Oxigen startar VNO-tjänster vid årsskiftet, i samtal med BSNL

Oxigen plånbok, Oxigen VNO, Virtual Network Operator, VNO, Telecom, Oxigen Wallet VNO teleco, Datawind Teleco, teknologi, teknologinyheter Oxigen Wallet förhandlar om att starta telekomtjänster som en virtuell nätverksoperatör och diskuterar med BSNL.

Det digitala plånboksföretaget Oxigen är i samtal med statligt drivna BSNL och andra operatörer för att börja erbjuda telekomtjänster som en virtuell nätverksoperatör (VNO) i slutet av detta år. En VNO hyr bandbredd från olika teleoperatörer för att tillhandahålla röst- och datatjänster till kunder.

”Vi har ett stort distributionsnät och köper redan air-time med olika teleoperatörer. Riktlinjerna (för VNO) har just kommit. Vi kommer att gå igenom det och förhoppningsvis kommer vi att ha vår VNO-verksamhet på plats definitivt före slutet av året, säger Oxigens ordförande och verkställande direktör Pramod Saxena till PTI.

Företaget har kontaktat BSNL och diskuterar med några andra teleoperatörer för att inrätta sin VNO-verksamhet.

Telekomavdelningen släppte på fredag ​​licensriktlinjer för VNO: er och öppnade dörrar för ny spelarklass som kommer att fungera som återförsäljare för leverantörer av telekomtjänster. Införandet av VNO: er förväntas sänka kostnaderna för att tillhandahålla telekomtjänster för företag och till och med ge dem utrymme för att sänka avgifterna.

VNO: er behandlas som en förlängning av nätoperatörer eller telekomtjänsteleverantörer och de får inte installera utrustning som är sammankopplad med andra telekomoperatörers nätverk.

”Vi är i samtal med utländska aktörer som har expertis inom VNO-affärer och kan hjälpa oss att skapa nätverk. Vårt fokus kommer att vara att tillhandahålla datatjänster med start från nordöstra och centrala delen av landet och sedan gradvis vara en panindisk operatör, säger Saxena.

Enligt riktlinjerna kommer VNO att kunna erbjuda alla telekomtjänster som tillhandahålls av en teleoperatör och måste betala avgift till regeringen i enlighet med detta.

”Vi har två lakh-åtkomstpunkter i Indien förutom online-räckvidd. Vi kommer att tillhandahålla mervärdestjänster, samla finansiella produkter, e-handel som en del av vår tjänst. Oxigen kommer att kunna utnyttja den digitala plånboken som VNO, sa Saxena.

Det kommer inte att finnas några begränsningar i antalet VNO som kan fungera i ett område och inte heller några begränsningar i antalet VNO som kan länkas till ett teleoperatörsnät.

Relaterade Artiklar

Back to top button