PÄ vÀg till LA? Denna Instagram-turné hjÀlper dig att fÄ den perfekta bilden

 PÄ vÀg till LA?  Denna Instagram-turné hjÀlper dig att fÄ den perfekta bilden

Det finns en ljusrosa vÀgg pÄ hörnet av Melrose och Harper i Los Angeles. Det Àr den vÀstvÀnda vÀggen i Paul Smith-butiken, men folk dÀr stÄr inte upp för att köpa ett par Ziggy-sneakers.

De poserar alla som galen framför mĂ€nniskor med smartphones eller avancerade (faktiska) kameror, för den hĂ€r vĂ€ggen Ă€r “Instagram Famous”; 20 000+ bilder av #PaulSmithPinkWall har hittills taggats pĂ„ sociala medietjĂ€nster.

Men var annars ska en Instagram-besatt turist- eller wannabe-influencer ta bilder i LA? Om du bokar en turné med Vincent Jarno, grundare och VD för Comtecierge, tar han dig dit sjÀlv.

Jarnos fem timmars privata Instagram-turnĂ© ger dig 450 $ tillbaka, men han lovar att hjĂ€lpa dig att “imponera pĂ„ dina vĂ€nner med de bĂ€sta bilderna i Los Angeles.” En hel dags privat rundtur i LA kostar $ 650.

Född i Frankrike, fick Vincent sin magisterexamen pÄ Vatel, en gÀstfrihetshögskola i Lyon, och har arbetat pÄ de bÀsta hotellvarumÀrkena, inklusive Mandarin Oriental i GenÚve och Las Vegas. Efter en kort tid som diamantsÀljare i Beverly Hills grundade han Comtecierge. Vi pratade nyligen med honom innan han gick ut pÄ en Instagram-insamlingsturné i Hollywood Hills med en privat klient. HÀr redigeras och sammanfattas utdrag av vÄrt samtal.

Vincent, nÀr förstod du att det fanns ett gap pÄ marknaden för att ta mÀnniskor pÄ turnéer i LA sÄ att de kunde fÄ fantastiska IG-bilder?
SÄ fort jag började visste jag att Instagram var en stor del av de nya reseupplevelserna folk letade efter. Millennials och yngre generationer Àlskar det bara!

Är Instagram Tour en LA-sak eller har du blivit ombedd att ordna sĂ„dana utflykter i andra stĂ€der? Om sĂ„ Ă€r fallet, var?
Det Àr nu en global trend och varje plats / turistomrÄde Àr ett perfekt tillfÀlle att ta hÀftiga bilder. Jag har tagit kunder frÄn San Francisco till San Diego pÄ Highway 1 (Pacific Coast Highway), till Las Vegas, nationalparkerna och Àven internationella destinationer som Europa.

LA solnedgÄng

Var Àr de tio bÀsta platserna som du tar kunder till nÀr i LA?
Griffith Observatory; Hollywood Blvd; Melrose Ave; Bondens marknad / The Grove; Rodeo körning; Malibu; Santa Monica; Venedig; Downtown / DTLA; och West Hollywood.

NÀr jag först flyttade till LA frÄn London sÄg jag fotostudior strategiskt placerade nÀra avdelningen för motorfordon. Det hÀr Àr en stad som gillar att se bra ut, Àven pÄ sitt körkort. Vilka Àr de bÀsta konstigheterna du mÀrkte nÀr du först kom?
LA Àr en underhÄllningsstad, sÄ det Àr mycket vanligt att se mÀnniskor poserar pÄ gatan. FrÄn konstdistrikt till shoppingomrÄden ser du mÀnniskor modellera över hela staden.

Hur mycket avstÄnd Àr tÀckt pÄ dina turer? Har du ett fordon eller Àr detta en privat hyrbilssituation?
Vi tÀcker de flesta av landmÀrkena i LA frÄn centrum till kusten. Jag har mitt eget fordon med alla lÀmpliga licenser för att transportera mina kunder. Rundturer kan variera beroende pÄ kundens begÀran och preferenser.

Bokar mÀnniskor dig via ditt eget företag eller via Tours By Locals?
Jag fÄr mÄnga förfrÄgningar frÄn Tours By Locals men fler personer och hÀnvisningar kommer via mitt företag nu.

Medan jag gjorde lite lÄgutjÀmning sÄg jag att du ocksÄ Àr en licensierad fastighetsmÀklare. Har du gjort en försÀljning medan du gjorde en turné hittills?
Inte Ànnu, men jag har hjÀlpt mÀnniskor att upptÀcka de olika stadsdelarna sÄ att de bÀttre kan planera sin flytt. Jag har för nÀrvarande nÄgra klienter som Àr intresserade av att flytta som jag trÀffade frÄn en turné och bara vÀntar pÄ att deras arbetsöverföring ska godkÀnnas för att aktivt söka efter sitt nya hem i LA.

Slutligen, om du ombads av klienter att vĂ€lja nĂ„gonstans som Ă€r perfekt för en “överraskande” hĂ€ndelse, vĂ€rd IG-fĂ„ngst, var skulle du vĂ€lja?
Griffith Observatory en klar dag pÄ morgonen Àr bara fantastisk och vÀldigt LA, men en solnedgÄng i Malibu Àr vÀrt tusen ord för ett speciellt tillfÀlle.