ÖVERSIKT Samsung Galaxy A7 (2018): En magisk trippeltelefon för krävande fotografer

Samsung Galaxy A7 (2018) är en smartphone som du kommer att märka i butiken eller hos operatören främst på grund av designen på baksidan. Varför? Liksom Huawei P20 Pro erbjuder den tre bakre kameror. Detta är Samsungs första försök att lyckas med mer än två kameror. Lägg till det en stor och högkvalitativ skärm så får du en enhet som många längtar efter. Det har dock också brister som kan eller inte kan påverka ditt val.

Det finns flera starka modeller av konkurrerande märken i priskategorin upp till € 350. Men alla har sina för- och nackdelar. Till exempel erbjuder en sådan POCO F1 från Xiaomi ren, ibland ohämmad prestanda, men ligger efter i kameror och skärmar. Nokia 7 Plus har ren programvara, men den behöver inte vara så stark någon annanstans.

Med Galaxy A7 (2018) försöker Samsung komma med en magisk formel som skulle tillfredsställa alla kunder. Enheten erbjuder tillräckligt med prestanda för dem som gillar att spela, 3 kameror för mer krävande fotografering och optimerad programvara, som vi redan har blivit kär i med Galaxy S9 och Note 9.

Samsung Galaxy A7 (2018): Grundutrustning

Samsung Galaxy A7 (2018) är den första Samsung-smarttelefonen med tre bakre kameror. Huvudgivaren har en upplösning 24 Mpx och bländare f / 1.7har sekundären en upplösning 8 Mpx och ett ultrabrett bländarlins f / 2.2, och den sista har en resolution 5 Mpx och bländare f / 2.2. Den största attraktionen är helt klart vidvinkelobjektivet, som har upp till 120 grader synvinkel.

En annan styrka hos Galaxy A7 (2018) är dess vackra 6,0-tums Super AMOLED Full HD + en skärm som ser fantastisk ut. Tack vare Widevine L1-certifieringen har du inga problem att titta på HD innehåll på alla plattformar.

Samsung Galaxy A7 (2018): Specifikation

Visa: 6,0 “Super AMOLED, 2 280 x 1 080 (FHD +), 18,5: 9
Chipset: Exynos 7785
Minne: 4 GB RAM, 64 GB lagring (kan utökas med 512 GB)
Kameror: 24 Mpx, 8 Mpx, 5 Mpx bak, 24 Mpx fram
Batteri: 3000 mAh utan snabb laddning
Operativ system: Android 8.0 Oreo, Samsung Experience 9.0
Anslutning: 3,5 mm-uttag, Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac, GPS, A-GPS, GLONASS, BDS, FM-radio
Priset: 349 €

Samsung Galaxy A7 (2018): Design

Vid första anblicken är det tydligt att vi har att göra med en Samsung-enhet. Galaxy A7 är vackert vikta, elegant smartphone, vars kvalitet vid “första touch” liknar den som erbjuds av Galaxy S9, till exempel. Med andra ord, när du tar A7 ur lådan vet du att det är en riktigt bra teknik.

Enheten är klädd i glas på båda sidor. Det enda som inte är glas är metallchassisom är påtaglig på sidorna. Glas är som fingeravtrycksmagnet, så telefonen kommer antagligen aldrig att bli så snygg som när den packas upp. I vilket fall som helst är det en vacker smartphone, med både herrar och damer.

En stor förändring jämfört med tidigare Galaxy A-enheter är plats för fingeravtryckssensorn. Han bestämde sig för att flytta Samsung åt sidan, direkt till på / av-knappen. Det här är konstruktionen något sluttandeså att du kan känna sensorn så snabbt som möjligt. Knappen är vackert klickbar, men för att slå på skärmen behöver du bara placera fingret på sensorn, efter att ha känt igen fingeravtrycket, tänds skärmen automatiskt och enheten låses upp.

Baksidan är, som vanligt med Samsung-smartphones, också elegant. Designarna lyckades ordna kamerorna så att de inte blev en tagg i ögat. De är en del av en stor modul, under vilken det finns en annan fotoutrustning – LED-blixt.

Framsidan är mycket lik andra Samsung-enheter, förutom tjockare ramar på alla sidor. Här visar det sig att Galaxy A7 (2018) fortfarande är en fallande modell till medelklassen. Telefonen har ingen utskärning i displayen, vilket är ett beslut som Samsung gäller för alla sina modeller. Designen påminner mig om Pixel 2 XL från förra året.

När jag tittade runt i telefonen hittade jag volymknapparna på höger sida, precis ovanför strömbrytaren med en inbyggd fingeravtryckssensor. Till vänster är bara plats för 2 SIM-kort och ett microSD-kort. Det stämmer, A7 (2018) har upp till 3 platser, vilket är bra nyheter för dem som vill använda två SIM-kort och ett microSD-kort samtidigt. Längst ner är 3,5 mm uttag för hörlurar och tyvärr micro USB-port. Numera förväntar jag mig en USB C, som vi inte såg. Om du kan bita på det blir du väldigt, mycket nöjd när det gäller design.

Samsung Galaxy A7 (2018): Display

Det blir väldigt enkelt med skärmen. Samsung Galaxy A7 (2018) erbjuder en underbar, 6,0-tums Super AMOLED skärm med bildförhållande 18.5: 9 och upplösning 2 220 x 1 080 pixlar. Det är en vacker panel som erbjuder en vacker och balanserad färgåtergivning. Det är ganska skarpt, tydligt och attraktivt vid första anblicken.

Med andra ord är det bättre än någon telefon i denna prisklass. Detta gör det till det perfekta verktyget för att titta på videoinnehåll, spela spel eller arbeta med foton. Jag hade inga problem med det ens i direkt solljus eller i ett helt mörkt rum.

Samsung Galaxy A7 (2018): Batteritid

Samsung Galaxy A7 erbjuder 3300 mAh batteri, som kan verka som ett gränsvärde på en 6,0-tums skärm. Men tack vare den stora optimeringen av Samsung Experience-användargränssnittet kan jag säga att jag är det han förblev inte besviken.

Min vanliga dag inkluderar flera telefonsamtal, SMS och naturligtvis kommunikation via sociala nätverk (Messenger, WhatsApp och Instagram). Lägg till det att du tittar på YouTube-videor och oskyldiga minuter i Fortnite eller PUBG Mobile och du får en dag som är ganska utmanande. Jag är säker på att många telefoner stör dig mer, men du måste också räkna med att ladda innan sängen. Om du är som jag och tittar på många videor på din telefon under dagen, oavsett om det är på YouTube eller Netflix, vet du det en och en halv timme av att titta på förbrukar ungefär 15% batteri.

Jag kopplade ur telefonen klockan sju på morgonen och var upptagen varje dag fram till tio på kvällen. Du måste dock vara försiktig med laddningen under dagen. Telefonen är erbjuder inte snabb laddningså från 0 till 100% du går upp efter två timmar.

Jag förstår fortfarande inte varför Samsung valde mikro-USB-porten istället för USB C, som finns i även de billigaste enheterna från Nokia. Hur som helst blir du antingen van vid det eller inte. Valet är ditt.

Samsung Galaxy A7 (2018): Kameror

Vi kommer till slutsatsen som gör Galaxy A7 till ett så intressant val – till kameror. På papper är det ett mycket solidt val som erbjuder kameran för kanske alla tillfällen.

Det utgör grunden 24 Mpx sensor med f / 1.7 bländare och PDAF fokusering. Det hjälper huvudsensorn 5 Mpx-sensor, som mäter djupet skott. Samsung använder den här kameran för funktionalitet dynamisk fokuseringsom du känner från modellerna Galaxy S9 eller Note 9. Och slutligen, min favoritnyhet av allt – ultra vidvinkelobjektiv den tredje, 8 Mpx sensorer. Från den tid då LG kom med en vidvinkelobjektiv väntade jag bara på att en sådan lösning skulle nå andra enheter. Den tiden är här och jag kan inte vara lyckligare.

Kameraappen är lika bra som förväntat ett antal olika lägen, inställningar och funktioner. Den goda nyheten är att Samsung tar hand om sin kameraapplikation på ett riktigt exemplariskt sätt. Allt är snyggt ordnat, så dess användning är en av de trevligaste någonsin. Applikationen saknar inte lägen som dynamiskt fokus, slow motion, Emoji AR eller överkänslighet.

De två viktigaste kamerorna fungerar precis som på “alla andra” telefoner. Vad som gör Galaxy A7 till ett så attraktivt val är den ovan nämnda ultravidvinkelobjektivet på den tredje kameran. Detta gör att du kan ta bilder med betraktningsvinkel upp till 120 grader.

Vidvinkelobjektivet låter dig inte ändra fokus peka mot punkt och gör inte bakgrunden suddig. Detta beror på att allt du fokuserar på är omedelbart fokuserat. En sådan linslösning kallas “fast fokus”Och låter dig ta riktigt vackra bilder. Problemet uppstår bara när du befinner dig i en situation med direkt solljus framför dig eller i en situation med otillräcklig belysning. Vidvinkelobjektivet låter dig inte justera exponeringen manuellt. Den sista begränsningen är bländare f / 2.4som fysiskt det kan inte släppa så mycket ljus igenom till sensorn som en primär sensorlins med en bländare på f / 1.7. Ju lägre antal desto mer ljus passerar till sensorn och desto bättre fungerar kameran även i dåliga ljusförhållanden.

Bilder från vidvinkelobjektiv är vackra. Samsung ger människor ett verktyg att vara mer kreativa och de kan fånga sin omgivning från ett helt annat “perspektiv” än tidigare. Jag trodde inte hur mycket jag saknade vidvinkelkameran, men Galaxy A7 (2018) öppnade mina ögon. Det är ett riktigt bra tillskott till utrustningen, som borde ha varit här för länge sedan.

Samsung Galaxy A7 (2018): Prestanda

Samsung Galaxy A7 (2018) kan fungera lika bra som den mycket dyrare Galaxy S9 eller S9 + i vanliga saker. Han får bara mindre problem när du vill testa dina multitasking-färdigheter på det. Inuti hittar du en processor med åtta kärnor Exynos 7885 och 4 GB RAM, som är samma utrustning som Galaxy A8. Processorn består av sex mindre kraftfulla kärnor Cortex-A53 och två kraftfulla kärnor Cortex-A73 tickar på 2,2 GHz.

Applikationer öppnas snabbt, men här och där hittar du en långsammare animering av stängning och öppning, som fungerar som en “jam”. Detta händer främst med mer krävande applikationer som kameran, Netflix eller Instagram. Detta är dock inget som skulle begränsa mig på något sätt.

När det gäller spel kämpade Galaxy A7 (2018) modigt med spel som Modern Combat 5 eller Asfalt 9. PUBG Mobile honom redan gjort ett problem, så om du vill att din telefon ska spela det mest utmanande av de mest utmanande spelen, leta någon annanstans.

Samsung Galaxy A7 (2018): Multimedia

Tack vare den stora skärmen, Galaxy A7 (2018) bra val för människor som gillar konsumera innehåll. En anständigt högtalare hjälper också upplevelsen, men kraften att arbeta med multimedia visas särskilt när hörlurar är anslutna. Galaxy A7 erbjuder ljudförbättringar Dolby Atmossom fungerar endast med hörlurar.

Många kanske också tycker om det inbyggda FM-radiovilket är ganska sällsynt nuförtiden. Personligen var jag nöjd med kombinationen av en fantastisk skärm, 3,5 mm hörlursutgång och möjligheten att utöka minnet med ett microSD-kort förutom 2 SIM-kort. Det är ett så litet mirakel för alla människor som behöver konfigurera sin telefon exakt efter deras önskemål. Lägg till det en anständig mängd batteritid så får du en telefon som det är ett nöje att titta på.

Samsung Galaxy A7 (2018): Bedömning

Samsung Galaxy A7 (2018) erbjuder förstklassig bearbetningskvalitet, fantastisk skärm och otroligt i sin klass mångsidig kamera. Detta är det perfekta valet för människor som inte använder telefonen istället för en bärbar dator eller spelkonsol. Det är för människor som de gillar att ta foton, titta på videor och de fungerar helt enkelt på internet. De enda svagheter är en saknas LED, micro USB port istället för USB C a svagare prestanda processor.

Galaxy A7 (2018) det är inte designad för mobila spelare. Tvärtom är den avsedd för människor som tittar på många serier och filmer. Dessutom, om du letar efter den bästa fototunern upp till € 350, du hittade honom just.

Relaterade Artiklar

Back to top button