På Samsung, stark Q3 chip försäljning för att underlätta sting av Note 7 baksmälla

Samsung, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note 7, Samsung försäljning, Samsung kvartal 3 försäljning, Samsung vinster, Samsung Note 7, Tech nyheter, Prylar, Teknik nyheter, indian express Skrämd av den globala återkallelsen av sin flaggskeppssmartphone, kommer Samsung Electronics Co att rapportera på fredag, men förväntar sig fortfarande en liten ökning av resultatet för tredje kvartalet.

Räddad av den globala återkallelsen av sin flaggskeppssmartphone, kommer Samsung Electronics Co att rapportera på fredag, men förväntar sig fortfarande en liten ökning av resultatet för tredje kvartalet, säger analytiker, med en sund försäljning av minneschips och skärmar som lindrar smärtan.

Förlorade försäljningar och kostnader kopplade till återkallandet av minst 2,5 miljoner Galaxy Note 7-telefoner för att lösa batteriproblem kan kosta företaget nästan 5 miljarder dollar i år, har vissa analytiker sagt. Det kan sänka fart från en framväxande återhämtning i Samsungs mobilverksamhet, en underpresterande de senaste åren.

Men en hämtning på minneschipmarknaden, ledd av efterfrågan från den konkurrerande smarttelefontillverkaren Apple Inc, kommer att tjäna intäkterna, säger företagets tittare. En Thomson Reuters SmartEstimate, härledd från en undersökning av 20 analytiker, ger ett totalt tips om att rörelseresultatet i juli-september ökade med 0,7 procent från ett år tidigare till 7,4 biljoner vann (6,65 miljarder dollar).

Se vad annat gör nyheter

Samsung kommer att rapportera sina uppskattningar för tredje kvartalets intäkter och rörelseresultat, utan ytterligare detaljer, på fredag.

”Så länge som rörelseresultatet kommer till en nivå på 7 biljoner vann kommer marknaden att titta på det och tänka att något av bullret kring återkallelsen av not 7 har rensats”, säger HDC Asset Management-fondförvaltare Park Jung-hoon.

Analytiker har sänkt sina förväntningar på Samsungs mobildivision sedan 2 september återkallade globala rubriker. Vissa har minskat sin prognos för mobildivisionens vinst med 1 biljon vann eller mer för att återspegla den förlorade försäljningen och kostnaderna för att återkalla en smartphone som hade vunnit fantastiska recensioner och gjort en stark försäljningsstart sedan lanseringen i augusti 19.

Koreas investeringsanalytiker Jay Yoo förutspådde Samsungs rörelseresultat för mobilavdelningen under tredje kvartalet 2,6 biljoner vann, en ökning från 2,4 biljoner vann ett år tidigare, men ned från 4,3 biljoner vann i april-juni.

Men analytiker säger att Samsungs chipsavdelning – företaget är världens största tillverkare av minneschip – kommer att lugna Note 7-elendigheterna när andra smarttelefontillverkare fyllde chiporderböcker och körde priserna högre före shoppingens högsta säsong vid slutet av året. Analytiker uppskattar att divisionen skulle kunna rapportera ett kvartals rörelseresultat på 3 biljoner vann eller mer – det högsta på fyra kvartal.

Analytiker sa att halvledarens uppåtgående trend var mer uttalad för NAND-minneskort – som används för långvarig datalagring – eftersom efterfrågan började överträffa utbudet under kvartalet på grund av order från Apple och kinesiska smarttelefontillverkare. Efterfrågan på lagringschips för SSD-enheter för mobila enheter ökade också. Samsung kommer att dra nytta av uppgången – särskilt på NAND-marknaden, där den dominerar konkurrenter som Japans Toshiba Corp och det amerikanska företaget Micron Technology Inc på marknaden för avancerade 3D-produkter som företagsservrar och lagring.

Samsungs visningsintäkter tog också troligen upp en del av slaken från mobildivisionen tack vare ökande antagande av sina organiska ljusdioder (OLED) av stigande kinesiska smarttelefontillverkare som OPPO och VIVO, sa analytiker.

“Medan Galaxy Note 7-återkallandet är ett smärtsamt slag, kommer det tredje kvartalet att visa att komponenter inklusive DRAM, NAND och skärmar gjorde bättre än förväntat,” sa Dongbu Securities i en rapport och tippade rörelseresultatet för chipsavdelningen till 3 biljoner. vann. ($ 1 = 1113.3000 vann)

Relaterade Artiklar

Back to top button