grindr, som beskriver sig själv som en social nätverks- och online-dejtingsapplikation för HBT-personer, godkändes för att säljas av ett kinesiskt företag i år till en investerargrupp som heter San Vicente Acquisition för 620 miljoner dollar.

Data från analysföretaget Sensor Tower visar att Tinder har laddats ner mer än 440 000 gånger i Pakistan under de senaste 12 månaderna. Grindr, Tagged och SayHi hade vardera laddats ner cirka 300 000 gånger och Skout 100 000 gånger under samma period.

Kritiker säger att Pakistan, med den senaste digitala lagstiftningen, har försökt att tvinga till det fria uttrycket på internet, blockera eller beordra borttagning av innehåll som anses vara omoraliskt liksom nyheter kritiska mot regeringen och militären.

I juli utfärdade Pakistan en “sista varning” för att kortformat videoapp TikTok över uttryckligt innehåll publiceras på plattformen, medan live streaming app Bigo Live blockerades i 10 dagar av samma anledning.

Pakistanska myndigheter upprepade denna oro för TikTok-tjänstemän vid ett nyligen möte.

Förra veckan bad PTA också videodelningsplattformen YouTube att “omedelbart blockera vulgärt, oanständigt, omoraliskt, naken och hatat innehåll för visning i Pakistan”.

Express Tech är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@expresstechie) och håll dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna.

Relaterade Artiklar

Back to top button